Revizia tehnica auto inainte de a pleca in concediu - ce sa nu-ti scape din vedere!

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Revizia tehnica auto inainte de a pleca in concediu - ce sa nu-ti scape din vedere!


Optiunea de a merge in vacanta cu masina personala este cea pe care o prefera tot mai multi romani. Nici nu este de mirare, avand in vedere avantajele acesteia: nu esti constrans de un anumit numar de bagaje, nici de un anumit itinerar si nici nu trebuie sa respecti un orar de calatorie strict. Totusi, aceasta varianta de a calatori implica si o responsabilitate din partea soferilor. Orice defectiune a masinii poate ruina intregul sejur, motiv pentru care este recomandata o revizie tehnica auto inainte de a pleca in concediu. Iata un ghid util care cuprinde verificarile ce ar trebui sa faca parte din etapa de pregatire a automobilului pentru plecarea in vacanta!

Sistemul de franare
Eficienta sistemul de franare este esentiala pentru siguranta la volan, motiv pentru care elementele sale componente trebuie temeinic verificate inainte de o calatorie lunga si poate chiar anvoioasa. Daca este cazul si placutele de frana sunt uzate, se impune inlocuirea lor. In caz contrar, uzura va afecta si discurile de frana, ceea ce conduce la scaderea drastica a eficientei franelor. Daca ai nevoie de un kit nou de franare, comanda piese auto online la Autohut.

Pneurile
Un set de anvelope performante asigura o calatorie lina, dar mai ales sigura. In plus, pneurile din dotarea masinii pot creste sau, din contra, pot contribui la reducerea consumului de combustibil. Mai mult decat atat, cauciucurile uzate produc marirea spatiului de franare, lucru care pericliteaza siguranta in trafic. Verifica, in cadrul unui service autorizat, starea de uzura a pneurilor. Daca se impune schimbarea lor, achizitioneaza un set nou de cauciucuri, potrivite masinii tale, dar si sezonului. Nu uita sa iei cu tine in vacanta si roata de rezerva.

Trusa de prim ajutor
Potrivit legislatiei rutiere, fiecare masina care circula pe strazile publice trebuie sa aiba in dotare trusa auto de prim ajutor. Inainte de a merge in vacanta cu masina, asigura-te ca trusa medicala este inca valabila. Mai mult decat atat, te poti familiariza cu continutul ei, pentru a putea actiona corect in caz de nevoie. Pe langa aceasta trusa, nu uita nici de alte echipamente ce ti-ar putea fi de folos in situatia in care masina ta va suferi avarii. Este vorba, desigur, despre vesta si triunghiurile reflectorizante, dar si de stingatorul de incendii.

Inspectia tehnica periodica
Conform celor mai recente reglementari, inspectia tehnica periodica este obligatorie la toate categoriile de autovehicule, dupa cum urmeaza: o data la trei ani pentru masinile noi, o data la doi an pentru masinile cu o vechime de pana in 12 ani si in fiecare an pentru masinile mai vechi de 12 ani. Asadar, inainte de a pleca in concediu cu masina, verifica daca ai ITP-ul valabil. In cazul in care data sa de expirare coincide cu perioada in care vei fi in vacanta, este cel mai bine sa faci inspectia tehnica periodica inainte de concediu. Trebuie sa stii ca depasirea kilometrajului intre revizii poate anula garantia unei masini noi si, in plus, reprezinta o contraventie care se pedepseste cu amenda si retinerea placutelor de inmatriculare.

Călătoria cu animale în mașină
Ai decis să-ți iei animalul de companie în vacanță? Pentru a respecta normele Uniunii Europene, necuvântătoarele trebuie să aibă microcip. Mai mult decât atât, ia cu tine pașaportul european al patrupedelor și carnetul de vaccinări.

Aceste sfaturi sunt foarte simplu de urmat și îți pot asigura un concediu fără neplăceri. Uită de timpul pierdut, cheltuielile neprevăzute și stres, realizând o revizie tehnică înainte de a pleca cu mașina în concediu!

Sursă foto: pxhere.com
(https://pxhere.com/en/photo/1552973)


61

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Focului (Las Fallas)
In luna martie capitala distractiei se muta in Spania. In perioada 15 - 19 a acestei luni, in Valenc..
Grecia  |  Romania  |  Olanda  |  Malta  |  Irlanda  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Intr-o scoala din Virginia, SUA, elevii cu varste intre 7 si 10 ani au fost serviti cu cockteiluri Margarita? In urma scandalului de proportii care s-a iscat, a reiesit ca distribuitorii produselor co... Montpelier, Vermont este singura capitala de stat american fara un restaurant McDonald's?...
Dictionar turistic
Turism - Activitate cu caracter recreativ sau sportiv, constand din parcurgerea pe jos sau cu diferite mijloace de transport a unei regiuni pitoresti sau interesante dintr-un anumit punct de vedere.
7 recomandari