Mallorca - Vacante cu iz de mare si istorie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Mallorca - Vacante cu iz de mare si istorie


Cea mai are insulă din arhipelagul Insulelor Baleare și totodată cea mai mare insulă din Spania este Mallorca.

Insulele Baleare reprezintă o regiune autonomă, iar Palma, capitala insulei Mallorca, este și capitala întregii regiuni.

E genul de loc în care îți dorești să petreci cel puțin o vacanță, însă de cele mai multe ori, doar una nu e de ajuns. Asta pentru că vacanță e cuvântul pe care îl asociem cu toții cu Mallorca, așa-i?

De ce să optezi pentru oferte de vacanta in Mallorca?
Poți să începi prin a vizita câteva dintre orașele din Mallorca, începând, bineînțeles, cu Palma de Mallorca, un oraș modern care îmbină foarte frumos vibe-ul cosmopolit cu tradițiile.

Deși sunt destinații în care poate nu e tocmai indicată o sesiune de shopping datorită prețurilor foarte ridicate, Mallorca pare să fie excepția de la regulă și este mult mai prietenoasă cu pasionații de cumpărături.

Foarte apreciată este și latura istorică a orașului, unde poți vizita muzee, palate, catedrale, parcuri și bineînțeles, aici găsești și restaurante pentru toate gusturile.

În afară de Palma de Mallorca, pe insulă sunt și alte orășele care merită o vizită, iar principalul avantaj e că poți ajunge la ele foarte ușor – durează cam două ore să parcurgi toată insula de la un capăt la celălalt cu mașina.

Valldemossa, orașul care i-a fost gazdă lui Chopin este unul dintre orașele cu farmec din Mallorca, aflat la doar 30 de minute cu mașina de Palma.

Dacă ești fan al apusurilor de poveste, atunci poți adăuga în program și o cină luată în restaurantul de deasupra mării din Mirador Na Foradada.

O altă sursă de fotografii cu apus este și farul de la Capul Formentor. Dacă din diferite motive nu îți propui să ajungi până la far, găsești cu ușurință puncte de belvedere pe drum unde te poți opri pentru câteva poze spectaculoase.

Pe lângă alegerea unor destinații interesante, poți avea parte și de experiențe pe care să le păstrezi cu drag ca amintiri, dacă alegi să faci o croazieră pe mare, să vizitezi câteva dintre cunoscutele peșteri ale insulei, să urci pe munte sau să mergi la plajă.

Ce plaje din Mallorca merită explorate?
Pentru început, e important de știut că Mallorca are 120 de plaje dintre care poți alege în funcție de preferințele tale. Asta înseamnă că ai de unde alege, dar întrebarea rămâne cum reușești să alegi?

Există două variante:
1. Alegi varianta plajelor celebre și mergi către plaje precum Cala Formentor – un golf superb cu o plajă cu nisip strălucitor și apă limpede, care au pe fundal, în depărtare, diferite ambarcațiuni. E o zonă foarte populară și datorită vedetelor care se cazează aici. Cala Mesquida poate fi o opțiune dacă ești pasionat de surf – asta datorită vântului care bate în golf și ajută la formarea unor valuri perfecte.

2. Alegi varianta plajelor izolate pe care să le descoperi pas cu pas. Aici se încadrează Cala Tuent de exemplu, care e înconjurată de o serie de versanți împăduriți; nisipul nu e cel mai prietenos și fin, însă marea compensează prin faptul că e liniștită. Cala Varques este iarăși o plajă izolată , înconjurată de stânci, de data asta cu nisip fin, alb – pentru că lipsesc cu desăvârșire orice fel de facilități, e bine să vii pregătit cu ce crezi că vei avea nevoie pe durata șederii.

Indiferent de preferințe, plajele din Mallorca sunt foarte ofertante și vei avea mereu de unde alege varianta potrivită pentru tine. Poate chiar alta în fiecare zi.

Si ar mai fi numeroase motive pentru care un sejur in Spania de la Filadelfia Turism va fi o experienta de neuitat. Dar pe restul va lasam sa le descoperiti singuri.


12

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Germania  |  Grecia  |  Belgia  |  Cehia  |  Spania  |  Romania  | 
Stiai ca?
In Cuba se inregistreaza cei mai multi morti loviti de fulgere?... Macaitul unei rate nu produce ecou si nimeni nu stie de ce?...
Dictionar turistic
Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client. Intervalul orar de predare al camerei se termina, de obicei, la ora 10 sau 12.
7 recomandari