Ramai protejat atunci cand calatoresti – tot ce trebuie sa stii despre asigurarile de calatorie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Ramai protejat atunci cand calatoresti – tot ce trebuie sa stii despre asigurarile de calatorie


Vrei să călătoreşti, dar pandemia îţi strică toate planurile şi te face să fii mai precaut sau chiar să renunţi la concediu? Cu ajutorul unei asigurări de călătorie poţi să îţi faci planurile fără griji, deoarece vei fi acoperit de asigurare în cazul în care trebuie să faci faţă situaţiilor neprevăzute, să anulezi călătoria sau să o amâni. Cu sau fără pandemie, oricum nu este recomandat să pleci în vacanţă fără o asigurare.

La ce te ajută o asigurare de călătorie?
O asigurare de călătorie bună acoperă mai multe riscuri neaşteptate. Într-o călătorie bagajele tale pot întârzia să ajungă, pot să se piardă, te poţi confrunta cu anularea zborurilor sau cu întreruperea traseului, îţi poţi pierde documentele sau poţi avea nevoie de o asigurare pentru răspundere civilă. De asemenea, există şi o categorie de riscuri speciale pe care va trebui să le iei în calcul cum ar fi anularea unui zbor de legătură, falimentul companiilor care asigură transportul sau chiar serviciile necorespunzătoare din timpul călătoriei.

Alege o asigurare care să acopere cât mai multe riscuri, chiar dacă are un preţ mai mare. Ţine cont de faptul că atunci când asigurarea acoperă şi costurile medicale, acestea nu vor mai fi în responsabilitatea ta. Poţi beneficia pe o astfel de asigurare de un tratament stomatologic urgent sau de acoperirea cheltuielilor determinate de prelungirea vacanţei din cauza unor intervenţii medicale. Costurile medicale externe pot fi foarte costisitoare şi cu siguranţă nu îţi doreşti să achiţi aceste sume din bugetul propriu, motiv pentru care ar trebui să optezi pentru o asigurare de călătorie, de bună calitate, chiar dacă este puţin mai scumpă.

Care sunt avantajele oferite de o asigurare STORNO?
O asigurare STORNO îţi permite să anulezi călătoriile fără să pierzi sumele de bani plătite. Pentru că tot mai multe persoane îşi doresc să călătorească, după anul trecut în care au stat foarte mult în casă, o astfel de asigurare este cea mai bună alegere, pentru că în această perioadă riscul ca o călătorie să fie anulată din motive variate este foarte mare. De asemenea, există şi posibilitatea că sejurul să fie brusc întrerupt şi trebuie să te asiguri că într-o astfel de situaţie nu pierzi banii investiţi. 
Asigurările storno sunt un tip special de asigurări pentru călătorii care au rolul de a acoperi toate riscurile care ar putea să apară în timpul concediilor şi vacanţelor. În special în această perioadă, riscul ca o călătorie să fie anulată este foarte ridicat şi acelaşi lucru se poate spune şi despre riscul de a întrerupe un sejur. Cu ajutorul unei asigurări STORNO pentru călătorie, îţi este asigurată suma pe care ai plătit-o pentru serviciile turistice.

O asigurare STORNO acoperă mai multe riscuri, printre care se numără şi: 
- Îmbolnăvirea ta sau îmbolnăvirea unei rude;
- Procesul de divorţ;
- Situaţiile speciale din ţările destinaţii;
- Decesul titularului sau decesul unei rude;
- Toate situaţiile speciale ce pot apărea legate de cazare;
- Probleme ale companiei de transport; 
- Pierderea locului de muncă;
- Pierderea sau furtul actelor de călătorie.
De asemenea, poţi opta şi pentru o asigurare care acoperă toate daunele cu privire la întreruperea unei călătorii, tot sub formă de asigurare storno. Cazurile acestea fac în general referire la revenirea în ţara neprogramată, din motive variate. Înainte de a pleca în călătorie, poți verifica pe MAE situația din țara în care urmează să călătorești


34

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fetes de Nuit
Fetes de Nuit reprezinta un spectacol extraordinar de sunet si lumina care se desfasoara anual, in w..
Austria  |  Germania  |  Malta  |  Spania  |  Grecia  |  Cehia  | 
Stiai ca?
Peru se mai numeste si "Tara incasilor".... Majoritatea recifelor de corali au intre 5000 si 10 000 de ani, insa cateva ar putea sa se fi dezvoltat chiar in urma cu 50 de milioane de ani. Coralii se dezvolta optim la tropice, intre 30 grad...
Dictionar turistic
Jurnal de bord - Registru in care se consemneaza cronologic faptele survenite in timpul calatoriei unei nave.
7 recomandari