Reduceri de pret la asigurari RCA: categoriile de persoane care beneficiaza de reduceri

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Reduceri de pret la asigurari RCA: categoriile de persoane care beneficiaza de reduceri


Deși prețurile pentru polițele auto au devenit mai scumpe anul trecut și se estimează un nou val de scumpiri în anul 2023, fiecare șofer trebuie să ia în calcul faptul că prețurile RCA nu sunt niciodată fixe și diferă de la caz la caz, în funcție de criteriile fiecărui șofer și ofertele venite din partea asiguratorilor.

Cu toate acestea, există și categorii de persoane care beneficiază de anumite reduceri pentru politele de asigurare RCA. Statisticile arată că aproximativ 25% dintre șoferii prezenți pe șoselele din Romania nu au o poliță RCA în posesie, pentru că aceștia încearcă să evite prețurile destul de ridicate. 

Important de reținut este faptul că prețurile pentru asigurările auto au crescut din cauza problemelor economice apărute în ultima perioada în Romania, dar și din cauza faptului că City Insurance, o societate de asigurare importantă, a dat faliment anul trecut și a produs schimbări majore pe piața de asigurari RCA. 

Cu toate acestea, există încă posibilitatea de a obține o poliță de asigurare RCA la un preț accesibil pentru bugetul dvs. Pint.ro, broker de asigurari, vă va detalia mai multe, în acest articol, despre fiecare segment de persoane care beneficiază de reduceri la prețul de asigurări RCA și vă va vorbi mai multe despre procedura de obținere a politei de asigurare prin intermediul online. 

Asigurarea RCA - detalii despre asigurarea obligatorie 
Anual, la noi în țară, se petrec foarte multe accidente rutiere. Pagubele financiare sunt enorme, iar până în acest moment, cea mai bună soluție pentru a evita dezastrele financiare, sunt politele de asigurare auto. 

Tocmai de aceea, asigurarea RCA este obligatorie prin lege. Aceasta acoperă prejudicii precum vatamari corporale sau deces, cheltuieli de judecată, cheltuieli de transport, dar și pagubele fără caracter patrimonial. Prețurile pentru o asigurare RCA pot ajunge și până la 3000 de lei pentru șoferii sub 30 de ani cu mașini noi, performante. 

Dar pentru că asigurarea RCA este foarte importantă, sancțiunile sunt și ele pe măsură, în cazul în care un șofer este prins pe drumurile publice fără o poliță RCA. Amenzile ajung până la 2000 de lei, permisul riscă să fie suspendat, mașina riscă să fie radiată, iar în caz de accident, autorul va suporta cheltuielile pe buget propriu. 

Polița RCA se calculează folosind sistemul bonus-malus, dar și luând în considerare datele șoferului și ale mașinii (masa maxima, capacitate cilindrică, nr. de locuri etc.). Aceasta poate fi întocmită pe o perioadă cuprinsă între o luna și un an. 

Reduceri de pret la asigurarea RCA pentru pensionari 
Având în vedere faptul că persoanele în vârstă plătesc mult mai puțin decât tinerii șoferi pentru asigurările RCA, pensionarii intră și ei în categoria persoanelor cu reduceri la politele RCA. Acum câțiva ani, aceștia beneficiau de până la 50% reducere, în cazul achiziționării politelor de la anumite case de asigurare acreditate de ASF. 

Aceste reduceri speciale pentru pensionari au fost retrase de pe piață, însă aceștia beneficiază în continuare de prețuri mai mici la polițele RCA, mai ales dacă aleg să conducă un vehicul mai vechi, cu o capacitate mai mică. În principiu, un pensionar și orice persoană trecută de vârsta de 60 de ani nu plătește mai mult de 2000 de lei pentru o asigurare auto obligatorie. 

Persoanele din orașele mici pot beneficia de reduceri la polita de asigurare RCA
Anumite societăți de asigurare, cum ar fi Axeria Iard, o societate proaspăt intrată pe piața de asigurari RCA, vor să se adreseze unui segment de clienți specific, cum ar fi șoferii cu vehicule achiziționate pe persoană fizică. Astfel, se pot lua în calcul și alte criterii în pregătirea ofertei, nu doar datele mașinii. 

Persoanele care conduc în orașe mici, de până la 20,000 de locuitori, pot beneficia de reduceri substanțiale la asigurarea RCA. Dacă sunteți dintr-un oraș sau o comună care se încadrează în aceste condiții, puteți să vă adresați casei de asigurări pentru a verifica cu exactitate care este oferta lor pentru dvs., pentru că sunt șanse să primiți o reducere.

Persoanele cu puncte bonus pot avea până la 50% reducere la polita de asigurare RCA
Recompensați sunt și șoferii prudenți în trafic. Așa cum am menționat mai devreme, sistemul bonus-malus fluidizează prețurile pentru asigurarea RCA. Prin acest sistem, șoferii care nu produc niciun accident vor primi puncte bonus la următoarea întocmire și vor beneficia de o reducere care crește gradual. Reducerea maximă acordată poate fi de 50%. 

Atenție, însă, pentru că șoferii care produc accidente sunt sancționați cu puncte malus și vor plăti mai mult la următoarea întocmire a politei de asigurare RCA, tocmai de aceea este recomandată respectarea regulilor în trafic. 

Calculatorul online - unealtă de căutare a celor mai bune oferte de asigurare RCA
Știați că puteți să obțineți o asigurare RCA foarte rapid, prin intermediul online? Tot ce trebuie să faceți este să utilizați un calculator online și să vă introduceți datele în câmpurile libere, eventual să încărcați niște fotografii cu documentele, dacă este necesar. 

Un calculator online vă va scuti de drumul până la casa de asigurări RCA și vă va ajuta să economisiți timp, bani și combustibil. Tot prin intermediul calculatorului online puteți compara ofertele de la toate casele de asigurări, pentru a stabili cea mai bună opțiune pentru bugetul dvs. 

Pint.ro oferă o mână de ajutor persoanelor ce vor să întocmească o asigurare RCA
Căutați un calculator online eficient? Pint.ro, broker de asigurare, vine cu soluția! Dacă accesați site-ul Pint.ro, veți putea utiliza un calculator de asigurare eficient. Totodată găsiți mai multe informații despre asigurările de tip RCA sau CASCO la secțiunea de blog a site-ului. Dacă aveți nelămuriri, echipa Pint este bucuroasă să vă ajute în procesul de întocmire a politei de asigurare RCA.


27

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Stiai ca?
Un elefant poate sa bea intr-o zi pana la 120 litri de apa.... Africa este cel mai sarac si slab dezvoltat continent, in ciuda bogatiei si a resurselor naturale?...
Dictionar turistic
Jacuzzi - Mic bazin de jeturi de apa sub presiune, care creeaza vartejuri relaxante.
7 recomandari