Sobe perfecte pentru cabane si case cochete

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Sobe perfecte pentru cabane si case cochete


O cabana este solutia ideala de a petrece timp de calitate alaturi de familie sau persoanele dragi noua, sa uitam de stresul cotidian si sa ne reincarcam bateriile, conectandu-ne la natura inconjuratoare. Dar pentru ca aceasta experienta sa fie desavarsita, trebuie sa tratam serios problema incalzirii pe timpul sezonului rece. Pentru aceasta, specialistii de la Seminee Bucuresti ne propun o varianta pe atat de practica, pe atat de eleganta si anume, apelarea la o soba pe lemne ca solutie de incalzire a intregii cabane sau case de vacanta.

Evident, daca spatiul iti permite si cabana ta este destul de mare, poti sa te gandesti si la instalare unui semineu, altfel, o soba pe lemne reprezinta cea mai inteleapta decizie de incalzire atunci cand doresti sa pastrezi nota de autenticitate potrivita pentru stilul unei cabane mici si cochete, aflate in creierul muntilor, departe de tumultul junglei urbane. Vei ramane surprins de cat de eficienta si versatila poate fi o astfel de solutie care nu ocupa prea mult spatiu, este mult mai usor de intretinut decat un focar semineu spre exemplu, si se incadreaza perfect in design-ul general.

Dar mai intai de toate, trebuie sa stiti ca pe piata specializata sunt disponibile doua astfel de modele de soba pe lemne, cel mai des intalnita fiind varianta confectionata din arhicunoscuta fonta. Un alt tip de soba, ceva mai putin cunoscuta, dar foarte eficienta si cu un plus la capitolul estetica, este modelul captusit la interior cu un material super-izolator numit, samota.

La soba din fonta principalul element care defineste calitatea, este reprezentat de grosimea acesteia si proprietatile ei termoconductoare recunoscute. Sobele de fonta se prezinta pe marimi diferite si detin posibilitati multiple de a incalzi un anumit spatiu. Datorita fontei, caldura din focar se degaja la scurt timp dupa aprinderea focului in soba, si astfel, permite raspandirea rapida a caldurii in fiecare coltisor rece din cabana sau casuta de vacanta.

In schimb, soba captusita la interior cu samota se bucura de un design special, placut la vedere datorita texturii inedite si se bucura de o eficienta calorica superioara, deoarece acest material are proprietatea de a retine cat mai multa caldura dupa multa vreme de la stingerea focului din soba. Acest aspect poate contribui decisiv la economia de bani, pentru ca vei reusi sa incalzesti mai mult timp, folosind aceeasi cantitate de lemne, comparativ cu performantele unei sobe din fonta. Cu toate ca samota este un material consumabil, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim atenti la inlocuirea ei, o data la 4-5 ani, sobele care au in componenta acest material nu isi pierd din admiratorii cuceriti de capacitatile ei superioare de izolare si conservare a caldurii.

Daca inca ai dubii privind achizitionarea sau nu a unei sobe pe lemne, trebuie sa stii ca indiferent de modelul ales, fonta sau samota, vei beneficia de 5 ani de garantie, iar ca tu sa fi lipsit de alte griji, transportul este gratuit.

Asadar, tie nu iti va mai ramane nimic de facut, decat sa te bucuri de caldura naturala pe timpul iernii oferite de sobele cu durata mare de viata, disponibile in oferta seminee-bucuresti.ro. Vei ajunge sa lucrezi cu o echipa specializata si pregatita sa iti raspunda la orice fel de intrebare, cu privire la cele mai potrivite solutii de incalzire in functie si de bugetul tau personal.


174

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fête des Jardins
Cu ocazia evenimentului Fête des Jardins timp de un week-end, la sfarsitul lui septembrie, gradinil..
Italia  |  Grecia  |  Spania  |  Franta  |  Cehia  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Cel mai rece loc permanent locuit este localitatea Oimeacov (Rusia), pe valea fluviului Indighirka, unde s-a inregistrat, in februarie 1964, temperatura minima absoluta de -71.10? ... Potrivit unei legende populare, ceaiul a fost descoperit de imparatul chinez Shennong, in 2737 I.Hr, cand o frunza de ceai i-a cazut in apa fierbinte?...
Dictionar turistic
Vacanta - Perioada de odihna, concediu prin care turistii pleaca din orasul de resedinta cu scopul de a se relaxa.
7 recomandari