TurisMALL
powered by

Top 10 castele in Franta


FRANTA

Franta este una dintre cele mai frumoase tari din lume, unde puteti merge pentru cea mai larga gama de castele frumoase si unice. Toate acestea sunt semne remarcabile ale mostenirii istorice impresionante a Frantei si reprezinta cele mai interesante si captivante atractii din timpul unei vacante. Aceasta lista contine un Top 10 castele in Franta, care sunt cu adevarat o incantare pentru ochi si imaginatie. Superbele stiluri arhitecturale ale castelelor sunt amestecate cu frumusetea naturala si pitoreasca, a caror combinatie ofera o experienta minunata in ceea ce priveste istoria si cultura Frantei. Astfel, asigurati-va ca veti vizita macar o parte din ele in timpul urmatoarei vacante si, in plus, luati aparatul de fotografiat pentru ca veti fi tentati sa faceti fotografie dupa fotografie. Hai sa vedem de ce:

1. Castelul PerraultCastelul d'Usse este situat de-a lungul unuia dintre canalele raului Loire la sud de orasul Tours. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Castelul Perrault, datorita numelui unuia dintre titularii sai - Charles Perrault. Acest castel ofera o priveliste extraordinara datorita stilului arhitectural medieval tardiv, care include numeroase turnuri rotunjite si culori deschise. Castelul este destul de mic si, prin urmare, doar o scurta calatorie de-a lungul traseelor din jur este suficienta pentru a va bucura de vederi fabuloase ale fatadelor, gradinilor, bazinelor de apa.

2. Castelul ChaumontIntre orasele Tours si Blois, in centrul Frantei, este situat frumosul Castel Chaumont. Construit in secolul 10 acesta se ridica maiestuos pe malul de sud al raului Loire, iar apele albastre ale raului creeaza o atmosfera minunata pentru o excursie de relaxare. Castelul capteaza atentia prin numeroasele turnuri rotunjite care imprejmuiesc intreaga constructie. Culorile luminoase ale peretilor se imbina frumos cu acoperisurile in forma de conuri, iar zona inconjuratoare cuprinde o multime de copaci inalti si pajisti verzi. Exista, de asemenea, o serie de trasee bune pentru a va bucura de privelistile acestui castel, construit de Odo I, demolat, iar apoi reconstruit de catre Carol I d'Amboise, la sfarsitul Evului Mediu.

3. Castelul PierrefondsIn apropiere de satul Compiegne si la sud de raul L'Aisne este situat Castelul Pierrefonds. Privelistea este foarte frumoasa, iar trecutul istoric este fabulos. Castelul a fost construit in secolul al 12-lea. Apoi, in secolul al 17-lea, Cardinalul Richelieu si trupele sale au decis sa-l demoleze. Din fericire, aceasta a fost o sarcina imposibila si castelul a ramas neatins. In zilele noastre, Pierrefonds ofera un unic stil arhitectural exterior din secolul al 14 - lea si este cu siguranta o sursa de inspiratie pentru cladirile pitoresti din cadrul comunitatii Pierrefonds. Turnurile masive rotunjite si zidurile de aparare inconjoara o curte interioara ca a vechilor constructii militare defensive. In plus, ferestrele mici de pe turnurile rotunjite sunt foarte atractive pentru vizitatori.

4. Castelul ChambordCastelul Chambord este unul dintre exemplele cele mai semnificative si remarcabile ale arhitecturii Renasterii Franceze. Acesta este situat la cativa kilometri est de satul Blois, pe malul de sud al raului Loire. Un canal de apa este adiacent zidurilor castelului si apele sale calme creeaza o reflectare magica a turnurilor inalte si fatadelor pitoresti ale castelului. Designul clasic renascentist al fatadelor are ferestre mari, numeroase, in timp ce partea centrala pare o padure de turnuri si alte constructii renascentiste. Aveti nevoie de cateva ore sau chiar o zi intreaga pentru a va bucura de toate privelistile splendide exterioare, pentru ca acesta este de fapt cel mai mare castel de pe raul Loire.

5. Castelul ChenonceauIn imediata apropiere a localitatilor Blois si Tours este situat un alt castel irezistibil ce trebuie vizitat - Castelul Chenonceau. Mai exact, se afla pe un pod care traverseaza raul Cher. Locatia sa extraordinara a jucat un rol major pentru transporturi in timpul celui de-al doilea razboi mondial, in timp ce in zilele noastre, este una dintre cele mai frumoase si romantice atractii din Franta. Arcadele de deasupra apelor vibrante ale raului si contrastul dintre ferestrele simple si cupolele castelului sunt superbe, mai ales pe timp de noapte, atunci cand luminile se reflecta in apele raului. In interiorul castelului, puteti explora numeroase tipuri de camere, dormitoare, mobilier si alte lucruri interesante. De asemenea, bucurati-va din plin de o alta caracteristica fabuloasa a castelului. Aceasta este gradina imensa cu paduri si trasee pitoresti bune pentru o relaxare romantica.

6. Castelul Plessis BourrePlessis Bourre este unul dintre cele mai pitoresti, mai filmate si mai celebre castele din vestul Frantei. Se afla la cativa kilometri nord de orasul Angers si este complet inconjurat de un lac patrat. Construit la sfarsitul Evului Mediu, acest castel inca ofera o priveliste minunata, oferita de curtea patrata inconjurata de trei fatade masive, cu ferestre numeroase. Toate cele patru laturi ale castelului dreptunghiulare sunt dominate de patru turnuri inalte rotunjite, cu cupole in forma de conuri, care creeaza o ambianta cu adevarat placuta. Acestea se reflecta grandios pe suprafata lacului. Padurile verzi accentueaza albastrul cerului senin cu mici nori albi fara forma.

7. Castelul ChantillyCastelul Chantilly este situat in apropiere de localitatea Chantilly, la nord de Paris. Acest castel imens este format din doua cladiri distincte – Castelul Mare si Castelul Mic. Ele au fost construite in secolul 15, iar apoi Castelul Mare a fost demolat. Cu toate acestea, la sfarsitul secolului 19 a fost reconstruit si, in prezent, acesta este primul care ni se dezvaluie cand ajungem in zona. Gradinile imense si padurile de langa castel sunt o adevarata oaza de liniste. In interiorul castelului se pot intalni o multime de atractii interesante pentru turisti, cum ar fi o biblioteca imensa si veche sau o galerie de arta cu o impresionanta colectie de picturi franceze.

8. Castelul Fort-La-LatteCastelul Fort-La-Latte se afla pe varful unei peninsule mici de-a lungul coastei accidentate din Bretania, vestul Frantei. Aceasta cetate frumoasa din secolul 14 este formata din doua cladiri si o curte. Exista, de asemenea, catapulte si canoane, care amintesc de pozitia strategica militara a castelului in perioada Evului Mediu. In timpul unei calatorii cu barca puteti profita din plin de privelistile unice oferite de castel, in special la amurg. Mai mult decat atat, o plimbare pe jos este cea mai buna modalitate de a va bucura de sunetul apei care se potriveste de minune cu farmecul antic al Castelului Fort-La-Latte.

9. Castelul De FougeresTot in Bretania, nord-vestul Frantei, veti descoperi un alt castel spectaculos: Castelul De Fougeres. Este unul dintre cele mai bine conservate castele medievale din Franta si privelistile incredibile confirma acest lucru. Este construit in varful unui deal de granit si s-a dovedit a fi o cetate foarte puternica. A rezistat la asedii si numeroase atacuri de-a lungul secolelor, dar apoi a fost reconstruit partial. In timpul unei plimbari pitoresti in jurul castelului, veti fi uimiti de zidurile inalte de aparare si turnurile care au doar cateva ferestre principale. Dupa ce ati vizitat castelul, bucurati-va de atmosfera fabuloasa de pe strazile din orasul Fougeres, plin de magazine, restaurante, cafenele si multe altele.

10. Castelul De CaenCastelul De Caen este situat in partea centrala a orasului Caen, unul dintre principalele orase din Normandia, nordul Frantei. Este format din ziduri masive de aparare cu turnuri, care incercuiesc o zona de pe un deal din centrul orasului. In interiorul zidurilor, puteti vizita o serie de cladiri si repere interesante. Muzeul de Arte Frumoase din Caen, Muzeul Normandia si gradinile pitoresti ale castelului sunt cateva dintre cele mai importante. Acesta este unul dintre cele mai vechi castele din Franta, deoarece a fost construit in secolul al 11-lea.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


26465

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Mikulas, Vanoce, Silvestr - Praga
Sarbatorile de Craciun, Mikulas, Vanoce, Silvestr sunt prilej de petrecere pentru locuitorii Cehiei...
Belgia  |  Romania  |  Malta  |  Austria  |  Germania  |  Grecia  | 
Stiai ca?
Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume? Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. ... Cele mai mari 10 insule dupa suprafata sunt: Groenlanda, Danemarca, Europa (2 166 000 km2) Noua Guinee, Asia - Oceania (792 500 km2) Borneo, Asia (725 500 km2) Madagascar, Africa (587 000 km2) ...
Dictionar turistic
Rezervare - Turistul sau agentia de turism retine un loc de cazare, un bilet de avion sau un pachet turistic pana la achitarea integrala a serviciului ales.
7 recomandari