Top 10 locuri de vizitat in New York

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 locuri de vizitat in New York


NEW YORK

1. Statuia LibertatiiUn adevarat simbol al natiunii americane, Statuia Libertatii este un monument comemorativ cultural care reprezinta aspiratiile pentru dreptate, libertate si egalitate. Este construita de catre creatorul Turnului Eiffel si este facuta din cupru “two-penny-thick”. Pana in aceasta zi, monumentul ramane cea mai inalta figura de metal din lume si a fost construita pentru a comemora centenarul independentei Statelor Unite.

2. Empire State BuildingUn edicifiu maret si fascinant, Empire State Building este localizata in Manhattan – inima metropolei eterne New York. Constructia este un simbol al realizarilor ingineriei americane si a fost prima cladire de pe glob cu peste 100 de etaje. Astazi, zgarie-norul este plin de banci si birouri, impreuna cu cele 2 observatoare (de la etajele 86 si 102) care iti dezvaluie o vedere uimitoare a orasului. O alta atractie este simulatorul, care ofera un tur aerian de 25 de minute al “Marelui Mar”.

3. Punctul zeroPunctul zero este locul care a rasarit din resturile de la World Trade Center si simbolizeaza devastarea ce a avut loc la 11 septembrie 2001. Este o constructie in desfasurare a unui complex memorial care se vrea a fi o imagine a renasterii si a puterii. Milioane de oameni viziteaza monumentul local si muzeul pentru a-si arata omagiile si pentru a-i comemora pe barbatii si femeile care si-au pierdut viata in acea zi tragica. Tururile cu ghizi ofera vizitatorilor o oportunitate pentru a afla mai multe despre acele evenimente oribile.

4. Time SquareTime Square este una din cele mai frumoase piete de pe planeta si este cunoscuta drept simbol al spiritului American. Numeroare reclame de neon, zgomotul si culorile stralucitoare formeaza o ambianta de nedescris care iti poate taia respiratia. Un epicentru al vibratiei urbane, piata include si faimosul muzeu cu figurine de ceara Madame Tussauds si Hard Rock Cafe. Cea mai spectaculoasa experienta este Ajunul Anului Nou – un moment cand aproape un milion de vizitatori sunt martorii unuia din cele mai mari spectacole de pe Pamant. Cand ceasul suna miezul noptii, Time Square anunta orasul, tara si intreaga lume ca Anul Nou a sosit.

5. Rockefeller PlazaConstruit in anii ’30 de catre John D. Rockefeller, acest complex este un „chef-d’ouvre” a arhitecturii moderne aerodinamice. Complexul este plin de sculpturi Art Deco care ne aduc mitologia greaca, in timp ce ofera un tribut optimismului american in fata Marii Crize. Centrul arata mai bine in perioada Craciunului, cand in fiecare an un impresionant molid norvegian este plasat ca Pomul de Craciun oficial al orasului.

6. BroadwayTrecand chiar prin inima orasului, Broadway este atat una din cele mai faimoase strazi din lume cat si cea mai veche strada din New York, datand inca de pe vremea ocupatiei olandeze. Este un centru cultural ce are cateva din cele mai bune teatre de pe planeta. Pentru a participa sau a viziona anumite piese a devenit o problema de prestigiu, cum Broadway este o emblema a industriei teatrului american.

7. Central ParkCu imensa sa forma patrata, Central Park este o oaza de liniste in jungla urbana. Adesea numita si inima verde a New York-ului, ofera o evadare din haosul, zgomotul si atmosfera agitata a orasului, te poti intinde plictisit pe iarba verde si contempla lacurile frumoase ce ofera racoare in caldura verii. Iar pentru o inviorare rapida, vanzatorii de inghetata, covrigi si alte gustari iti pot oferi un deliciu gustos oricand.

8. Grand Central TerminalGrand Central Terminal este o cladire grandioasa din Manhattan in stilul Beaux-arts ce serveste ca un centru major de transport, dar si un loc istoric. Arcadele frumoase si turnurile de marmura transforma aceasta cladire intr-o piesa arhitecturala. Numeroasele ferestre cu arcade permit sa intre lumina, ce ofera o atmosfera unica in interior. Cel mai impresionant accesoriu este tavanul albastru, inspirat dintr-un manuscris medieval. Este acoperit de 1000 de stele, aranjate in constelatii. Un loc ce trebuie vazut in Grand Central Terminal este „camera soaptelor” unde si cea mai mica soapta se transforma intr-un strigat, datorita acusticii extraordinare.

9. The Winter Garden AtriumAtriumul gradinii de iarna este un pavilion din marmura si sticla ce dezvaluie cateva dintre cele mai impresionante vederi ale Lower Manhattan si ale raului Hudson. Aflat exact in centrul financiar al lumii, din New York, aceasta ofera o scapare din ocupatia vietii urbane, inconjurat de palmieri si liniste.

10. Brooklyn BridgePodul Brooklyn a fost terminat la sfarsitul secolului al XIX-lea si este un pod masiv suspendat care cu siguranta este una din perlele arhitecturale ale New York-ului. Monumentala, dar totusi selecta, aceasta constructie uneste Lower Manhattan cu Brooklyn. Pentru un adevarat sentiment de „inapoi in trecut”, mergi pe aleea care trece prin centrul podului, ... intre stalpi imensi de pietre si panza de cabluri de otel. O cursa cu metroul prin Brooklyn Heights ar trebui sa-ti ofere una dintre cele mai extraordinare vederi urbane din cate exista.

Sursa


10107

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Ungaria  |  Belgia  |  Germania  |  Romania  |  Franta  |  Italia  | 
Stiai ca?
Regina Cleopatra era de originea greceasca, nu egipteana sau africana, asa cum crede majoritatea populatiei?... Ungaria este una din tarile de top pentru cei pasionati de observarea diverselor specii de pasari. Aici se gasesc peste 400 de tipuri de pasari....
Dictionar turistic
Bilet familial - Bilet special, eliberat membrilor unei familii care efectueaza aceleasi parcurs si care implica, in general, conditii speciale de tarif si utilizare.
7 recomandari