Pe urmele Jocurilor Olimpice de iarna. Alege o destinatie incarcata de zapada si istorie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Pe urmele Jocurilor Olimpice de iarna. Alege o destinatie incarcata de zapada si istorie


Prima competiție internațională organizată, care implică sporturi de iarnă, a fost introdusă la doar cinci ani distanță de prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne, din 1896. Cunoscute sub numele de Jocuri Nordice, această competiție a inclus sportivi predominant din țări nordice. Câțiva ani mai târziu s-a ajuns la un acord pentru a sărbători o săptămână internațională a sporturilor de iarnă. Desfășurat la Chamonix, în Franța, în 1924, evenimentul a avut un succes uriaș. Norvegia s-a situat în topul medaliilor cu un total de 17, iar toate țările nordice, care au câștigat în total 30 din cele 49 de medalii acordate, au optat pentru repetarea experienței. Anul următor s-a luat decizia de a se crea o olimpiadă de iarnă separată. Jocurile organizate la St. Moritz, Elveția, în 1928, au fost desemnate oficial a doua Olimpiadă de iarnă.

Aflat în sud-estul Franței și accesibil prin doar o oră de mers cu mașina de la aeroportul din Geneva, Chamonix este un Mecca montan. Mii de oameni îl aleg ca destinație pentru a încerca să escaladeze cea mai populară atracție, Mont Blanc. Vederea din vârful acestui gigant alpin de 4810 metri, dar și din vârful telecabinei Teleferique l''''''''''''''''Aiguille Du Midi de 3842 metri este spectaculoasă. Schiatul în Chamonix este popular în special printre schiorii avansați. Aceștia au în vedere de la an la an comuna Les Houches, aflată la capătul văii Chamonix, unde totul este despre Arlberg-Kandahar, un eveniment de schi care s-a desfășurat prima dată în 1928 în Austria.

St. Moritz este mai mult decât o simplă stațiune de vacanță. A fost și locul de naștere al turismului de iarnă alpin, în 1864, și a găzduit și pentru a doua oară Jocurile Olimpice de iarnă, nu doar în 1928. Cu toate acestea, St. Moritz a devenit faimos mai întâi datorită izvoarelor sale minerale, care au fost descoperite în urmă cu 3000 de ani și au definit orașul ca stațiune balneară de vară. Oaspeții din întreaga lume apreciază stilul de viață alpin modern, caracterizat prin restaurante de primă clasă care pot satisface cerințele gourmet chiar și pe marginea pârtiilor, hoteluri care se ridică la cele mai înalte standarde și evenimente de calibru internațional. Via Serlas garantează cumpărături excelente într-un spațiu mic și specialități locale, cum ar fi faimoasa tartă cu nuci Engadine. Obiective turistice precum turnul înclinat, o rămășiță a Bisericii Mauritius din jurul anului 1500 sau Muzeul Segantini oferă o nouă perspectivă asupra orașului, una mai puțin luxuriantă și mai încărcată de istorie.

Soci, gazda ediției din 2014, a devenit mai populară după marele eveniment, deoarece multe persoane din afara Rusiei nu știau foarte multe lucruri despre acest oraș. În comparație cu alte părți ale Rusiei, acesta are un climat cald, aproape pe tot parcursul anului. Are deschidere la Marea Neagră și asta îl face atât de popular printre cetățenii țării. Există mici șanse ca acest dar al naturii să fi influențat decizia finală în alegerea orașului pentru marele eveniment de iarnă, dar poate să fi fost un factor important atunci când a fost ales pentru alte evenimente viitoare, precum The European Poker Tour, stabilit pentru 23 - 28 martie anul acesta. Chiar și alimentat de pasiunea și dragostea pentru un sport, nu îl poți practica non-stop, așa că pauzele bune necesită un peisaj natural minunat.

Pyeongchang a devenit mai faimos odată cu găzduirea ediției din 2018 a Jocurilor Olimpice de iarnă. Cu toate acestea, statutul acestui oraș ca punct de atracție turistică pentru consumatorii de adrenalină care caută cele mai bune pârtii din Coreea de Sud a fost consolidat înainte. Mai mult decât atât, linia KTX recent construită le permite doritorilor să ajungă acolo direct direct din Seul. Yongpyong și Alpensia sunt două dintre stațiunile de top din zonă, la mai mare căutare atunci când pârtiile se acoperă cu un strat gros de zăpadă. Pyeongchang este o plăcere de vizitat și în anotimpurile în care temperaturile nu scad sub zero. Sunt mulți localnici care aleg să exploreze Munții Taebaek în timpul primăverii și toamnei pentru a se bucura pur și simplu de un ritm de viață mai lent. Frunzele viu colorate și vremea temperată fac ca drumețiile să fie niște delicatese. Cetățenii coreeni s-au bucurat atât de mult de pe urma marelui eveniment din 2018, încât l-au aniversat un an mai târziu prin evenimente sportive organizate nu doar în Pyeongchang, ci și în Seul, Gangneung și în alte mari orașe din țară.

Alte orașe care au fost alese ca gazde datorită peisajelor deosebite, potențialului în ceea ce privește temperaturile scăzute, dar și a infrastructurii capabile să gestioneze și să administreze un eveniment de mare amploare au fost Nagano, Salt Lake, Torino, Vancouver, Innsbruck, Oslo, precum și altele. Pentru viitoarele ediții s-a luat decizia momentan doar asupra Beijing și Milano.


32

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paris Plage
Anual, timp de o luna (de la mijlocul lunii iulie pana la mijlocul lui august) Parisul devine statiu..
Grecia  |  Marea Britanie  |  Belgia  |  Olanda  |  Malta  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Un elefant poate consuma intr-o zi pana la 225 kg de alimente.... In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii? Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool....
Dictionar turistic
Check-out - Intocmirea si achitarea notei de plata, precum si parasirea hotelului de catre client. Intervalul orar de predare al camerei se termina, de obicei, la ora 10 sau 12.
7 recomandari