TurisMALL
powered by

Mozaicuri incredibile


TIRANA

Van Gogh din tricouri

In apropiere de statie Tokyo, a fost expus o reproducere a faimosului tablou cu chipul lui Van Gogh. Mozaicul a fost realizat din 2.070 tricouri polo, in 24 nuante.

Regina Elisabeta II din jeleu

Compania de dulciuri engleza Jelly Belly a realizat un mozaic impresionant din 10.000 de jeleu. Pentru a nu deteriora aspectul mozaicului si pentru ca acestea expira la o anumita data, jeleurile au fost date cu lac incolor.

Fecioara Maria din oua de Paste

Catedrala Sfanta Sofia din Kiev are un mozaic ciudat care o reprezinta pe Fecioara Maria. Mozaicul este realizat din 15.000 oua de lemn decorate cu motive pascale. Mozaicul cantareste 2.5 tone si masoara 7x7 metri.

Mozaicul din mere

In fiecare an, incepand din 1988, piata de mere din Kivik, Suedia, realizeaza un mozaic atipic din mere. Cu dimensiuni impresionante, ce depasesc inaltimi de 10 m, mozaicurile au forme si motive diferite.

Cel mai mare mozaic din dopuri de pluta din lume

In capitala Albaniei este expus cel mai mare mozaic din dopuri de pluta. Pentru a duce la bun sfarsit proiectul, Saimir Strati a avut nevoie de 229,764 dopuri si 27 zile de munca intensa. Rezultatul a fost omologat de Cartea Recordurilor si are o inaltime de 13 m.

Mozaicul din pioneze

Un alt mozaic cu care Saimir Strati a intrat in Cartea Recordurilor este cel care il intruchipeaza pe Leonardo Da Vinci. Pentru finisarea mozaicului, artistul a avut nevoie de 400 kg de pioneze de dimensiune mica: 2x4 cm.

Mozaicurile lui Tsevis

Designerul si artisul vizual Charis Tsevis a realizat cateva mozaicuri uimitoare. Reprezentand unii dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurile, mozaicurile grecului sunt realizate din poze importante din cariera lor.

Scara din mozaic, SUA

Inaugurata in 2005, pe bulevardul Tiled Steps din San Francisco, scara este cel mai lung exemplu de mozaic: 163 trepte, 25 m. Pentru a duce la bun sfarsit opera, a fost nevoie de peste 2000 de placi de mozaic lucrate manual, 75.000 fragmente de sticla si oglinzi.

Sursa articol


3686

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Stiai ca?
Victor Babes este cunoscut ca fiind cel mai mare parazitolog din lume (ca urmare a numeroaselor sale cercetari in domeniul parazitologiei) si unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă la nivel mon... Celulele moarte ale pielii constituie aproape 60% din praful pe care il stergem de pe mobile?...
Dictionar turistic
Turism intern - Turismul intern este practicat de populatia unei tari prin deplasari cu destinatie turistica de la locul de resedinta la cel de sejur, aflate in interiorul spatiului geografic national.
7 recomandari