Salteaua perfecta pentru somnul perfect

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Salteaua perfecta pentru somnul perfect


Sunteți pregătiți pentru o nouă saltea? Iată cum puteți să o alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine!
Pentru a avea parte de un somn bun este nevoie să se îndeplinească mai multe condiții: confortul, nivelul de stres, temperatura camerei – dar pentru a ajunge la cea mai bună soluție, trebuie să porniți de la bază, iar salteaua este fundația pe care se bazează un somn liniștit și odihnitor.
Dacă sunteți în căutarea unei saltele (și ce perioadă mai bună pentru achiziții poate fi, dacă nu cea de sfârșit de an!?), ar trebui să știți că sunt disponibile diferite tipuri de saltele, cu diferite tehnologii, ceea ce va duce inevitabil la întrebarea – Ce saltea mi se potrivește cel mai bine?

Aspectul cel mai important pe care salteaua trebuie să-l îndeplinească este oferirea unui suport neutru poziției corpului, poziție în care curbura coloanei este una naturală, iar capul, gâtul, umerii, șezutul și călcâiele beneficiză de suportul necesar și de o aliniere corectă. Dacă salteaua este prea fermă, aceasta va împinge punctele de suport ale corpului, iar alinierea nu va fi una corectă. Dacă salteaua este prea moale, acele puncte de presiune nu vor mai întâmpina rezistența necesară, iar curbura coloanei vertebrale se va accentua, ceea ce va duce la dureri de spate.

Într-un studiu realizat în Spania în care au fost implicate persoane ce aveau dureri de spate de o perioadă mai lungă, a reieșit faptul că mare parte din acele persoane au avut mai puține dureri după ce au dormit pe o saltea mai fermă comparativ cu persoanele care au dormit pe o saltea mai moale. Acesta este un fapt pe care ar trebui să-l luați în considerare.

Este timpul pentru o nouă saltea?

Și totuși, când trebuie să treceți la o nouă saltea? Specialiștii de la Expert-Saltele.ro oferă și răspunsul. “Dacă dimineața vă treziți cu dureri în partea inferioară a spatelui, dar acestea scad în intensitate pe parcursul zilei, acestă problemă reprezintă unul din semnele care indică faptul că vă trebuie o nouă saltea. Un alt semn care indică necesitatea schimbării saltelei este creșterea în intensitate a alergiilor. Adică, dacă dimineața strănutați mai des, sau daca lăcrimați, atunci este necesară schimbarea saltelei, dar și a așternuturilor.”

Ce saltea să alegeți? Argumente Pro și Contra
Saltelele cu arcuri sunt printre cele mai răspândite saltele de pe piață. Acestea vin în diferite modele, cu o varietate crescută de materiale utilizate pentru a crește confortul, cum ar fi spuma cu memorie sau latexul.

Pro: Argumentul cel mai răspândit în favoarea acestui tip de saltea este prețul mai scăzut. Un alt punct în plus pentru salteaua pe arcuri este raza largă pe care o oferă când vine vorba de fermitatea acesteia.

Contra: Are o durată de viață mai scăzută față de alte tipuri de saltele, nu se descurcă prea bine când vine vorba de persoane cu alergii și nu izolează foarte bine mișcarea.
Saltelele Memory Foam câștigă tot mai mult în popularitate. Acestea sunt realizate din straturi cu densitate a spumei diferită și răspund extrem de bine la greutatea corpului și la temperatura acestuia. Saltelele Memory Foam sunt recunoscute pentru confort, acestea preluând forma corpului.

Pro: Mulându-se pe forma corpului, chiar și când schimbați poziția acestuia, spuma cu memorie reduce punctele de presiune ceea ce va duce și la scăderea durerilor articulațiilor. Un alt argument pro este faptul că absoarbe mișcarea, astfel încât, dacă partenerul se mișcă mult pe parcursul nopții, sunt șanse destul de slabe să fiți deranjat de acest fapt.

Contra: Una din cele mai mari probleme ale acestui tip de saltele e sensibilitatea la căldură. Astfel, pe parcursul nopții, este posibil ca salteaua să devină destul de caldă, iar această problemă va deveni vizibilă mai ales pe timpul verii.

Saltelele din latex sunt realizate din cauciuc natural ori din cauciuc sintetic și sunt recunoscute pentru faptul că oferă un suport foarte ferm și uniform.

Pro: Saltelele din latex sunt probabil cele mai bune saltele de pe piață. Acestea sunt destul de ferme și oferă și suportul necesar. În același timp sunt și foarte confortabile, precum saltelele memory foam. Totuși, spre deosebire de saltelele memory foam, cele din latex oferă o rezistență la presiune, ceea ce ajuta la menținerea unei forme cât mai corecte a coloanei vertebrale.

Contra: Deși în ultimii ani noile tehnologii au mai scăzut costurile acestui tip de saltele, acestea sunt totuși mai scumpe decât saltelele pe arcuri sau cele de tip memory foam. Și greutatea este una mai ridicată comparativ cu a celorlalte tipuri de saltele.

Indiferent de tipul saltelei pe care o alegeți, e bine să vă informați înainte de a face o achiziție, pentru a vă asigura ca ați luat cea mai bună decizie, iar specialiștii magazinului online www.expert-saltele.ro vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere.


30

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Franta  |  Italia  |  Grecia  |  Malta  |  Malaysia  |  Romania  | 
Stiai ca?
Simtul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui caine?... Nu exista nici o harta care sa prezinte intregul Mare Zid Chinezesc?...
Dictionar turistic
Poteca turistica - Drum ingust, de picior, marcat, folosit de catre turisti pentru vizitarea obiectivelor turistice situate de regula in spatiul montan.
7 recomandari