Pe urmele Jocurilor Olimpice de iarna. Alege o destinatie incarcata de zapada si istorie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Pe urmele Jocurilor Olimpice de iarna. Alege o destinatie incarcata de zapada si istorie


Prima competiție internațională organizată, care implică sporturi de iarnă, a fost introdusă la doar cinci ani distanță de prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne, din 1896. Cunoscute sub numele de Jocuri Nordice, această competiție a inclus sportivi predominant din țări nordice. Câțiva ani mai târziu s-a ajuns la un acord pentru a sărbători o săptămână internațională a sporturilor de iarnă. Desfășurat la Chamonix, în Franța, în 1924, evenimentul a avut un succes uriaș. Norvegia s-a situat în topul medaliilor cu un total de 17, iar toate țările nordice, care au câștigat în total 30 din cele 49 de medalii acordate, au optat pentru repetarea experienței. Anul următor s-a luat decizia de a se crea o olimpiadă de iarnă separată. Jocurile organizate la St. Moritz, Elveția, în 1928, au fost desemnate oficial a doua Olimpiadă de iarnă.

Aflat în sud-estul Franței și accesibil prin doar o oră de mers cu mașina de la aeroportul din Geneva, Chamonix este un Mecca montan. Mii de oameni îl aleg ca destinație pentru a încerca să escaladeze cea mai populară atracție, Mont Blanc. Vederea din vârful acestui gigant alpin de 4810 metri, dar și din vârful telecabinei Teleferique l''''''''''''''''Aiguille Du Midi de 3842 metri este spectaculoasă. Schiatul în Chamonix este popular în special printre schiorii avansați. Aceștia au în vedere de la an la an comuna Les Houches, aflată la capătul văii Chamonix, unde totul este despre Arlberg-Kandahar, un eveniment de schi care s-a desfășurat prima dată în 1928 în Austria.

St. Moritz este mai mult decât o simplă stațiune de vacanță. A fost și locul de naștere al turismului de iarnă alpin, în 1864, și a găzduit și pentru a doua oară Jocurile Olimpice de iarnă, nu doar în 1928. Cu toate acestea, St. Moritz a devenit faimos mai întâi datorită izvoarelor sale minerale, care au fost descoperite în urmă cu 3000 de ani și au definit orașul ca stațiune balneară de vară. Oaspeții din întreaga lume apreciază stilul de viață alpin modern, caracterizat prin restaurante de primă clasă care pot satisface cerințele gourmet chiar și pe marginea pârtiilor, hoteluri care se ridică la cele mai înalte standarde și evenimente de calibru internațional. Via Serlas garantează cumpărături excelente într-un spațiu mic și specialități locale, cum ar fi faimoasa tartă cu nuci Engadine. Obiective turistice precum turnul înclinat, o rămășiță a Bisericii Mauritius din jurul anului 1500 sau Muzeul Segantini oferă o nouă perspectivă asupra orașului, una mai puțin luxuriantă și mai încărcată de istorie.

Soci, gazda ediției din 2014, a devenit mai populară după marele eveniment, deoarece multe persoane din afara Rusiei nu știau foarte multe lucruri despre acest oraș. În comparație cu alte părți ale Rusiei, acesta are un climat cald, aproape pe tot parcursul anului. Are deschidere la Marea Neagră și asta îl face atât de popular printre cetățenii țării. Există mici șanse ca acest dar al naturii să fi influențat decizia finală în alegerea orașului pentru marele eveniment de iarnă, dar poate să fi fost un factor important atunci când a fost ales pentru alte evenimente viitoare, precum The European Poker Tour, stabilit pentru 23 - 28 martie anul acesta. Chiar și alimentat de pasiunea și dragostea pentru un sport, nu îl poți practica non-stop, așa că pauzele bune necesită un peisaj natural minunat.

Pyeongchang a devenit mai faimos odată cu găzduirea ediției din 2018 a Jocurilor Olimpice de iarnă. Cu toate acestea, statutul acestui oraș ca punct de atracție turistică pentru consumatorii de adrenalină care caută cele mai bune pârtii din Coreea de Sud a fost consolidat înainte. Mai mult decât atât, linia KTX recent construită le permite doritorilor să ajungă acolo direct direct din Seul. Yongpyong și Alpensia sunt două dintre stațiunile de top din zonă, la mai mare căutare atunci când pârtiile se acoperă cu un strat gros de zăpadă. Pyeongchang este o plăcere de vizitat și în anotimpurile în care temperaturile nu scad sub zero. Sunt mulți localnici care aleg să exploreze Munții Taebaek în timpul primăverii și toamnei pentru a se bucura pur și simplu de un ritm de viață mai lent. Frunzele viu colorate și vremea temperată fac ca drumețiile să fie niște delicatese. Cetățenii coreeni s-au bucurat atât de mult de pe urma marelui eveniment din 2018, încât l-au aniversat un an mai târziu prin evenimente sportive organizate nu doar în Pyeongchang, ci și în Seul, Gangneung și în alte mari orașe din țară.

Alte orașe care au fost alese ca gazde datorită peisajelor deosebite, potențialului în ceea ce privește temperaturile scăzute, dar și a infrastructurii capabile să gestioneze și să administreze un eveniment de mare amploare au fost Nagano, Salt Lake, Torino, Vancouver, Innsbruck, Oslo, precum și altele. Pentru viitoarele ediții s-a luat decizia momentan doar asupra Beijing și Milano.


136

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Spania  |  Romania  |  Germania  |  Grecia  |  Ungaria  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Prima legatura maritima intre Europa si America a fost infiintata in anul 1840 de sir Samuel Cunard (1787 - 1865). Societatea denumita "Cunard Steamship Company" asigura transportul de calat... Exista forme de viata sub platosa de gheata care acopera Antarctica. Cercetatorii au demonstrat ca sub calota, la o temperatura de 1,9 grade Celsius traieste un adevarat "popor" acvatic. Int...
Dictionar turistic
Tepidarium - Tepidarium-ul modern este o incapere incalzita in care oaspetii se pot relaxa inainte, intre sau dupa terapii. Este o varianta de relaxarium. Caracteristica aparte a acestei incaperi este design-ul interior luxos, peretii imbracati cu marmura luxoasa si mozaic scump. Podeaua si bancutele laterale sunt incalzite, aerul este usor cald (38 grade Celsius), lumina este blanda,ambianta sonora adecvata. Scopul utilizarii acestei incaperi este de a pregati corpul pentru terapiile ce vor urma sau de a normaliza temperatura corpului dupa terapie. Tepidarium-ul era folosit de catre romani inainte si dupa probele sportive inca din anul 188, drept marturie stand cladirile care rezista si in zilele noastre. Tepidariumul avea 25 m lungime, 52 m latime, aproximativ 38 m inaltime si avea o capacitate de 1600 de locuri. Tepidarium-ul este o camera incalzita la 38°C, cu podea, pereti si banci incalzite, tavanul este "cer instelat" beneficiind astfel de cromoterapie, iar sistemul de sonorizare completeaza tepidarium-ul oferind meloterapie. Are rolul de a pregati corpul pentru terapiile la temperaturi ridicate (baia de aburi, sauna finlandeza, baia turceasca) astfel evitandu-se socurile termice care ar putea crea disconfort. Deasemenea se foloseste si dupa terapiile la temperaturi ridicate, pentru a scadea treptat temperatura corpului.
7 recomandari