Nutritia pisicilor sterilizate: 5 lucruri de care sa tii cont

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Nutritia pisicilor sterilizate: 5 lucruri de care sa tii cont


Medicii veterinari recomandă sterilizarea animalelor de companie, atunci când stăpânii nu doresc neapărat ca acestea să aibă pui. O astfel de decizie nu are doar rolul de a opri eventuale gestații nedorite, ci și de a proteja animalul de o serie de afecțiuni grave. Dacă ai o pisicuță, este bine să discuți cu veterinarul despre sterilizarea sa.

Însă, această procedură vine cu numeroase schimbări, printre care se numără și niște modificări obligatorii în alimentația pisicii. Iată ce lucruri ar trebui să știi pentru a-i asigura micii tale feline cea mai bună nutriție.

1. După sterilizare, au loc schimbări în organismul pisicii
Atunci când animalul suferă o astfel de procedură, se declanșează automat o serie de schimbări în organismul său. Printre acestea, putem menționa schimbările hormonale, precum și o încetinire a metabolismului. Din această cauză, pisica tinde să mănânce mai mult și observăm deseori o creștere în greutate.

2. Pisica devine mai puțin activă
O altă schimbare care intervine după sterilizare este faptul că pisica devine mai sedentară. Astfel, aceasta începe să fie mai puțin activă din punct de vedere fizic, lucru care favorizează acumularea de kilograme în plus. Din această cauză, stăpânii trebuie să fie foarte atenți la alimentația sa.

3. Alimentația pisicii ar trebui să fie mai săracă în calorii
Din cauza acestor schimbări, nevoile nutriționale ale pisicii se modifică. Aceasta are nevoie în continuare de o hrană bogată în vitamine și minerale, care să susțină o bună funcționare a organelor interne. Însă, sortimentul ales ar trebui să aibă mai puține grăsimi și calorii.

După sterilizare, felina ar trebui să consume cu aproximativ 30% mai puține calorii decât în dieta sa obișnuită, de dinainte de procedură. Așadar, atunci când cumperi hrană umedă și hrană uscată pentru pisici, este important să verifici cu atenție ingredientele. Dacă nu știi exact care dintre acestea sunt bune, poți cere sfatul veterinarului.

4. Alege hrană specială pentru pisici sterilizate
Pentru a te asigura că dieta pisicii este exact așa cum ar trebui și îi oferă acesteia toți nutrienții necesari, poți opta pentru un tip de hrană specială. Aceasta este concepută în așa fel încât să îi ofere pisicii un aport optim de calorii și de grăsimi și să ajute la controlul greutății. Poți achiziționa hrană pisici sterilizate Royal Canin pentru o nutriție ideală și pentru menținerea sănătății micii tale feline.

5. Fă treptat schimbarea de hrană
Pisica este o creatură a tabieturilor, ceea ce înseamnă că, în general, nu îi plac schimbările bruște. Așadar, dacă îi vei înlocui toată hrana pe care aceasta obișnuia să o consume cu noul sortiment pentru pisici sterilizate, animalul tău s-ar putea să fie nemulțumit și să refuze mâncarea.

De aceea, va trebui să faci o modificare treptată. Amestecă o cantitate mică din noua hrană cu cea veche și, de-a lungul mai multor zile, crește ușor această cantitate până când sortimentul nou îl va înlocui complet pe cel vechi.

Sterilizarea pisicii este o procedură necesară pentru sănătatea animalului, prin care poți scădea riscul de apariție a unor afecțiuni grave. Pentru a evita creșterea în greutate ce apare după procedură și a te asigura că prietena ta blănoasă rămâne sănătoasă, ai grijă la alimentația sa și respectă sfaturile veterinarului.


21

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festes de la Merce - Barcelona
Festes de la Merce este cel mai important festival al Barcelonei, fiind dedicat sfintei care proteje..
Stiai ca?
Exista forme de viata sub platosa de gheata care acopera Antarctica. Cercetatorii au demonstrat ca sub calota, la o temperatura de 1,9 grade Celsius traieste un adevarat "popor" acvatic. Int... Norvegia este cunoscuta si sub denumirea de "Tara fiordurilor" sau "Tara soarelui de la miezul noptii"....
Dictionar turistic
Ospitalitate - Hospitality - Actiunea de a primi si gazdui pe cineva.
7 recomandari