TurisMALL
powered by

Top 10 locuri de vizitat in Tunisia


TUNISIA

1. CartaginaCartagina este un oras cu mare semnificatie istorica. Fenicienii, punii si romanii si-au lasat amprenta care este vizibila si in zilele noastre. Din pacate, cele mai multe dintre remarcabilele situri sunt acum in ruina. Cu toate acestea, exista inca o multime de locuri de vizitat acolo: Amfiteatrul Roman, Parcul Arheologic, Baile lui Antoninus Pius, Baile lui Gargilius, Dealul Byrsa si Catedrala St Luis, fiind principalele minuni ce au ramas in urma acestor civilizatii antice. Cea mai spectaculoasa vedere asupra sitului este de pe Dealul Byrsa, care a fost centrul orasului in timpul dominatiei punice.

2. Amfiteatrul El DjemEl Djem este un oras in Mahdia, Tunisia, cu o populatie de aproximativ 18.302 locuitori. Aici s-au pastrat o parte dintre cele mai impresionante ruine romane din Africa. In secolul al doilea orasul a inflorit, devenind un important centru pentru productia uleiului de masline. Amfiteatrul El Djem este cel mai mare din Africa de Nord si a fost construit in secolul al treilea, pastrandu-se si astazi. Amfiteatrul a fost construit in timpul domniei lui Gordian I. Mai mare decat el nu este decat Colosseumul din Roma si Amfiteatrul din Capua. Amfiteatrul El Djem poate fi vazut de la kilometri distanta. Odinioara se organizau pe acesta spectacole cu gladiatori si curse de care.

3. Sidi Bou SaidVizitand orasul alb si albastru Sidi Bou Said vei cadea in mod inevitabil in capcana farmecului sau. Acesta este unul dintre locurile unde atmosfera fara restrictii te inconjoara si te face sa uiti de trecerea timpului. Minunatele si fantasticele cafenele situate cu vedere la Golful Tunis, pe alei inguste in curti mici, va vor impresiona profund. Totul este foarte bine pastrat: peretii varuiti in alb, usile vopsite albastru si ferestrele cu extraordinare aplicatii metalice. De pe strada principala se pot cumpara tot felul de suveniruri sau se poate bea racoritorul ceai de menta in unele dintre cele mai frumoase cafenele locale.

4. Orasul Sfant din KairouanKairouan este cunoscut ca al patrulea cel mai important centru al comunitatii religioase musulmane dupa Medina, Mecca si Ierusalim si unul dintre cele mai sacre orase din Tunisia. Orasul este o buna destinatie turistica, fiind un loc adecvat pentru a afla mai multe despre istoria islamica a tarii. Cea mai mare atractie a orasului este Marea Moschee din Sidi Oqba, in Kairouan fiind situate peste 50 de alte moschei. Kairouan este, de asemenea, epicentrul industriei de fabricare a covoarelor din Tunisia. Pe langa numarul mare de moschei, in Kairouan se gasesc si alte mici, dar foarte interesante culte religioase, ceea ce face orasul foarte atractiv si pentru non-musulmani.

5. SbeitlaUn alt oras antic tunisian cu multe calitati este Sbeitla, o destinatie incredibila unde ruinele romane s-au conservat cel mai bine din intreaga lume. Exista o multime de obiective turistice notabile si momumente istorice pe care orasul le ofera vizitatorilor sai. Unele dintre cele mai distinse sunt: zona Forumului, Arcul lui Diocletian, templele Minervei, lui Jupiter si Juno, cada de baie din mozaic sau presa de masline. Sbeitla este locul unde mitologia si istoria se impletesc pentru a recrea grandoarea acelei epoci apuse.

6. Oaza din ChebikaProbabil nu vei avea o asa uimitoare experienta vizuala ca cea pe care o ofera Oaza din Chebika. Oaza este cunoscuta sub denumirea de „Castelul Soarelui” datorita expunerii la soare aproape tot timpul anului. Multe productii cinematografice cum ar fi „Pacientul englez” sau „Razboiul stelelor IV au fost filmate in aceasta zona magnifica.

7. Siturile arheologice de la DouggaDougga este un oras antic roman situat in nordul Tunisiei, declarat de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial in 1997. Templele lui Mercur, Minerva, Pietas Augusta, Saturn si Tellus, biserica Victoria, Mausoleul lui Ateban si altele sunt cele mai bune exemple ale cunoscutului stil arhitectural roman. Toate aceste situri arheologice fac din Dougga un important punct de atractie pentru turisti.

8. Lacul sarat Chott El DjeridCalatoria la Chott El Djerid este recomandata celor carora le plac experientele extreme si peisajele absolut minunate. Aceasta este cea mai mare suprafata de sare din desertul Sahara. Lacul poate fi usor de strabatut pe jos, dar poate reprezenta un real pericol din cauza crustei de sare care uneori nu este suficient de ferma. Cu toate acestea, privelistea spectaculoasa a soarelui care straluceste pe suprafata sarata, merita vazuta.

9. Bulla RegiaSituat la 72 km la sud de Tabarka, Bulla Regia este un alt oras roman fermecator din Tunisia. Cele mai importante atractii sunt locuintele subterane utilizate, mai ales de catre rezidentii bogati, ca adaposturi impotriva caldurii pe timpul verii. In Bulla Regia este concentrat un numar mare de structuri de valoare cum ar fi: temple, vile, bai, bazilici si multe altele, care prezinta si pastreaza arhitectura deosebita a acestei minunate regiuni.

10. Thuburbo MajusUn alt oras cu adevarat uimitor care merita descoperit este Thuburbo Majus, situat in nordul Tunisiei. Orasul a fost fondat in secolul V i.Hr., fiind mai tarziu colonizat de fenicieni. Numeroase ruine romane au fost gasite aici in timpul sapaturilor arheologice. Atractiile de top pe care ar trebui sa le vizitati in Thuburbo Majus, sunt: Forumul, teatrele si baile, Capitoliul Roman, piata antica si templele lui Mercur, Baal si Ceres. Aceasta calatorie incitanta te va imbogati cu siguranta si iti va atinge sufletul.

Sursa articol


13055

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul van Vlaanderen
Festivalul van Vlaanderen este unul dintre evenimentele culturale cele mai importante care se desfas..
Stiai ca?
In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii? Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.... Nu doar planetele si stelele, ci şi galaxiile se rotesc; Calea Lactee se deplasează cu o viteză de 270 km/s, o rotatie completa durand aproximativ 200 de milioane de ani; Sistemul Solar desfasoara ...
Dictionar turistic
Clasa economica - Economy class - Calitatea acestor servicii este de nivel mediu, cu pret redus si se aplica la biletele de avion si la camerele de hotel.
7 recomandari