Top 10 locuri de neratat in Hong Kong

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 locuri de neratat in Hong Kong


HONG KONG

1. Varful VictoriaVarful Victoria sau pur si simplu „The Peak” asa cum localnicii il numesc, este un munte in partea vestica a insulei Hong Kong. Este cel mai pitoresc loc, oferind peisaje minunate spre porturi si spre insulele apropiate. De asemenea, de aici se vad privelisti superbe spre intregul oras, ceea ce il face cel mai placut loc din Hong Kong. Urcarea este foarte frumoasa, turistii ajungand la o inaltime de 373 m cu ajutorul unui tramvai. Traseul este abrupt si parcurgerea acestuia reprezinta o adevarata aventura.

2. Manastirea celor 10.000 de Buddha, Sha TinAcesta este un templu budist in Sha Tin, Hong Kong. Nu este ca o manastire obisnuita, nu locuiesc calugari, dar este sigur una din destinatiile preferate de turisti. Este un loc sacru, iar cel mai interesant aspect este reprezentat de cararea ce duce la manastire, are 400 de trepte si pe ambele parti ale acesteia se regasesc statui ale lui Buddha de diverse marimi. Manastirea a fost intemeiata de Yuet Kai in 1951, care a carat singur materialele de constructie. Templul nu este interesant doar pentru statui, ci si pentru arhitectura si stilul sau foarte colorat si plin de viata, care lasa toti vizitatorii fara respiratie.

3. O simfonie a luminilorSimfonia luminilor este un show extraordinar al luminilor decorative si al laserelor de pe acoperisurile celor mai faimosi zgarie-nori din Hong Kong, acestea fiind acompaniate de muzica. Luminile sunt foarte bine aranjate si adaptate pentru o performanta impresionanta. Show-ul de lumini atrage mii de admiratori si este tinut in fiecare noapte pe o durata de 10 minute. Simfonia luminilor este emblematica pentru oras si reprezinta una dintre cele mai frumoase atractii.

4. Turnul cu CeasTurnul cu Ceas are o inaltime de 44 de metri si este o parte emblematica a orasului. Constructia a fost terminata in 1915, proiectata cu caramizi rosii si granit, iar acum este unul din cele mai interesante locuri din Hong Kong. In varful turnului se afla un paratrasnet inalt de 7 metri. In interior exista o scara pe unde oamenii pot urca si se pot bucura de priveliste. Turnul este monument din anul 1990 si nu il poti rata daca vizitezi orasul.

5. Tian Tan Buddha, Insula LantauTian Tan Buddha, de asemenea cunoscut ca si Marele Buddha, a fost terminat in 1993. Statuia se afla in Ngong Ping, in muntii de pe insula Lantau. Constructia a durat aproape 12 ani. Se spune ca este binecuvantatoare pentru toti cei care o viziteaza. Pentru a ajunge la statuie, turistii trebuie sa urce 200 de trepte si nimeni nu trebuie sa rateze aceasta aventura.

6. Piata Golden BauhiniaPiata Golden Bauhinia este numita astfel dupa statuia de 6 metri inaltime, ce reprezinta o floare de bauhinia. Este o statuie speciala pe care toata lumea o asociaza cu reunificarea. Steagurile Republicii sunt ridicate la ceremonia speciala ce are loc la ora 8 in fiecare dimineata. Este o atractie turistica foarte interesanta si toti vizitatorii merg acolo pentru a face o poza cu impresionanta structura de aur.

7. Manastirea Chi LinManastirea Chi Lin este un complex budist in Diamond Hill, Hong Kong. Toata suprafata sa de 33 m2 cuprinde o manastire, mai multe temple, gradini, un restaurant vegetarian si mai multe hanuri pentru turisti. Acolo se regasesc statui facute din aur, piatra si lemn. Este unul din cele mai vizitate locuri din Hong Kong datorita frumusetii gradinilor si are o arhitectura tipic chinezeasca extraordinara!

8. Cararea Intelepciunii, Insula LantauCararea Intelepciunii are un stil original si interesant de a reprezenta cuvintele faimosului Buddhist Heart Sutra – acestea sunt scrise pe 38 de stalpi de lemn, aranjati in forma cifrei 8, simbolizand eternitatea. Cuvintele sunt scrise intr-un stil caligrafic, ceea ce este o arta. Cararea Intelepciunii este situata pe Insula Lantau, in apropierea Marelui Buddha si oricine viziteaza insula nu ar trebuie sa rateze oportunitatea de a merge pe aceasta.

9. Fortul Thung Chung, Insula LantauFortul este o cladire autentica construita intre anii 1174 si 1189, folosita in lupta cu contrabandistii. 300 de soldati au fost trimisi aici pentru constructie. Acum reprezinta o atractie turistica faimoasa a insulei, deoarece este foarte bine conservata si toti iubitorii de aventura o viziteaza, incercand sa-si imagineze cum aveau loc bataliile, cum erau piratii si sa traiasca farmecul acelor vremuri. Toti cei care gasesc interesante povestile despre batalii si pirati ar trebui sa viziteze acest fort.

10. Templul Wong Tai SinWong Tai Sin este un templu taoist, ce a fost construit in anul 1921. Este situat in partea sudica a Lion Rock. Numele templului inseamna Marele Zeu Wong - fiind realizat in onoarea lui Wong Chuping, care a fost un taoist si la varsta de 55 de ani a primit iluminarea. Este faimos pentru prezicerile viitorului. Oamenii merg acolo pentru a-si pune o dorinta, iar apoi misca un cilindru de bambus, care contine baghete prezicatoare. Conform spuselor multor oameni acestea sunt foarte exacte in prezicerile lor.

Sursa


8892

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Berii la Praga (Czech Beer Festival in Prague)
Festivalul Berii de la Praga atrage de la an la an tot mai multi participanti. Evenimentul se desfas..
Olanda  |  Grecia  |  Germania  |  Spania  |  Turcia  |  Irlanda  | 
Stiai ca?
Einstein nu a putut vorbi fluent pana la varsta de 9 ani. Parintii lui credeau ca ar putea fi retardat.... Myanmar poarta supranumele de "Tara de aur" sau "Tara pagodelor de aur"....
Dictionar turistic
Pensiune - Unitate de cazare particulara, cu aspect rustic, situata intr-o zona turistica.
7 recomandari