Te muti curand? Iata cateva informatii care iti pot fi de folos!

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Te muti curand? Iata cateva informatii care iti pot fi de folos!


Este mult mai usor sa faci un lucru atunci cand stii cum trebuie facut acel lucru, nu-i asa? Chiar si procesul destul de complicat al mutarii intr-o noua locuinta poate fi transformat intr-o experienta fara probleme si fara stres atunci stii exact ce ai de facut inainte si in timpul mutarii.
Daca te afli in situatia de a fi nevoit sa iti muti domiciliul, insa inca nu te simti pregatit pe deplin pentru a trece prin acest proces anevoios, noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.
Iata care sunt principalele lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand te muti:
Estimarea precisa a costurilor este primul pas.
Procesul de mutare intr-o alta locuinta poate fi destul de confuz pentru persoanele care nu s-au mutat niciodata inainte. Existand atat de multe lucruri de facut inainte, este usor sa omiti sau sa abordezi in mod eronat anumite sarcini.
Ceea ce trebuie sa stii atunci cand te muti este ca, de indata ce te-ai hotarat sa te muti, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alcatuiesti bugetul intregului proces al mutarii. Retine ca acest buget va determina modul in care abordezi intreaga mutare.
Angajarea unor specialisti in mutari te va ajuta enorm.
Apeland la o firma de mutari vei avea numai de castigat atunci cand te muti. Multi oameni cred in mod eronat ca angajarea unor specialisti in mutari reprezinta optiunea cea mai scumpa, dar in mod clar nu este cazul.
Un lucru care nu trebuie omis este faptul ca organizarea unei mutari implica o serie de costuri ascunse ale bricolajului, acestea putand afecta in mod semnificativ intregul buget: de la costul ambalarii bunurilor pana la inchirierea echipamentelor de manevrare a lucrurilor, cheltuielile alocate unui camion pentru transport si depozitare mobila, toate acestea implica un pret destul de mare. Iar daca luam in considerare costurile repararii eventualelor daune materiale sau tratarii ranilor personale ce pot surveni in timpul mutarii, bugetul este deja mult mai mare.
Trebuie sa retii ca firmele de mutari, care ofera servicii complete, pun la dispozitia clientilor solutii de relocare personalizate pentru a se potrivi diferitelor bugete. In plus, mutatorii profesionisti au o vasta experienta in domeniu, astfel incat vei putea fi sigur ca bunurile tale fragile sau valoroase vor fi pe maini bune.
Alcatuirea unei liste de sarcini pe care sa o urmaresti si sa o actualizezi pe parcurs este o necesitate.
Un alt lucru la care sa te gandesti inainte de a te muta este urmatorul: etapa de pregatire se dovedeste adesea a fi o cursa nedreapta cu timpul din cauza numarului covarsitor de sarcini pre-mutare care asteapta sa fie finalizate. Acesta este motivul pentru care organizarea corecta si minutioasa a timpului este cheia unei mutari reusite de la inceput pana la sfarsit.
Preia controlul deplin al timpului urmand o lista care sa includa toate sarcinile ce trebuie indeplinite pana in ziua mutarii. Aceasta lista trebuie privita ca pe un instrument de gestionare a timpului. O lista buna de sarcini legate de mutare nu numai ca va enumera cele mai importante lucruri de facut atunci cand te muti, dar iti va spune si cand anume trebuie efectuate acele lucruri si cat timp ai la dispozitie pentru indeplinirea sarcinilor.
Aruncarea/ donarea lucrurilor inutile inainte de mutare este foarte recomandata.
Daca nu scapi de lucrurile care nu iti mai sunt folositoare si care nu mai reprezinta nimic pentru tine, poti face o greseala costisitoare atunci cand te muti. Pentru a evita aceasta eroare comuna de relocare, constituie in inventariu cu absolut toate lucrurile din casa si apoi scapa de obiectele care sunt inutile.
Principalele motive pentru care ar trebui sa scapi de obiectele nefolositoare si sa muti cat mai putine bunuri posibile sunt:
- Costurile de transport. Mai multe articole vor insemna o greutate mai mare a expedierii si, prin urmare, costuri mai mari de transport.
- Timpul de ambalare. Vei putea sa impachetezi lucrurile mult mai repede atunci cand numarul lor a fost optimizat in avans.
- Spatiul de depozitare. Gandeste-te la acest lucru: mutarea mai multor articole de uz casnic in noua casa se poate dovedi a fi o idee proasta daca nu ai suficient spatiu de stocare pentru toate.


20

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Austria  |  Italia  |  Ungaria  |  Turcia  |  Malta  |  Irlanda  | 
Stiai ca?
Prima femeie medic din Romania a fost Maria Cutarida-Cratunescu (n. 10 februarie 1857, la Calarasi - d. 10/16 noiembrie 1919). Ea a fost renumita nu doar pe plan intern, ci si pe plan international. ... Dintii incep sa creasca la bebelusi cam la 6 luni dupa ce s-au nascut, desi nu este o regula pentru toti copiii (unora le apar primii dinti mai devreme, altora mai tarziu, dupa 8 luni, dupa 10 luni, s...
Dictionar turistic
Agentie (de turism/de voiaj) - Societate comerciala ce ofera spre vanzare calatorii individuale sau colective, in interes de afaceri sau de relaxare, pachete turistice cu un program stabilit de agentie sau de client.
7 recomandari