Rezervatia naturala Lacurile Plitvice – paradisul de langa noi

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Rezervatia naturala Lacurile Plitvice – paradisul de langa noi


PLITVICE NAT. PARK

Nu poti vizita Croatia fara a trece in lista ta de obiective must see acest loc de vis! Parcul National Lacurile Plitvice, situat intre orasele Zadar si Zagreb, reprezinta cel mai mare parc national al Croatiei, fiind declarat rezervatie naturala protejata inca din 1949.
Rezervatia ce se intinde pe o suprafata de 266 de kilometri, este formata din mai multe lacuri dispuse in cascade, a caror caderi de apa se unesc si curg in raul Plitvice, a carui lungime este de patru kilometri.

Sursa poza
Rezervatia Lacurile Plitvice face parte din Patrimoniul Mondial Unesco din 1979, iar din 1998 este trecuta in Patrimoniul Mondial in Pericol, la cativa ani dupa ce aceasta a fost scena unor conflicte cu ocazia Razboiului Croat de Independenta.
Potecile inguste pe langa lacurile gri, verzi sau albastre, te poarta prin rezervatie ca o plimbare prin Gradina Edenului, culoarea acestora fiind data de cantitatea de minerale si organisme din lacuri. Susurul apei si zgomotul micilor cascade ce plang parca de bucurie creaza, paradoxal, o senzatie de liniste si armonie. Daca privesti rezervatia de sus, nu poti decat sa ramai extaziat de ce a creat natura.

Sursa poza
Turistii ajung sa exploreze rezervatia cu ajutorul barcilor care ii poarta pana in inima acestui paradis terestru, in care culorile vibrante ale anotimpurilor se eternizeaza in oglinda lacurilor cristaline unde pestii inoata jucausi fara teama vreunui pescar prin preajma…Senzatia creata de o plimbare este aceea ca omul nu a pasit niciodata in aceste locuri. Paduri de brazi, fagi si pini, specii de pasari, flori ce formeaza mii de buchete multicolore, animale ce alearga nestingherite, dau nastere unui habitat unic. Vara te incanta cu verdele crud al ierbii, pentru ca toamna sa te fascineze in culori de chihlimbar. Imaginea astfel creata este una hipnotizanta…

Sursa poza
Ceea ce influenteaza cresterea plantelor in cadrul rezervatiei este un bioclimat biodinamic de travertine, rezervatia intinzandu-se intr-o zona carstica muntoasa, cei trei munti care o inconjoara fiind Mala Kapel, Dinaric Alps si Medvedak. Cea mai inalta cascada este de 76 de metri, unele dintre ele fiind de formatie recenta, altele mai mici ajungand la 25 de metri, cum ar fi Cascada Galovac, numita asa dupa denumirea unuia dintre cele 16 lacuri ce formeaza rezervatia.

Sursa poza
Datorita frumusetii de netagaduit a rezervatiei, Lacurile Plitvice sunt vizitate de peste un milion de turisti anual. Parcul poate fi vizitat intre orele 07-20.00, in functie de anotimp, rezervatia fiind accesibila tot timpul anului. Vizitatorii pot cumpara bilete de o zi sau de doua zile, existand reduceri si gratuitati pentru copii.

Articol scris de Monica Anghelovici

Sursa poza


14564

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Vara Romana
"Estate romana" sau "Vara Romana" se sarbatoreste inca din anii '70. Este un termen care defineste o..
Belgia  |  Irlanda  |  Austria  |  Italia  |  Malta  |  Turcia  | 
Stiai ca?
Cea mai veche fabrica de parfumuri din lume dateaza din anul 4000 I.Hr si a fost descoperita in Cipru?... Islamul este cea mai raspandita religie din Africa?...
Dictionar turistic
Turism de afaceri - Forma de turism practicata de angajati sau alte categorii de persoane, in interes de serviciu, in interiorul sau in afara tarii de resedinta, incluzand participarea la intalniri de afaceri, targuri si expozitii, conferinte si reuniuni.
7 recomandari