Top 10 cele mai populare atractii in Tokyo

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 cele mai populare atractii in Tokyo


TOKYO

1. Sanctuarul MeijiSituat in centrul orasului Tokyo, sanctuarul Meiji este cu siguranta o imagine foarte interesanta. Mai mult decat atat, sanctuarul este inconjurat de o padure luxurianta, care este, de asemenea, cel mai bun loc pentru relaxare din oras. Sanctuarul Meiji a fost construit in 1920 si numit de imparatul Meiji. O imensa poarta Torii saluta oamenii de peste tot din lume facandu-i sa se bucure de aceasta cladire impresionanta. In complexul Meiji puteti da peste un muzeu, o galerie, o sala de nunta si o serie de facilitati unde puteti afla mai multe despre viata Imparatului Meiji si a Imparatesei Shoken.

2. Parcul YoyogiParcul Yoyogi este un alt loc pe care nu trebuie sa-l ratati, situat chiar langa Sanctuarul Meiji. Acest parc este de fapt cel mai mare din Tokyo si, astfel, este, unul dintre cele mai bune locuri pentru o evadare relaxanta de pe strazile zgomotoase. Exista o pajiste mare chiar in mijlocul parcului, insotita de apele calme ale unei fantani. Aleile din padurea luxurianta sunt cele mai bune pentru ciclism, plimbari sau jogging, iar picnicul este o atractie foarte tentanta in timpul primaverii. Apoi, parcul se transforma intr-un paradis plin de culoare si creeaza o iluzie ca sunteti departe de marele oras. In general, Parcul Yoyogi este o alegere foarte atragatoare pentru o vacanta relaxanta sau romantica chiar in inima orasului Tokyo.

3. Palatul ImperialChiar in centrul orasului Tokyo este situat Palatul Imperial. Intreaga zona este un parc imens, inconjurat de canale cu apa care despart cele patru sectiuni. Accesul in acest parc se face prin mai multe poduri pitoresti si puteti vedea o multime de gradini, precum si numeroase cladiri istorice, puncte de reper si facilitati sportive. Cu toate acestea, accesul la resedinta imparatului, nu este permis, dar puteti profita de privelistea unica. Exista un pod de piatra peste canal, pe care nu trebuie sa-l ratati. De asemenea, printre zonele de parcare, precum si spatiile de recreere, puteti gasi locuri pitoresti numeroase, de unde vederea orizontului orasului Tokyo este uimitoare.

4. Templul Senso-jiIn timpul unei calatorii prin centrul orasului Tokio, asigurati-va ca mergeti sa vizitati si Templul Senso-ji. Acesta este un templu budist foarte remarcabil, fiind cel mai vechi templu din oras. Mai mult decat atat, Templul Senso-ji este unul dintre obiectivele turistice istorice simbolice din Tokyo, in cazul in care doriti sa cunoasteti traditiile si cultura locala. Intrarea Templului este impanzita de numeroase magazine, unde puteti gasi un suvenir perfect din calatoria voastra.

5. Parcul UenoPrintre strazile extrem de aglomerate din Tokyo pot fi gasite, de asemenea, numeroase locuri linistite si colturi unde natura inconjuratoare este un ambient perfect. Un loc comun este Parcul Ueno, situat in centrul orasului Tokyo si se afla alaturi de gara Ueno. Parcul Ueno este cu siguranta un loc foarte tentant pentru relaxare si distractie, pentru ca aveti parte, de locuri culturale si istorice numeroase, cum ar fi Muzeul National din Tokio, Muzeul National de Stiinta si Muzeul de Arta Occidentala. Mai mult decat atat, apa calma albastra a iazului Shinobazu este un plus foarte inspirat, iar copacii din jur, mai ales atunci cand infloresc se reflecta ca intr-un peisaj de basm.

6. Zgarie-norii Nishi-ShinjukuNishi Shinjuku este una dintre zonele cele mai aglomerate si mai impresionante, din centrul orasului Tokyo. Cativa zgarie-nori imensi se impun foarte maiestuos si ofera o priveliste uimitoare. In timpul unei vacante in Tokyo, asigurati-va ca vizitati si Nishi Shinjuku, pentru ca veti intalni o multime de buticuri, centre comerciale, restaurante si multe firme cunoscute. Mai mult decat atat, acest cartier de afaceri ofera unele dintre cele mai bune show-uri de divertisment pe timp de noapte din oras. Aici se afla numeroase baruri, cluburi de muzica, precum si celebrul Park Hyatt Hotel. In general, complexul Nishi-Shinjuku este un loc foarte atragator pentru a-l include in lista dvs. de calatorie.

7. Tokyo TowerTurnul din Tokyo este situat in Parcul Shiba. Acesta este un turn de radiodifuziune, cu o constructie remarcabila, gratie celor 333 m inaltime. Cu toate acestea, Turnul Tokyo este una dintre cele mai populare atractii din oras, pentru ca are doua punti de observare. La 150 m si 250 m deasupra solului, va puteti bucura de o panorama minunata asupra orasului Tokyo, in timp ce apusul de soare este de poveste. In plus, la baza turnului se afla cladirea FootTown unde puteti intalni numeroase atractii, magazine, un muzeu, o galerie, restaurante etc. Turnul Tokyo este cu siguranta un loc pe care nu trebuie sa-l ratati.

8. Piata de peste TsukijiLa aproape o mila de Turnul Tokyo, este situata o alta atractie populara - piata de peste Tsukiji. Aceasta este cea mai mare piata de peste en-gros din lume, unde puteti gasi aproape tot felul de pesti. Piata de peste Tsukiji este compusa din doua sectiuni principale - o parte interioara, care include piata de peste en-gros in sine si o parte exterioara, care include alte piete en-gros si o serie de magazine. Numerosi vanzatori pregatesc pestele chiar in fata voastra. Mai mult decat atat, dimineata devreme, se deschid licitatiile pentru ton, iar atmosfera este cu adevarat impresionanta.

9. Arena Ryogoku KokugikanSumo este o alta atractie simbolica si populara in Tokyo. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a admira acest sport istoric este Arena Ryogoku Kokugikan, care este de fapt Arena Nationala din Tokyo. Aici, puteti profita din plin de spectacole, in special in timpul turneelor de sumo, care au loc in ianuarie sau septembrie. Luptatori de sumo, haine colorate, publicul imens si strigatele de lupta creaza o atmosfera unica, in Kokugikan Ryogoku. Mai mult decat atat, pe langa sala de sumo puteti gasi un muzeu despre istoria acestui sport puternic.

10. Podul RainbowPodul Rainbow este o atractie foarte faimoasa, datorita constructiei sale remarcabile si vederii splendide. Podul traverseaza nordul Tokyo Bay, are o lungime de aproape 800 metri si este sustinut de doua turnuri uriase. Mai mult decat atat, Podul Rainbow contine doua niveluri, unul pentru transportul rutier si celalalt pentru sistemul feroviar. In timpul unei plimbari relaxante pe pod, va puteti bucura de o priveliste incantatoare a zgarie-norilor din apropiere, sau a maiestuosului Munte Fuji. Intr-adevar, Podul Rainbow este cel mai captivant obiectiv pe timp de noapte, cand luminile sunt amestecate in peisajul orasului.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


30789

Ghiduri turistice
Evenimente
foto San Cayetano, San Lorenzo si la Paloma (The San Cayetano, San Lorenzo and Virgen de la Paloma festivals)
In luna august (perioada 7-15 august), Madridul celebreaza cele mai importante sarbatori traditional..
Stiai ca?
Cea mai mare rata a casatoriilor se inregistreaza in Statele Unite? De asemenea, SUA detine si recordul pentru cea mai mare rata a divorturilor.... In toate tarile lumii, indiferent de cultura, religie sau zona geografica, soldatii executa salutul numai cu mana dreapta?...
Dictionar turistic
Camping - Suprafata de teren (la deal sau munte) pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turisti. Terenul este amenajat si dotat, permitand turistilor sa-si pregateasca masa si sa beneficieze de celelalte servicii specifice. Are caracter sezonier.
7 recomandari