Top 10 cele mai frumoase orase antice din lume

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 cele mai frumoase orase antice din lume


DAMASC

Orasele antice nu sunt doar pline de cultura si istorie, dar sunt si extrem de frumoase. Interesante pentru turisti si pretuite de locuitori, cele mai vechi si mai frumoase orase ale lumii, sunt inca pline de mistere. Daca pietrele ar putea vorbi, imaginati-va ce poveste ne-ar spune! Acestea sunt cele mai frumoase orase vechi din lume:

1. Damasc, SiriaDamasc este capitala Siriei. Acest loc magic este cunoscut din timpuri stravechi astfel ca a fost numit cel mai vechi oras din lume. Se crede ca primele asezari umane din zona au aparut pentru prima data acum 12.000 de ani! Acest loc frumos, a fost martor la multe evenimente istorice iar astazi are o multime de comori culturale si este gata sa primeasca tot mai multi vizitatori.

2. Plovdiv, BulgariaOrasul antic Ploviv, in Bulgaria, este de asemenea unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii. Frumusetea consta in arhitectura sa veche si uimitoare, in multitudinea de monumente, si, in general, in povestea de basm incredibila in care ai impresia ca intri odata ce ai pasit prima data in acest oras. Fondat acum 6000 de ani, acest oras nu este apreciat la adevarata lui valoare.

3. Beirut, LibanChiar daca Beirut a avut parte de mai multe evenimente triste in ultimii ani, acesta este unul dintre cele mai incantatoare orase din lume. Stabilit intre munti si mare, acest loc uimitor, plin de culoare si multicultural invita turistii din intreaga lume pentru a descoperi numeroasele sale atractii. Celebru astazi pentru viata de noapte si pentru ospitalitatea locuitorilor sai, Beirut este un loc de istorie si se situeaza printre minunile arhitecturale ale acestei lumi. Chiar daca inregistrarile arata ca acest oras este de 5.000 de ani, unii oameni de stiinta sustin ca acesta ar fi putut fi creat cu aproximativ 20.000 de ani in urma, ceea ce ar insemna ca este de fapt cel mai vechi oras din lume!

4. Ierusalim, IsraelIerusalimul este unul dintre locurile care se poate mandri cu faptul ca are o importanta la nivel mondial si ca este orasul cel mai important pentru crestinism. Frumusetea sa, diversitatea sa culturala si religioasa, precum si istoria sa tulbure sunt in general cunoscute. Ce-ar putea fi interesat este faptul ca acest oras are o istorie de 6000 de ani!

5. Tel-Aviv, IsraelAcesta este un alt oras din Israel, fiind unul dintre cele mai frumoase din lume, si care are o istorie veche de mii de ani. Chiar daca Tel-Aviv este un nume nou (dat in urma cu numai 100 de ani), orasul este infloritor in mijlocul desertului de 4,000 de ani.

6. Atena, GreciaCum ar putea lipsi Atena din acest top? Plina de mister, cultura si istorie, ea are atat de multe povesti de spus ca ar dura ani de zile pentru a le afla pe toate. Acest oras uimitor a fost atestat acum 3.500 de ani, dar ar putea fi chiar mai vechi. Locul de nastere al teatrului, democratiei si, in general, al civilizatiei moderne, Atena ar trebui vizitata cel putin o data in viata.

7. Lisabona, PortugaliaLisabona are o istorie de 3200 de ani. Avand parte de invaziile mai multor popoare, acest oras a ramas mandru si a reusit sa-si pastreze integritatea, absorbind toate culturile diferite. Lisabona ar trebuie sa fie mandra de locul in care se afla astazi iar locuitorii sai pot fi bucurosi cu mostenirea lor.

8. Xi’an, ChinaCivilizatia antica chineza este la fel de interesanta, frumoasa si atragatoare. Xi'an este vechi de 3100 ani, dar ceea ce il face cu adevarat uimitor este faimosul sau mausoleu Qin Shihuangdis. Xi'an este, de asemenea, o destinatie turistica favorita iar popularitatea sa creste odata cu trecerea timpului. Acest oras nu a ramas in urma desi ar fi avut toate motivele pentru a face acest lucru, ba chiar este in pas cu viitorul datorita industriilor sale infloritoare, si in special, a industriei spatiale in curs de dezvoltare.

9. Roma, ItaliaCu siguranta ca v-ati asteptat sa vedeti si Roma pe această lista: originile Imperiului Roman. Acesta a fost creat in 753 i.Hr., dar adevaratele origini ale acestui oras raman un mister. Asta doar daca nu sunteti unul dintre cei care cred in legenda celor doi frati, Romulus si Remus.

10. Delhi, IndiaAl 8-lea cel mai mare oras al lumii dupa populatie, Delhi a aparut acum 3000 de ani. Acesta nu este doar plin de istorie si cultura, dar este, de asemenea, un oras infloritor, cu 15 milioane de locuitori.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


6676

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Dia de Cervantes
Anual, in data de 23 aprilie spaniolii serbeaza "Ziua lui Cervantes", romancier, poet şi dramaturg,..
Cehia  |  Germania  |  Olanda  |  Malta  |  Franta  |  Irlanda  | 
Stiai ca?
Fructele culese in orele de dimineata sau de seara sunt mult mai gustoase decat cele culese la amiaza?... Inima unei balene albastre bate doar de noua ori pe minut?...
Dictionar turistic
Mic dejun - Breakfast - Prima masa a zilei care se serveste, de regula, in intervalul 07.00 - 11.00.
7 recomandari