TurisMALL
powered by

Top 10 atractii turistice in Turcia


TURCIA

1. Muzeul Sfanta Sofia, IstanbulUna dintre marcile Istanbulului, vechea bazilica patriarhala ortodoxa a fost construita in secolul 6 pentru imparatul bizantin Iustinian si a servit ca un templu crestin pana la invazia otomana, in secolul al 13-lea. Dupa ce a fost transformata in moschee, Sf. Sofia este acum unul dintre cele mai interesante muzee din Istanbul. Maretia cladirii, inaltimea sa si spiritul va va taia respiratia in momentul in care veti intra in aceasta capodopera absoluta. Amestecul intre crestinism si islam nu a fost niciodata atat de divin si uimitor!

2. CappadociaUnul dintre artefactele unice ale naturii, Cappadocia este un loc magic cu formatiuni stancoase formate din scari, minarete si coloane. Formarea lor a inceput in urma cu peste 60 de milioane de ani, ca urmare a eruptiei vulcanului si au continuat sa evolueze, conduse de eroziune. Zona a fost sub puterea mai multor conducatori. Inca din secolul al 2-lea i.Hr., crestinii au venit in Cappadocia, in scopul de a se ascunde de soldatii romani. De atunci, multi calugari si pustnici au construit adaposturi in roci. Unele dintre picturile si frescele lor pot fi inca vazute in acest loc ciudat si frumos numit Cappadocia.

3. PamukkaleFormatiuni de roca albe in combinatie cu apa minerala calda, izvorand din apropiere, Pamukkale este un loc pe care ar trebui sa-l vedeti mai degraba decat sa cititi despre el. Situat in apropierea orasului antic grecesc Hierapolis, "castelul de bumbac" este format din numeroase terase de travertin, care formeaza o multime de bazine mici, care au fost folosite inca de pe vremea imperiilor grecesti si romane. Aceasta capodopera unica geologica a fost formata cu mai mult de 14 000 de ani in urma de catre mama-natura, iar apa are puteri vindecatoare. Daca mergeti in Turcia, si nu vizitati Pamukkale, o sa va para rau!

4. Aspendos, AntaliaMinunat si magnific, Aspendos este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice romane din Turcia. Orasul a fost infiintat in secolul 4 î.Hr., dar si-a atins apogeul in timpul domniei imparatului roman Marcus Aurelius. Teatrul are diametrul de aproape 100 de metri si scaune pentru 7000 spectatori. In afara de teatrul vechi, puteti vizita ruinele agora, apeductul, bazilica si stadionul din aceeasi perioada. Starea de conservare extrem de buna a teatrului antic Aspendos permite organizarea multor evenimente si festivaluri.

5. Muntele NemrutMuntele Nemrut nu este o destinatie turistica traditionala. In anul 62 i.Hr., regele Antioh a incercat sa combine diferite religii intr-una singura, si a ordonat poporului sau sa construiasca nu numai un mormant pentru el, dar si pentru mai multe statui ale zeilor greci si persani, precum si pentru membrii familiei acestuia si cateva animale. Cei mai multi istorici cred ca aceasta a fost o incercare de a aduna populatia regatului sau, formata din oameni de diferite religii. Cele mai multe dintre monumente sunt conservate foarte bine, chiar daca acestea au cazut de la locurile lor originale. O vizită in Muntele Nemrut va fi o experienta coplesitoare.

6. Palatul DolmabahceUn palat umplut cu gradini (sensul original al numelui, Dolmabahce este de origine al sultanilor Imperiului Otoman. Construit in mijlocul secolului 19 de catre sultanul Abdulmecid I, Palatul Dolmabahce a transformat o noua pagină a istoriei Turciei moderne. Spre deosebire de vechiul palat Topcapi, renumit pentru aspectul sau traditional otoman, Palatul Dolmabahce a fost construit pentru a arata locurile moderne si luxoase ale Imperiul turcesc. Combinand elementele din baroc, rococo si neoclasic, ornamentele cu aur si cristal ale acestui palat sunt o dovada a influentei europene asupra Turciei.

7. TroiaLocul legendar unde s-au intamplat evenimentele din Razboiul troian, nu trebuie ratat, atunci cand va duceti in Turcia. Orasul antic Troia, situat in apropiere de Dardanele a fost fondat cu trei milenii i.Hr. de catre Ilus care avea un tata pe nume - Tros, dupa care s-a dat numele acestui loc istoric. Veti fi capabil sa va scufundati in ruine si veti fi primiti la intrare de un cal troian magnific! Orasul a fost distrus de mai multe ori si reconstruit din nou.

8. MarmarisMarmaris este una dintre destinatiile turistice cele mai cunoscute din Turcia. Renumita pentru plajele sale minunate, oferind ospitalitate traditionala turceasca, Marmaris, de asemenea, va fermeca cu spiritul sau unic. Ar trebui sa nu ratati o croaziera deoarece puteti vedea o combinatie de Mare Mediterana, apa limpede, ruine antice, pesteri si diverse locuri unde natura va va lasa un mare impact asupra amintirilor de vacanta. Vizitati castelul Marmaris, care se presupune ca a fost construit initial cu mai mult de un mileniu i.Hr. de catre ionieni.

9. Biblioteca lui CelsusSituata intr-una dintre bijuteriile timpurilor stravechi - Efes, Biblioteca lui Celsus a fost construita in secolul al doilea pentru a-l comemora pe senatorul roman Tiberius. Se crede ca sub cladire se afla senatorul care a guvernat regiunea Asiei. Aceasta biblioteca antica a fost o casa pentru aproape 1200 pergamente, care au fost tinute intr-un mod unic pentru o conservare mai buna. Arhitectura este considerata o capodopera a lumii antice si are patru sculpturi in fata, simbolizand cele patru mari valori in viziunea lui Tiberius. Episteme, Ennoia, Arete si Sophia sunt gardienii acestui templu antic de cunoastere, inteligenta, curaj si intelepciune.

10. Demre (Myra)

Myra sau Demre (in zilele noastre) este un oras antic grecesc, situat in regiunea Antalya. Cele mai interesante locuri din Demre sunt, fara indoiala, mormintele sapate in piatra avand doar intrarea vizibila. Spre deosebire de cultura traditionala elena in care mortii erau inmormantati in afara orasului, aici, in Myra mormintele antice au fost integrate in oras ca un monument sau ritual, in scopul de a pastra memoria stramosilor lor. In morminte sunt picturi unice pe pereti precum si sculpturi bine conservate, care prezinta cum era viata in urma cu cateva milenii!

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


19700

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul de Vara de la Paris (Quartier d'Eté Festival)
Anual, de la mijlocul lunii iulie pana la inceputul lunii august se desfasoara Paris Quartier d'Eté..
Stiai ca?
Cea mai apropiata capitala de Ecuator din lume este Quito (0°14'' latitudine sudica), capitala Ecuadorului. Quito este caracterizat si de un al doilea superlativ geografic: este singura capitala d... Galileo Galilei este primul invatat care a afirmat ca legile naturii sunt matematice. El scria in Il Saggiatore „Filosofia este scrisa in aceast mare carte, universul ... este scris in limba matemat...
Dictionar turistic
Cea mai buna disponibila - Best available - Expresie utilizata in cerintele de rezervare si confirmari, prin care se solicita si respectiv se rezerva cel mai bun tip de camera libera pentru perioada rezervata. Trimiterea cererii de rezervare implica angajamentul clientului de a plati tariful aferent.
7 recomandari