Tipuri de pariuri si ce trebuie sa stii despre ele

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Tipuri de pariuri si ce trebuie sa stii despre ele


Pariurile sportive pot fi antrenante si, in acelasi timp, relaxante. Faptul ca analizezi statisticile si echipele, cantaresti sansele si incerci sa prevezi rezultatul te ajuta sa te deconectezi. Pariul nu se opreste odata cu terminarea biletului. Urmarirea evenimentelor sportive este urmatoarea etapa, iar emotiile sunt intense. Daca pronosticurile se adeveresc si castigi, satisfactia este mare. Daca pierzi, ramai cu distractia si senzatiile tari. Asadar, daca privesti bettingul ca pe un hobby, ai toate sansele sa te bucuri de fiecare pariu. Este necesar sa ai niste cunostinte de baza pentru a te putea distra din plin. De exemplu, trebuie sa stii care sunt tipurile de pariuri pe care le ai la dispozitie.

Pariuri la rezultat
Pariurile la rezultat sunt cele mai populare, fiind prima optiune a oricarui parior. Incepatorii le prefera in detrimentul altor tipuri de pariuri, pentru ca pare mai usor sa pui un pronostic direct pe rezultat. Aceasta abordare poate fi inselatoare, pentru ca surprizele apar deseori. In plus, uneori alte optiuni de betting se dovedesc mai inspirate. Totusi, pariurile la rezultat pot aduce castiguri, mai ales daca nu faci bilete prea lungi si combini inteligent pariurile.

Optiunile la un astfel de pariu sunt 1 si 2, in cazul sporturilor in care remiza nu este posibila, si 1, X si 2, la fotbal, handbal si alte discipline la care echipele pot termina meciul la egalitate. La acestea din urma exista si posibilitatea de a pune beturi de tipul 1X, 12, 2X, care au sanse mai mari de reusita, dar cu cote mai mici.

Pariuri pe numar de goluri sau puncte
Toate sporturile au un mod specific de cuantificare a raportului valoric, numit scor. Tenisul de camp si de masa, boxul, voleiul se joaca pe puncte, in timp ce fotbalul, handbalul si hocheiul au goluri. Poti paria pe un anumit numar de puncte sau goluri, in special in sistemul sub/peste. De exemplu, la fotbal, pariul de peste 1.5 presupune marcarea a minim 2 goluri, iar cel de sub 1.5 marcarea a cel mult un gol. Cotele pentru acest tip de beturi sunt destul de apropiate si de mari, astfel ca multi pariori le aleg.

Beturi de final de competitie
Ai observat probabil ca orice casa de pariuri are beturi in care nu trebuie sa stabilesti castigatoarea unei confruntari, ci a unei competitii. Poate fi vorba de o liga, o cupa, sau un turneu de importanta mai mica. De exemplu, poti paria pe castigatoarea unui campionat mondial de handbal sau pe echipa de baschet care va fi victorioasa la finalul sezonului NBA. Beturile de final de competitie nu se rezuma doar la castigatori, ci si la finalisti. Un pronostic care vizeaza echipele care vor juca finala cupei la fotbal se poate dovedi inspirat.

Beturi pe scor
Daca esti sigur pe cunostintele tale legate de echipele implicate, mizeaza pe un presupus scor de la final sau dintr-un anumit interval. Nu este un pariu usor, de aceea si cotele sunt bune. Trebuie sa tii cont de specificul adversarilor. De exemplu, la fotbal, unele echipe marcheaza rapid, in timp ce altele se impun abia pe final de partida. La baschet unele confruntari se termina mereu cu un scor similar, iar la hochei exista meciuri stranse, in care se marcheaza putin.

Este important sa cunosti tipurile de pariuri, pentru a evolua ca parior. Bettingul iti aduce emotii si, uneori, bonusuri. Verifica atent regulamentul ofertelor care ofera astfel de recompense, pentru ca exista costuri si conditii care intra in raspunderea ta.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/aerial-photo-of-people-playing-soccer-3448246/


17

Ghiduri turistice
Evenimente
foto San Cayetano, San Lorenzo si la Paloma (The San Cayetano, San Lorenzo and Virgen de la Paloma festivals)
In luna august (perioada 7-15 august), Madridul celebreaza cele mai importante sarbatori traditional..
Stiai ca?
Pestera cu cea mai lunga stalactita (o coloana calcaroasa lunga de 59,4 m) este Cueva de Nerja, situata in sudul Spaniei, in apropiere de orasul Malaga.... In Romania se afla un cimitir atipic – Cimitirul Vesel din Sapanta. Cimitirul Vesel din Sapanta, judetul Maramures, este unic in lume, ineditul sau fiind dat este diferentierea fata de cultura po...
Dictionar turistic
Turism cultural - Forma de turism specializata care valorifica obiectivele turistice de ordin cultural ale unui oras, zona sau tara; vacanta cu motivatie culturala.
7 recomandari