Pleci in vacanta alaturi de copil? Sfaturi inteligente, pentru un sejur linistit

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Pleci in vacanta alaturi de copil? Sfaturi inteligente, pentru un sejur linistit


Vara este anotimpul cel mai iubit de cei mici, iar vacanțele lungi se cer încununate de un concediu plin de aventuri, petrecut într-o destinație însorită. Indiferent că vrei să profiți de sezonul estival sau că aștepți iarna pentru a te relaxa într-o stațiune montană, sejurul alături de cel mic implică mai multă atenție decât în mod normal. Cu lista completă de obiecte ce trebuie incluse în bagaj, te vei deconecta cu adevărat de la grijile cotidiene.

Jucăriile preferate ca tovarăși de drum
Dacă prichindelul este bine hrănit, iar somnul întârzie să vină, cu siguranță va avea chef de vorbă și de joacă. O situație normală, câtă vreme sunteți în mașina familiei, iar tu ai bateriile încărcate la maximum. Vei putea opri oriunde, pentru reprize de joacă în natură. În caz contrar, plânsul va lua locul oricărei interacțiuni, pasagerii din avion te vor fixa cu privirea tot drumul, tu vei ajunge la destinație cu dureri de cap, iar cel mic va înțelege doar că iarăși nu ai avut chef să-i faci pe plac.

Dacă vei avea grijă să incluzi în bagaj și cele mai dragi jucării ale celui mic, le vei putea folosi ca pe un truc magic, atunci când situația va părea că scapă de sub control. Alături de figurinele preferate, cel mic se va concentra doar pe joacă, iar atenția lui va fi distrasă de la factorii perturbatori din jur. Tot aceasta este și soluția ideală pentru copiii anxioși care își părăsesc casa cu greu și care nu se adaptează în locurile noi pe care le vizitează.

Protecție pentru pardoseală, pentru joacă sigură
Prichindelul se joacă pe podea cât e ziua de lungă? La tine acasă nu ai niciun motiv de îngrijorare, pentru că ții curățenia sub un control strict și pentru că nu lași niciun pericol să amenințe sănătatea celui mic. Nu aceeași detașare te însoțește și în concedii, mai ales când nu poți paria pe seriozitatea celor care se ocupă de curățenia din unitățile de cazare.
Pentru ca să te bucuri de vacanță în liniște deplină fără a-i limita libertatea de mișcare celui mic, alege să întinzi pe pardoseala camerei de hotel o folie de plastic sau dintr-un celofan gros. O poți adăuga în geamantan sau în rucsac fără grija că îți încarci inutil bagajul. Cea mai bună metodă de a împacheta folia este rularea, nu împăturirea.

Confort deplin, cu fibre naturale
Dacă destinația aleasă de tine este una preponderent însorită, fă-i micuțului un bagaj în care să predomine hainele din bumbac sau din alte fibre naturale cum ar fi inul, mătasea sau lâna merinos. Nu uita că pielea copiilor este mai sensibilă, iar contactul dintre pielea iritată și fibrele textile le-ar putea cauza iritații mult mai ușor decât ai crede.

Două schimburi de pe zi te vor ține departe de neplăceri și îți vor da posibilitatea să îi redai confortul celui mic de fiecare dată când are nevoie de hăinuțe curate. Nici pălăriile, ochelarii de soare sau crema cu factor de protecție ridicat nu trebuie să lipsească din bagaj, mai ales dacă plănuiți plimbări lungi sau multe ore de relaxare pe plajă.

Acadele împotriva senzațiilor de rău
Indiferent de mijlocul de transport ales, unul dintre dușmanii stării de bine a copilului tău este răul de mișcare. Dacă un drum cu multe viraje este rețeta sigură pentru stări de greață și vomă, nici zborul unui avion nu este exclus de riscuri, indiferent de blândețea cu care manevrează pilotul manșa.

Dacă vrei ca vacanța să-i priască celui mic de-a binelea, adaugă în bagaj suplimente alimentare care suprimă senzațiile neplăcute cauzate de mișcare. Sub formă de pastile sau de acadele, aceste remedii reduc nu doar disconfortul indus de mașină sau de avion, ci și răul de înălțime.

O vacanță reușită se planifică din timp, dar cu atât mai bine îți vor ieși toate planurile dacă vei acorda suficientă atenție nu doar obiectivelor din itinerar, ci și bagajului.

Credit foto: Shutterstock


78

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival D'automne - Festivalul Toamnei de la Paris
Festivalul Toamnei de la Paris, desfasurat pe stradutele orasului in perioada septembrie-decembrie, ..
Malta  |  Franta  |  Germania  |  Italia  |  Austria  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Prajiturile cu ravas nu sunt traditionale din China? Ele au fost inventate in 1920, de un lucrator al fabricii Key Heong Noodle din San Francisco? ... In Los Angeles exista mai putine persoane decat automobile? ...
Dictionar turistic
Feribot - Nava care asigura continuitatea traficului de la un port la altul sau intre malurile unui fluviu. Pot exista bacuri care sa asigure, in acelasi timp, serviciile feroviar si rutier.
7 recomandari