TurisMALL
powered by

Top 10 atractii turistice in Rusia


RUSIA

Cea mai mare tara din lume, Rusia, ofera o multitudine de experiente de calatorie, de la versanti ai muntilor glaciari la plimbari pe marginea celui mai vechi lac de pe pamant. Siturile istorice si activitatile culturale din faimoasele orase ale Rusiei abunda de asemenea. Chiar daca alegi sa explorezi pamanturile din Kremlin sau cutreieri stepa din Mongolia, o vizita in Rusia este o aventura pe care nu o veti uita prea curand. Acest top cu atractii din Rusia poate inspira un minunat itinerariu in Rusia pentru un sejur de neuitat.

10. Linia ferata Trans-SiberianaParte a celui mai lung sistem de linii ferate din lume, clasica linie ferata Trans-Siberiana se intinde din Moscova pana la Vladivostok, un oras langa granita Rusiei cu China si Coreea de Nord. Constructia a fost inceputa in anul 1891 de catre Tarul Alexandru al III-lea si a fost terminata de catre fiul sau, Tarul Nicolae al II-lea, in anul 1916, linia fiind cunoscuta drept ruta tarilor. Cei mai multi dintre calatori folosesc trenul pentru transport intre doua destinatii. Trenul are clase, cu vagoane de dormit, unele avand bai private si dusuri.

9. Muntele ElbrusMuntele Elbrus este localizat in lantul muntos Caucaz in sudul Rusiei. Cu o altitudine de 5642 metri, muntele Elbrus este inclus printre Cele 7 Culmi, cele mai inalte culmi de pe fiecare din cele 7 continente, atragand atat cataratori profesionisti cat si incepatori. Muntele a fost format dintr-un vulcan, considerat inactiv, fara eruptii inregistrate. Telecabina urca turistii pana la altitudinea de 3800 de metri, facilitand catararile pana pe creasta.

8. Valea GheizerelorSituata in Peninsula Kamchatka, in estul Rusiei, Valea Gheizerelor este al doilea bazin de gheizere din lume. Valea Gheizerelor a fost descoperita in anul 1941 de un savant local, Tatyana Ustinova. De atunci a devenit o atractie turistica populara in Kamchatka si atrage mult interes atat in randul savantilor cat si in randul turistilor.

7. Insula KizhiLocalizata in Karelia, o regiune din nordul Rusiei, la granita cu Finlanda si Marea Alba, insula Kizhi este binecunoscuta pentru incredibilul muzeu in aer liber. Karelienii au trait in aceasta zona inca din secolul XIII, impartita in doua culturi, cea de Est si cea de Vest. Colectia muzeului cuprinde Biserica Schimbarii la Fata a Mantuitorului, structura faimoasa datorita celor douazeci si doua de domuri. Alte atractii turistice includ multitudinea de case de lemn, mori de vant, capele si hambare. Cultura taraneasca este reprezentata de demonstratii de mestesuguri si ansambluri folclorice.

6. Catedrala Sf. Sofia, NovgorodLocalizata in Novgorod, cel mai vechi oras al Rusiei, Catedrala Sf. Sofia este situata la poalele orasului Kremlin. Catedrala are o inaltime de aproximativ 38 de metri si este decorata cu cinci domuri spectaculoase, fiind cea mai veche biserica din Rusia. Catedrala Sf. Sofia detine artefacte religioase vechi, printre care se afla si Semnul Maicii Domnului, o icoana despre care legendele spun ca a salvat Novgorod de un atac in anul 1169. Cele trei faimoase porti gravate dateaza de asemenea din secolul XII.

5. Lacul BaikalMulti turisti care calataresc pe linia ferata Trans-Siberiana, planuiesc sa opreasca la Lacul Baikal, cel mai adanc si cel mai vechi lac din lume. Lacul Baikal reprezinta 20% din apa proaspata din lume. Localizat in Siberia, lacul vechi de 25 de milioane de ani este inconjurat de creste montane. Lacul este considerat unul dintre cele mai limpezi lacuri din lume. Cunoscut si drept Perla Siberiei, lacul Baikal adaposteste mai multe resorturi, facand aceasta zona o destinatie de vacanta foarte populara.

4. SuzdalSuzdal, candva capitala a mai multor principate ale Rusiei, este piatra „inelului de aur” al Rusiei. Cei care vor sa experimenteze cea mai frumoasa arhitectura istorica a Rusiei, plina de biserici, catedrale si manastiri cu domuri, vor gasi toate acestea in Suzdal. Datand din anul 1024, intregul oras este ca un muzeu in aer liber care ii duce pe turisti inapoi in timp.

3. Kremlin MoscovaKremlinul este o atractie must-see pentru oricine viziteaza Moscova. Casa a celor mai importante birouri guvernamentale, Kremlinul adaposteste de asemenea si patru catedrale construite in secolele XV si XVI, cat si cateva muzee. Suprafata de aproximativ 1 km2 include si depozitul de armament, plin de comori regale din trecut, cat si Expozitia de Diamante, o colectie de bijuterii ce include si inelul cu diamant de 190 de karate detinut de Ecaterina a II-a.

2. Muzeul HermitageFondat in anul 1764 de catre Ecaterina a II-a, Muzeul Hermitage din Saint Petersburg, este un muzeu imens de arta si cultura cu o colectie de 3 milioane de obiecte din toata lumea. Colectia ocupa un complex de sase cladiri printre care si Palatul de Iarna, resedinta a imparatilor Rusiei.

1. Catedrala St. BasilConstruita intre anii 1554 si 1561 si situata in inima Moscovei, Catedrala St. Basil a fost in decursul timpului una din atractiile de top ale Rusiei. Ceea ce atrage vizitatorii nu sunt artefactele din interiorul catedralei, ci aspectul exterior deosebit al catedralei. Cu un design ce reprezinta forma unu foc in aer liber, arhitectura nu este unica doar perioadei in care a fost construita ci si altor perioade. Nu exista alta constructie asemanatoare Catedralei St. Basil.

Sursa


10064

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Foire de Midi
"Foire de Midi" reprezinta un targ care are loc anual (intre jumatatea lunii iulie- jumatatea lui au..
Belgia  |  Irlanda  |  Austria  |  Spania  |  Malta  |  Franta  | 
Stiai ca?
Cea mai adanca pestera din Europa este Jean Bernard din Alpii Francezi. Pana in anul 1980 a fost considerata cea mai adanca pestera de pe glob. Are o adancime de 1.535 m.... Prima persoana care a afirmat ca galaxia noastra este formata din stele a fost filozoful grec Democrit (460-370 i.Hr), insa cel care a observat discul galactic, dar si numeroase stele cu ajutorul tele...
Dictionar turistic
Check-in - Procesul inregistrarii oaspetilor la sosirea in hoteluri sau alte structuri de cazare, in mod obisnuit prin semnarea in registru sau introducerea datelor intr-un sistem computerizat. Intervalul orar de primire al camerei incepe, de obicei, cu ora 12 sau 14.
7 recomandari