Top 10 locuri de vizitat in Bulgaria

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 locuri de vizitat in Bulgaria


BULGARIA

1. Belogradchik Rocks"Stancile Belogradchik" reprezinta una dintre minunile din Bulgaria! Situate in magnificii Munti Balcani, acestea dau oportunitatea de a experimenta bucuria vederii uimitoarelor forme naturale si culorilor stralucitoare, care combina mister, frumusete si ciudatenie. Pantele abrupte si vaile mici se unesc intr-o forma extraordinara, care a fost modelata in sute de milioane de ani. Multe dintre roci au legende cabalistice, care spun povesti din cele mai vechi timpuri. Viziteaza rocile Belogradchik si simte puterea timpului si a naturii!

2. Rila MonasteryManastirea Rila este cel mai mare centru spiritual din Bulgaria, situat in pitorescul Munte Rila. Se considera ca a fost fondata de primul calugar pustnic bulgar Sf. Ivan Rilski, si a avut un rol important in lupta pentru coeziunea etnica din timpul opresiunii otomane in Europa de Est. Manastirea este un monument arhitectural si detine o multime de valori culturale si artistice. Iconostasul este cel mai mare si singurul placat cu aur in Bulgaria. O biblioteca masiva detine comori literare colectate in sute de ani. Manastirea Rila a supravietuit de-a lungul secolelor si a ramas ca un memorial emblematic al Renasterii bulgare si un simbol al identitatii culturale slave.

3. Old PlovdivPlovdiv, al doilea mare oras din Bulgaria, este situat pe malurile pitoresti ale raului Maritza, la poalele unor dealuri. Un contemporan al Troiei, acest oras combina progresul modern cu istoria. Aici puteti vedea ce amprenta unica a lasat fiecare epoca asupra orasului. Poate ca aspectul cel mai emblematic al semnificatiei istorice in Plovdiv este Orasul Vechi. Plimbati-va pe trotuarul vechi de secole si intrati in atmosfera plina de culoare a caselor-muzeu inconjurate de o arhitectura extraordinara din perioada Renasterii Nationale. Si la doar cativa pasi veti regasi si Amfiteatrul Roman. Datand din secolul al doilea si considerat a fi unul dintre cele mai vechi si mai bine conservate in întreaga regiune din Europa de Est, acesta va va arata gustul gloriei romane in maretia sa.

4. Pobiti Kamani (Standing Stones)"Pobiti Kamani" sunt un fenomen natural de neegalat si de importanta geologica la nivel mondial. Situate la doar 18 km vest de Varna, capitala maritima a Bulgariei, reprezinta un ansamblu fascinant de coloane de piatra, cilindrii tubulari solizi, conuri, bolovani de diferite forme si dimensiuni, multe piese din piatra, imprastiate in jurul complexului. De asemenea, cunoscute si ca „Padurea de Piatra”, au o istorie de aproximativ 50 de milioane de ani si ofera o „altfel” de experienta.

5. Seven Rila LakesCele „Sapte Lacuri Rila” reprezinta una dintre cele mai frumoase regiuni din Bulgaria. Situate pe o panta, in nord-vestul muntelui Rila, ele sunt adesea denumite „ochii muntelui”, datorita apei limpezi si tarmurilor magnifice. Parauri mici conecteaza lacurile si formeaza cascade mici si jucause. Cu toate acestea, fiecare lac este unic si are un nume specific, cum ar fi Salzata (Teardrop), Okoto (Eye - cel mai adanc), Babrek (Kidney - cu maluri abrupte), Bliznaka (The Twins - cel mai mare) , Trilistnika (Trefoil), Ribnoto (Fishy - cel mai superficial) si Dolno Ezero (Lower Lake - cel mai mic).Acesta din urma colecteaza apa din restul lacurilor si se varsa in raul Dzherman. Lacurile reprezinta un loc ideal pentru distractie in familie si relaxare totala, pentru ca in zona lor exista numeroase oportunitati pentru drumetii, camping sau orice doriti. Veti fi inconjurati de varfuri uriase si o multime de frumuseti ale naturii!

6. PerperikonPasind putin prin glorioasa cetate Perperikon vizitatorii traiesc o experienta extraordinara si au senzatia ca s-au intors in timp. Cetatea a fost construita pe ruinele unui sanctuar trac, care mii de ani a fost locul cel mai sfant pentru multe generatii de pe aceste meleaguri. Complexul include un perete cetate, un castel si suburbii rezidentiale. Descoperirile istorice dezvaluie splendoarea acestui loc din timpul civilizatiei miceniene din Creta, renumita pentru palatele si cladirile de piatra unice. Datorita procesului de excavare, arheologilor si spectatorilor li se dezvaluie zi de zi descoperiri istorice si secrete ale Perperikon-ului.

7. Madara RiderMadara Rider este o forma sculptata in piatra pe versantul de nord-vest al podisului Madara, la est de satul Madara. Porneste de la o inaltime de 23m fata de baza stancii si seamana cu un calaret in marime naturala, alaturi de cainele sau, impungand un leu cu o sulita. Simbolizeaza victoria asupra inamicului. Imaginea este o reminiscenta a scenelor triumfatoare sculptate in relief ale traditiilor artistice iraniene. Se presupune ca acel calaret este Khan Tervel, un important lider local. Aceasta sculptura are o importanta semnificatie culturala si istorica si este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO.

8. TsarevetsDealul Tsarevets este situat in Veliko Turnovo, un oras cu mai mult de cinci secole de istorie, iar cetatea sa a fost principala fortareata a capitalei bulgare vechi. A fost construita in secolul al IX-lea. Puteti vedea ruinele cetatii orasului antic, unde s-au situat palatul regal, sala tronului, si Patriarhia. Optand pentru excursii organizate te poti plimba si cunoaste frumusetea si maretia acestei opere arhitecturale in timpul zilei. Daca decideti sa stati in oras peste noapte, s-ar putea sa fiti norocosi si sa va bucurati de un sunet magnific si un spectacol de lumini. Spoturile speciale colorate lumineaza ruinele cetatii, iar muzica dramatica va va ajuta sa simtiti maretia si importanta istoriei Bulgariei.

9. Cape KaliakraCapul Kaliakra este situat la 60 km nord-est de Varna, capitala maritima a Bulgariei. Coasta este abrupta, cu stanci verticale care coboara 70 de metri pana la mare. Numele locului inseamna "cap frumos", datorita naturii superbe. Exista multe legende asociate cu Capul Kaliakra, cea mai celebra, spune o poveste despre aproape patruzeci de fete bulgare, care s-au sinucis. Ele si-au legat parul una de alta si s-au aruncat in mare, pentru a nu ramane in mainile cotropitorilor otomani. Astazi este o zona foarte frumoasa in care isi fac cuib multi cormorani, iar focile si delfinii inoată in mare.

10. Alexander Nevsky CathedralSt. Alexander Nevsky este o catedrala ortodoxa bulgara situata in capitala tarii – Sofia. Aceasta a fost construita pentru a-l comemora pe Alexandru al II-lea si soldatii rusi care au luptat pentru eliberarea Bulgariei de sub asuprirea otomana, in secolul al 19-lea. Construita in stilul neo-bizantin, catedrala este una dintre cele mai mari de acest gen si serveste ca centru al Patriarhiei Bulgariei. Catedrala Sf. Alexandru Nevsky este renumita pentru ornamentarea deosebita si frumoasele cupole aurite. Sunetul celor douasprezece clopote poate fi auzit in fiecare zi, dar este deosebit de spectaculos in zilele de sarbatoare.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea


32145

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Chelsea Flower Show
Evenimentul se desfasoara anual, in luna mai, fiind organizat de Societatea Regala de Horticultura. ..
Irlanda  |  Austria  |  Germania  |  Belgia  |  Malta  |  Italia  | 
Stiai ca?
Michelangelo a început în anul 1496 să copieze o sculptură romană veche, numită “Cupidon dormind”. După terminarea reproducerii, artistul i-a dat lucrării un aspect uzat și zgâriat, așa... Uneori dezvoltarea aptitudinilor (insusiri psihice deosebite) se manifesta inca din copilarie. In lucrarile privind biografiile marilor genii ale omenirii se vorbeste adesea despre manifestarile preco...
Dictionar turistic
Clasa turist - Tourist class - Serviciu in transporturile maritime si aeriene care asigura pasagerilor prestatiile esentiale facandu-i sa beneficieze de un tarif redus in schimbul cresterii prin amenajari speciale a capacitatii de transport.
7 recomandari