O casa la tara: un loc de relaxare pentru familie si o destinatie turistica pentru prieteni

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

O casa la tara: un loc de relaxare pentru familie si o destinatie turistica pentru prieteni


ROMANIA

Migrarea de la oras la sat poate stimula sanatatea fizica si psihica, iar familiile care aleg o viata rurala pot petrece mai mult timp impreuna, bucurandu-se de activitati frumoase.

Aerul curat, lipsa traficului si a zgomotului si o alimentatie echilibrata sunt doar cateva dintre motivele care ii determina pe unii oameni sa lase in urma viata urbana si sa isi creeze un spatiu de locuit in colturi uitate de lume, in care comunitatea este altruista, iar stilul de viata pare desprins din cartile de povesti.

Viata la tara are numeroase avantaje, de aceea, in ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni aleg sa traiasca mai aproape de natura. Achizitionarea unei case vechi si amenajarea acesteia in stil modern reprezinta un obiectiv spre care se indreapta multi dintre cei care s-au saturat sa piarda ore in sir in trafic, sa respire aer poluat si sa se ingrijoreze de rata mare a criminalitatii din marile aglomeratii urbane. Viata linistita de la tara este alternativa perfecta.

A avea o casa la tara inseamna, pe de o parte, ca poti avea un trai mai linistit impreuna cu familia ta, dar, pe de alta parte, este si o modalitate de a sustine turismul local. Poate ca, pentru inceput, le vei propune doar prietenilor sa vina in vizita pentru a se bucura de peisaje naturale nealterate, dar, in viitor, poti transforma zona in care locuiesti intr-o destinatie preferata de turisti.

Amenajarea locuintei in stil modern

Pastrand frumusetea arhitecturala a constructiei, poti amenaja o casa veche in conformitate cu avantajele vietii moderne. In multe dintre satele Romaniei, apa curenta lipseste, iar hidrofoarele sunt folosite pentru alimentarea cu apa potabila a casei. Pentru a nu te indeparta prea mult de avantajele vietii moderne, poti instala un instant pentru apa calda, astfel incat sa poti sa rezolvi toate treburile casnice fara prea mari probleme si, in acelasi timp, sa ai grija de igiena intregii familii.

Pentru asigurarea energiei electrice si termice, poti, de asemenea, sa instalezi panouri fotovoltaice. In prezent, noul trend in materie de constructie si amenajare a unei locuinte este casa ecologica. Poti, asadar, transforma o casa batraneasca, veche de sute de ani, intr-o locuinta moderna, in care sa iti inviti prietenii sa se relaxeze la finalul unei saptamani incarcate. Și, pentru ca tehnologia face parte din viata fiecaruia dintre noi, conectarea la retelele de telefonie si internet nu mai este o problema, avand in vedere avansul tehnologic din ultimii ani.

Petrecerea timpului in mijlocul naturii

Unul dintre principalii poluatori in marile orase este traficul. In lipsa acestuia, aerul este mai curat si astfel si starea de sanatate poate fi semnificativ imbunatatita: risc redus de alergii sau de dezvoltare a unor boli respiratorii ori afectiuni cardiace.

In plus, traiul la tara vine si cu un alt avantaj, respectiv natura. Este binecunoscut faptul ca timpul petrecut in aer liber are un impact pozitiv asupra starii de sanatate. Pe de-o parte, poti fi activ fizic in fiecare zi: fie ca te ocupi de agricultura, fie ca te implici in activitati recreative. Pe de alta parte, aerul nepoluat stimuleaza sistemul imunitar, calmeaza nervii, imbunatateste starea de spirit si creste vitalitatea.

In plus, natura ofera si alimente sanatoase. Fructele si legumele proaspete, cultivate in gradina proprie, precum si produsele lactate de la fermierii din sat reprezinta un alt beneficiu al vietii la tara.

Timpul curge mai lent la tara, pentru ca viata este mai putin solicitanta. Asadar, daca vrei sa fii mai relaxat, mai creativ si mai productiv, dar si sa te bucuri mai mult de prezenta familiei si de intalnirile cu prietenii, poti lua in calcul achizitionarea unei case la tara si transformarea ei intr-o locuinta si o unitate de cazare pentru toti iubitorii de natura.

Sursa foto: Maria Evseyeva/ Shutterstock


626

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Teatrului de Strada
Acest eveniment are loc anual in luna septembrie. In aceasta perioada actorii teatrului Alfred ve Dv..
Grecia  |  Malta  |  Italia  |  Germania  |  Franta  |  Romania  | 
Stiai ca?
Stefan Odobleja a fost intemeietorul psihociberneticii si a ciberneticii generalizate. Chiar daca Stefan Odobleja este mai putin cunoscut in Romania, contributia sa a fost deosebit de importanta, r... Prima masura cunoscuta de contraceptie a fost folosirea excrementelor de crocodil, de catre egipteni in anul 2000 i.Hr.?...
Dictionar turistic
Circuit - Calatorie care, in principiu, se termina acolo unde a inceput. Itinerariul, durata si orasele ce urmeaza a fi vizitate sunt stabilite de agentia de voiaj.
7 recomandari