TurisMALL
powered by

Team building


Teambuilding-ul reprezintă activitatea desfășurată de către o echipă sau un grup restrâns atât în scop de business cât și în scop recreativ.
În cadrul unei astfel de activității utilul cu plăcutul se îmbină într-un mod armonios și lejer.

La fiecare pas pe care îl facem dea lungul existenței noastre trecem prin diferite încercări.De cele mai multe ori aceste încercări sunt la locul de muncă.

Zi de zi ne zbatem pentru a scoate tot ce avem mai bun din noi, dar știm la fel de bine că uneori avem nevoie de o pauză de la tot și toate.

Tocmai de aceea superiori au responsabilitatea să ofere un cadru propice angajaților. Tocmai pentru acest fapt se organizează diferite activități de tip teambuilding.

CE ÎNSEAMNĂ TEAMBUILDING?
Teambuilding-ul reprezintă activitatea desfășurată de către o echipă sau un grup restrâns atât în scop de business cât și în scop recreativ.
În cadrul unei astfel de activității utilul cu plăcutul se îmbină într-un mod armonios și lejer.

CUM SE ORGANIZEAZĂ UN ASEMNEA EVENIMENT?
De cele mai multe ori când ideea ajunge în stadiu de prelucrare, intervine ceea mai grea parte.

Deoarece fiecare pas trebuie atent calculat și ținut cât mai bine sub control de supervizorii.

Tocmai pentru evitarea conflictelor sau posibilelor accidentări din urma unei activități de natura sportivă.

Datorită faptului că un teambuilding are o anvergură vizibil foarte mare acest plan de proiect este înmânat unei echipe familiarizate cu acest tip de organizare.

Persoana principală potrivită să acorde o mână de ajutor se numește furnizor.

Acesta are misiunea de a alege cu mare seriozitate și atenție activitățile ce se vor desfășura.

Cum alegem activitățile?
Suntem mereu tentați să alegem cât mai multe și mai diverse activității de făcut în aer liber. Și în zone special amenajate precum un interior cald și primitor.

Atunci când punem bazele unui program de teambuilding trebuie să ținem cont de obiectivele pe care dorim să le atingem în urma acestei mișcări.

De cele mai multe ori obiectivele principale sunt întărirea idei de lucru în echipă și mai ales comunicarea dintre angajații se caută a fi îmbunătățită.

Totuși nu trebuie să ignorăm și nivelul fizic la care se află fiecare angajat în parte.

Tocmai de aceea nivelul de dificultate de preferat ar trebui păstrat la mediu, pentru a putea fi parcursă fiecare etapă a proiectului.

OFERĂ TIMP
Timpul este și un bun mentor indiferent de circumstanțe, de aceea trebuie să le oferim timp echipei participante.
Pentru a putea asimila și pentru a putea trece prin filtru propriei minți ceea ce tocmai se dorește de către angajator să implementeze fiecare angajat.

CE ACTIVITĂȚI SE POT DESFĂȘURA PENTRU UN TEAMBUILDING?
Vânătoarea de obiecte reprezintă o activitate ca timp se poate desfășura pe parcursul unei ore poate si mai mult.

În echipa de câte doi. Scopul fiind echipa ce găsește cat mai multe obiecte câștigă. Acest joc dezvoltă ambiția jucătorilor.

Făcutul de diferite puzzle-uri in grupuri mici cu diferite puzzel-uri la fiecare grup.

Timp la această activitate poate fii de la 1 oră până la 2 ore. Această activitate dezvoltă grupurile sa găsească soluții în diferite situații.

Și fiecare poate lua atitudinea de lider pentru a găsi soluția mai repede.
Adevăr și minciună constă in faptul că echipa va sta într-un cerc si va spune fiecare despre el două adevăruri și o minciună.

Durata jocului poate fii de la 30 de minute până la o oră. Scopul este de a construi încrederea într-o nouă echipa. Și de a scapă de prejudecăți

Desenând legați la ochi. Această activitate constă in echipe de câte doi oameni. Se pune foaia pe spatele celuilalt și se încercă ca cel din față să reproducă desenul ce simte pe spate.

Acest exercițiu are ca scop dezvoltarea de a interpreta și comunicarea dintre cei doi parteneri. După ce se termină jocul partenerii pot vedea cum au interpretat desenul celuilalt. Acest joc are o durata de la 15 minute până la 30 de minute.
Câștigător și pierzător acest joc constă ca doi parteneri să spună un lucru negativ de la munca. De exemplu partenerul 1 spune un lucru negativ întâmplat la munca cu partenerul 2.

Acest joc are ca scop retrăirea situației dificile și repunerea și a celuilalt în aceeași situație și de a găsii soluții la diverse probleme. Și de a învăța din trecut pentru a fii pregătiți pentru viitoarele probleme. Durata acestui joc poate începe de la 30 de minute până la o oră.

Jocul posibilităților constă in unu sau mai multe grupuri. Fiecare grup sa primească un obiect la întâmplare unu din grup să iasă în față si să demonstreze aplicabilitatea obiectului fără ca acesta sa vorbească si restul sa ghicească.
Acest joc dezvoltă creativitatea și inovația individuală. Durata acestui joc este între 10 si 15 minute.

Toate aceste activități se derulează de cele mai multe ori în aer liber, tocmai de aceea de cele mai multe ori liderul de activitate caută cele mai relaxante si inedite locații pentru a derula atât activitățile ce vor ajuta la întregirea echipei. Cât și pentru a oferi participanților un mediu propice relaxări și găsiri de sine.

Toate jocurile prezentate au ca scop îmbunătățirea comunicări, strategiei, rapiditatea, dar și creativitatea fiecărui participant.

De aceea de cele mai multe ori companiile aleg ca și locație pentru desfășurarea acestei activități o pensiune.

Pensiune ce poate fi folosită și în scop business, dar care poate fi la îndemâna angajaților în orice alt moment.

Armonia și voia bună sunt aspecte elementare ce trebuie să își croiască loc în inimile tuturor angajaților, tocmai de aceea locația constituie un aspect elementar în bazele unirii echipei.

De aceea o sugestie atât pentru companiile ce doresc un team-building cât și pentru populația însetată de relaxare și experiențe inedite.

Top locatii teambuilding la munte
Pensiunea „La Castel”
Pensiunea Castel este una dintre cele mai potrivite alegeri datorită senzației unice pe care natura o poate oferi.

Oferă timp relaxării să îți inunde trupul și mintea, oferă libertate să trăiești orice moment fie el și alături de colegii de muncă. Oferă o inimă deschisă spre nou și un spirit ambițios și pregătit pentru orice va urma.

Casa Vlasin
Fie ca organizezi team building-uri la munte sau doar o simpla escapada cu echipa in Poiana Brasov, Casa Vlasin este o locatie team building unde vei găsii cele mai bune oferte corporate.

Iti putem oferi de la seri tematice: cabaret, western, 30″, 80″, bal mascat, pana la cine festive cu foc de tabăra.

Casa Vlasin este situata in centrul statiunii turistice Poiana Brasov, intampinand oaspetii cu o atmosfera echilibrata intre eleganta, ospitalitate si confort.

Casa Vlasin vă primește într-un cămin cald și liniștit, în inima naturii, unde vă puteți relaxa și răsfăța, vă puteți bucura de drumeții, servicii de agrement și de gustoasele preparate culinare.

Pensiune de 3*** cu o capacitate de cazare de 32 locuri , un restaurant cu o capacitate de 50 locuri, o terasa mereu însorita pe care va veți putea relaxa savurând din preparatele tradiționale și internaționale, dar și o sala de conferințe cu o capacitate de 30 locuri.

Hanul Muresenilor
La Complexul Turistic Hanul Muresenilor vei avea parte de cea mai buna experienta a ospitalitatii.

Situat la poalele padurii la doar 5 minute de Brasov, Complexul iti ofera pe langa serviciile de cazare exceptionale la standard de 4 stele, un centru SPA cu piscina interioara la care aveti acces gratuit, sala de fitness, sauna, salon de tratament si masaj, coafor.

Hotelul dispune de 3 sali de conferințe. In total se pot organiza conferințe de pana la 140 de persoane in aranjament teatru.

Prima sala de conferință este situata la parterul complexului ce comunica cu loby-ul hotelului.

Aici se pot organiza conferințe de pana la 40 de persoane.A doua sala de conferință este amplasata la etajul 1 al hotelului.

Aceasta sala de conferință are o capacitate mai mare si anume de 80 de locuri.Sala a treia de conferințe face parte din nivelul de Penshouse unde se pot întrunii maxim 20 de persoane.

Salile de conferinte sunt complet echipate cu sonorizare, video proiector, ecran proiectie si flip-chart.


194

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul catalan - Barcelona
“Bon Nadal i Felic Any Nou” in catalana sau “Feliz Navidad y Prospero Ano Nuevo” in spaniola..
Stiai ca?
Potrivit unei legende populare, ceaiul a fost descoperit de imparatul chinez Shennong, in 2737 I.Hr, cand o frunza de ceai i-a cazut in apa fierbinte?... George Bothezat este inventatorul elicopterului cu patru elice, denumit și “Caracatita zburatoare”. ...
Dictionar turistic
Cabana - Casa rustica construita intr-o zona de munte; asigura cazarea si serviciile necesare turistilor aflati in drumetie sau la odihna intr-o zona montana.
7 recomandari