Top 10 atractii turistice in Madagascar

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 atractii turistice in Madagascar


MADAGASCAR

Madagascar este a patra insula ca marime din lume, fiind populata de la inceputul mileniului I. Frumusetea naturala si diversitatea ecologica te fac sa te simti intr-o tara uitata de timp. Localizata pe coasta de est a Africii, in Oceanul Indian, Madagascar este casa a mii de specii de animale si plante care nu se gasesc in alte parti ale lumii. Diversitatea naturala a Madagascarului a facut ca aceasta tara sa fie denumita “al 8-lea continent”. Venerarea stramosilor si a traditiilor apartin culturii nationale, fiind reflectate in arhitectura, arta si manierele sociale ale tarii. Vizitati atractiile turistice din acest top pentru a descoperi diversitatea naturala, culturala si istorica din Madagascar.

10.Parcul National RanomafanaLocalizat in regiunea de sud-est a Madagascarului, langa satul Ranomafana, Parcul National Ranomafana este unul dintre cele mai populare parcuri din tara. Partea de est a acestuia este cea mai pitoreasca, cu numeroase cursuri de apa, ce scalda padurile dense. Parcul este casa lemurului de bambus galben, un animal a carui dieta include muguri de bambus care contin doze de cianura letale pentru alte animale, care pe acesta nu il afecteaza.

9.Parcul National MasoalaSituat in nord-estul Madagascarului, Parcul National Masoala acopera 250 de mile de padure si include si trei parcuri marine. Parcul cuprinde 10 specii de lemur, incluzand si Aye-aye, cea mai mare primata nocturna din lume. Parcul este casa si pentru diferite specii de pasari si reptile, incluzand broasa Tomato, cunoscuta pentru culoarea sa de rosu aprins. Parcurile marine Tampolo, Ambodilaitry si Ifaho sunt ideale pentru scufundari si aventuri cu caiacul.

8.Andasibe-MantadiaAcoperand aproximativ 100 de mile de pamant din estul Madagascarului, Parcul National Andasibe-Mantadia este casa a 11 specii de lemur, incluzand cel mai mare lemur din tara, Indri. Localizat langa capitala Antananarivo, Andasibe-Mantadia este unul dintre parcurile usor de vizitat. Este impartit in 2 regiuni, Parcul National Mantadia si Rezervatia Analamazoatra. Ghizii locali conduc vizitatorii in tururi de 1 ora pana la 6 ore in fiecare regiune.

7.Dealul Regal din AmbohimangaConsiderat de 500 de ani unul din cele mai sacre locuri ale tarii de catre oamenii Malagasy, Dealul Regal din Ambohimanga este un sat istoric care a fost candva casa regala din Madagascar. Zidul care inconjoara satul a fost construit in 1847 si este facut dintr-un mortar ce are ca si compozitie lime si albus de ou. Fortul Mahandrihono include atat casa de altadata a Regelui Andrianampoinimerina, cu ziduri facute din lemn solid de trandafir, cat si artefactele sale, printre care si tobe, arme si talismane.

6.IfatyIfaty este numele dat pentru doua sate pescaresti de pe coasta de sud-vest a Madagascarului. In larg, se gaseste un recif de corali lung de 60 de mile, fiind o bariera naturala in drumul valurilor dure si creand ape costale numai bune pentru scufundari si pescuit. Desertul din interiorul insulei este cunoscut pentru padurea de spini, unde copacii baobabi cu forme ciudate prospera de secole.

5.Bulevardul BaobabilorBulevardul Baobabilor reprezinta un grup de copaci asezati de-a lungul drumului intre Morondava si Belon’i Tsiribihina in vestul Madagascarului. Peisajul atrage turisti din toata lumea, facand din aceasta locatie una dintre cele mai vizitate din regiune. Copacii Baobab, batrani de 800 de ani, nu erau singuri, ci faceau parte din paduri dense, dar cu timpul padurea a fost taiata pentru agricultura.

4.Nosy BeMicuta insula Nosy Be este una din primele puncte de vizitare a turistilor, atrangand mii de turisti din intreaga lume pe tot parcursul anului. Desi plajele din Nosy Be nu arata perfect ca si plajele tropicale, sunt renumite pentru liniste, apele de culoare turcoaz si restaurantele cu fructe de mare, ce servesc cina pe nisip.

3.Tsingy de BemarahaRezervatia Tsingy de Bemaraha este situata in partea de sud a Madagascarului. Cuvantul “tsingy” se refera la stancile ascutite care alcatuiesc platoul de calcar. Parcul este casa pentru sapte specii de lemuri, incluzand Deckens sifaka, specie de lemur notabila pentru blana alba si fata neagra.

2.Parcul National IsaloParcul National Isalo este cunoscut pentru terenul variat. Localizat in centrul regiunii de sud, parcul cuprinde pajisti intinse, canioane abrupte si formatiuni de nisip, toate intrerupte de portiuni cu palmieri. Se pot face tururi de cateva ore sau de cateva zile.

1.Insula St. MarieInsula St. Marie se afla pe coasta de est a Madagascarului. Suprafata insulei cuprinde golfuri protejate si brate ce conduceau piratii catre aceasta in timpul secolelor XVII si XVIII. Inca pot fi vazute epave a catorva vase ale piratilor. Apele limpezi ale golfurilor sunt ideale pentru scufundari. Balenele cu cocoasa viziteaza apele insulei pe timpul verii si la inceputul toamnei. Astazi insula este una din atractiile de top pentru turistii ce vin in Madagascar.

Sursa


10571

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Targul de Carte de la Madrid (Feria del Libro de Madrid)
Feria del Libro (Targul de Carte de la Madrid) este un eveniment cultural ce are loc anual, la sfar..
Stiai ca?
Bucurestiul a fost primul oras din lume iluminat cu petrol lampant, in anul 1857.... Galileo Galilei este primul invatat care a afirmat ca legile naturii sunt matematice. El scria in Il Saggiatore „Filosofia este scrisa in aceast mare carte, universul ... este scris in limba matemat...
Dictionar turistic
Circuit - Calatorie care, in principiu, se termina acolo unde a inceput. Itinerariul, durata si orasele ce urmeaza a fi vizitate sunt stabilite de agentia de voiaj.
7 recomandari