Solutii moderne pentru preocuparile legate de cazare

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Solutii moderne pentru preocuparile legate de cazare


Cazarile in orase diverse au cunoscut in ultimii ani solutii pe cat de variate, pe atat de acceptabile si adaptate cerintelor. In randul studentilor mai cu seama, an de an exista aceeasi vasta problema a chiriilor, a cazarilor de orice fel. Asadar o piata a cerintelor exista sustinuta constant de cazurile studentilor; nu sunt singurii care au nevoie de o locatie de cazare, insa sunt cei care antreneaza acest segment.

Stimulat de exemple de genul, domeniul cazarilor a inceput sa schimbe trendurile. Au trecut vremurile in care gazda era o raritate si un privilegiu. Acum toti isi doresc altfel de conditii si mai cu seama intimitate. Poate doar o idee de impartire a spatiului de locuit, cu plata chiriei la comun o reprezinta un apartament, luat in chirie in sistem hotelier si la un pret avantajos.

Inchirierea in regim hotelier
Ce presupune acest lucru este usor de intuit. A ajuns o forma ce combina avantajele a doua metode ce sunt pe piata de profil. In primul rand, este inchirierea unui spatiu. Poate fi vorba atata de o garsoniera, cat si de un apartament cu 2, 3 camere. In al doilea rand, aduce avantajele unui regim hotelier. Asta inseamna servicii extra, mai complexe. In schimb, se ofera locatii complet mobilate, in zone bine alese, ba chiar strategice. Sunt puncte de maxim interes pentru turisti sau doritori de orice fel.

Cu siguranta ca trecem cu totii la un moment dat printr-un episod de genul nevoii de cazare, insa fara sa te multumesti cu un colt de pat din casa unei cunostinte, alegi hotelul. Clasic, nu-i asa? Ei bine, cand ai si confortul de casa si toate resursele in acest sens, gradul de multumire si confortul cresc. Aceasta este si intentia cand vine vorba de inchirierile in regim hotelier.

Mobilarea si confortul
Spre exemplu, o mare diferenta o face bucataria complet mobilata si dotata. Asta poate reduce din costurile sederilor, avand in vedere posibilitatea de a folosi totul ca si acasa. Indiferent de perioada unei inchirieri de acest gen, beneficiile se observa clar.

La fel de bine mobilarea casei presupune un chin pentru cei care se muta, pentru studenti spre exemplu. Sunt un caz elocvent, avand in vedere ca au nevoie de locatii primitoare pentru perioada studentiei; mici perioade sunt plecati inapoi acasa. Au nevoie de un pret corect, de o locatie care ii ajuta sa se acomodeze. Si in aceasta ecuatie se aduna si cerintele ce tin de costuri, precum si cele ce tin de un bun control al acestora.

Mutatul nu este o placere. Asadar, casa mobilata si dotata ce numai asteapta primirea de oaspeti este un rai. Ba chiar mai mult, rasfatul in aceste conditii se contureaza si prin preturi corecte. Spre exemplu, numarul noptilor influenteaza tariful. In cazul hotelurilor, taxele sunt fixe din acest punct de vedere, in timp ce la gazda sau in chiriile ce se stabilesc la mica intelegere pot aparea fluctuatii si neintelgeri. In cazurile de inchirieri in regim hiotelier preturile sunt mai mici cu cat perioada sederii se extinde. Totul se incheie formal, in termeni legali, deci fara surprize.

Alternative si optiuni?
Desigur, optiunile vor fi mereu multiple, dar se cantaresc in functie de necesitati. Pentru studenti, marea batalie se da pe camine. Cu toate acestea sa tinem cont de faptul ca acolo se imparte spatiul intim de locuit cu alte paturi, alti colegi. In cazul turistilor la mare cautare sunt hotelurile bine amplasate. Sa nu uitam ca aglomeratia in general ce descrie un astfel de mediu poate perturba placerea sederii sau pur si simplu confortul.

Balanta inclina spre inchirieri, dar la raport cu serviciile moderne, pentru ca nu te poti multumi cu jumatati de masura, pentru ca nu este convenabil sa platesti pentru sedere, insa sa nu ai parte de confort. Pentru cei interesati, cautarile online sunt si rapide si o completare la fel de moderna despre cum sa isi defineasca sejurul ales. Spre exemplu, www.apartamente-regimhotelier.ro prezinta o multitudine de oferte, de la apartamente de 2 camere pana la cele extinse de 4. Spatiile restranse sunt din randul garsonierelor, la fel de bine cotate si amplasate in diversele zone ale capitalei.

Pentru experientele ce tin de schimbarea locatiei, fie pentru un timp scurt, fie ca o adaptare pentru un viitor intr-o noua locatie, este de preferat sa alegeti ceea ce readuce confortul de acasa. Dupa bunul plac, definitia o reda fiecare in parte.


98

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Spania  |  Romania  |  Grecia  |  Germania  |  Malta  |  Italia  | 
Stiai ca?
Bacsisul nu este bine vazut in Japonia. Indiferent de situatie evitati sa lasati bacsis intrucat este vazut drept o jignire.... Cea mai mare rata a casatoriilor se inregistreaza in Statele Unite? De asemenea, SUA detine si recordul pentru cea mai mare rata a divorturilor....
Dictionar turistic
Motel - Unitate de cazare situata in afara orasului, pe un itinerar turistic care ofera turistilor cazare. De obicei camerele sunt situate langa parcare.
7 recomandari