Top 10 monumente antice din Egipt pe care trebuie sa le vizitati

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 monumente antice din Egipt pe care trebuie sa le vizitati


EGIPT

Cunoscut ca fiind una dintre cele mai atractive destinatii turistice din Orientul Mijlociu, Egiptul este un paradis al istoriei, naturii si culturii. Toate marile orase de pe malul fluviului Nil, inclusiv capitala Cairo, pot oferi turistilor vacante relaxante, escapade romantice, calatorii de afaceri. Cairo este un amestec unic de frumusete naturala, farmec, cultura si numeroase facilitati moderne. Cu adevarat unica in Egipt este mostenirea sa istorica impresionanta. Prima asezare a zonei dateaza din mileniul 8 - 10 inainte de Hristos, in timp ce Egiptul a fost instituit prima data in anul 3150 inainte de Hristos. Vizitatorii sunt norocosi pentru ca au posibilitatea de a se bucura de o mare varietate de realizari arhitecturale bine conservate, monumente preistorice, ruine si alte repere istorice, iar toate acestea reprezinta simboluri ale fabuloasei epoci apuse. Mai jos regasiti un top 10 monumente antice din Egipt, care cu siguranta, va vor oferi o experienta unica:

1. Piramida in trepte a lui DjoserAcest obiectiv turistic este unul dintre cele mai distinctive monumente vechi din lume, piramida fiind considerata una dintre cele mai vechi piramide egiptene. Construita in jurul anilor 2650 inainte de Hristos, aceasta impresionanta opera arhitecturala este, de asemenea, considerata cea mai veche structura monument din lume construita din piatra. Piramida are o inaltime de 62 de metri si a fost dedicata Faraonului Djoser. Aceasta este formata din 6 baze imense si reprezinta un simbol uimitor al constructiilor eterne. Astfel, nu trebuie sa ratati o vizita la Piramida in trepte a lui Djoser si complexul din jurul acesteia.

2. Templul lui HatshepsutIn cadrul partii centrale din estul Egiptului exista satul Luxor, inconjurat de frumoasa vale pitoreasca si de fluviul Nil. In zona exista, de asemenea, munti inalti si desert, iar la doar cativa kilometri vest de Luxor este situat un alt important monument antic, care trebuie inclus in itinerariul dumneavoastra: Templul lui Hatshepsut. Acesta este un templu mortuar imens, dedicat lui Amon-Ra, exteriorul acestuia oferind una dintre cele mai impresionante panorame din Egipt. In mod cert va vor impresiona cele trei straturi de terase, care contin curti, piloni, cladiri si alte ruine. Totodata, intregul stil arhitectural al acestui antic templu este dominat de stancile impresionante si verticale ale muntelui.

3. Piramidele din GizaPiramidele din Giza sunt unele dintre cele mai cunoscute si impresionante monumente antice din Egipt si din intreaga lume. Acestea sunt situate in imediata apropiere a capitalei Cairo, in partea de nord a Egiptului. Printre piramidele din Giza se afla si cea mai mare piramida egipteana - Piramida lui Keops. Cu cei aproape 140 de metri in inaltime, piramida lui Keops este cu siguranta una dintre cele mai remarcabile monumente antice din lume si este considerata mormantul faraonului Keops. O mare varietate de simboluri sunt inserate in constructia piramidei, cel mai bun mod de a le explora este vizitand piramida in interior.

4. Templul KarnakKarnak este situat pe malul de est al fluviului Nil si contine o multime de temple, piloni, statui si sculpturi uimitoare. Complexul Karnak are patru sectiuni separate marginite de ziduri. Zona Amun-Re este una dintre cele mai fotografiate din cadrul complexului. In apropiere, puteti gasi numerosi sfincsi, care va vor da senzatia ca sunteti inconjurati de animale vesnice, in timp ce sala hipostila cu coloanele sale imense, pare mai probabil o padure mitica a eternitatii. In plus, aici va puteti bucura de sculpturile antice in piatra si frize, care sunt pline de interpretari, istorie si simbolism.

5. Piramida BentPiramida Bent este situata in apropierea satului Dahshur, la aproximativ 40 de kilometri sud de Cairo. Aceasta piramida impresioneaza prin formele sale unice si include doua baze distincte. Sectiunea de jos a piramidei se ridica la aproximativ 54 de grade, in timp ce partea superioara continua, la un unghi de 43 de grade. Aceasta tranzitie lina ofera o priveliste spectaculoasa, in timp ce inaltimea totala a piramidei este de peste 100 de metri.

6. Templele Abu SimbelIn zona sudica a Egiptului si pe malul de vest al Lacului Nasser este situat un alt monument antic celebru reprezentat de Templele Abu Simbel. Aceste doua temple au fost sculptate in piatra, aproximativ in anul 1260 inainte de Hristos si sunt dedicate Faraonului Ramses al II-lea si reginei sale Nefertari. Exteriorul templelor este o adevarata capodopera de arta. Templul lui Faraon Ramses al II-lea este mai mare si este pazit de patru statui colosale, iar interiorul este chiar mai impresionant, in timp ce fatada templului reginei Nefertari include 6 statui uriase. In interiorul templelor, aveti senzatia ca va aflati intr-o alta lume, plina de sculpturi in piatra, statui mitice, stalpi si multe altele.

7. Templul LuxorIn imediata apropiere a Templului Karnak din Luxor este situat un alt obiectiv turistic ce merita vizitat - Templul Luxor. Acest complex imens cuprinde temple din gresie, cladiri, statui si alte monumente antice, in timp ce coridorul central este un loc pentru inspiratie si meditatie. Drumul spre templu este marginit de numerosi sfincsi, care ofera o atmosfera unica dintr-o epoca trecuta, in timp ce noaptea luminile templului ofera un accent futurist intregii ambiante antice.

8. Piramida RosiePiramida Rosie cu o inaltime de 104 de metri este considerata a treia cea mai mare piramida egipteana, impresionanta fiind nuanta sa de rosu. In interiorul piramidei va puteti bucura de pasaje abrupte, plafoane uriase si impresionanta intrare a piramidei, care reprezinta o provocare irezistibila.

9. Valea RegilorValea Regilor este un domeniu imens de pe malul de vest al fluviului Nil, in apropierea satului Luxor, unde puteti observa un peisaj montan spectaculos cu numeroase morminte ale faraonilor egipteni din perioada secolelor 11 – 16 inainte de Hristos. Pe langa peisajul montan, va puteti bucura de faimosul mormant al lui Tutankhamon, Colosii lui Memnon si alte obiective turistice impresionante. Aleile de promenada sunt cele mai bune locuri pentru a face fotografii uimitoare, iar decorul luxuriant al mormintelor regale va poate dezvalui mai multe despre ritualurile si traditiile stravechi.

10. Marele SfinxMarele Sfinx este un monument superb si maiestuos, aflat chiar in fata complexului de piramide din Giza. Gigantul sfinx este considerat cea mai mare statuie monolit din lume, un hibrid dintre un leu si un om, cu o inaltime care depaseste 20 de metri. Sfinxul este construit din calcar, aproximativ in anul 2500 inainte de Hristos si reprezinta si in zilele noastre unul dintre cele mai remarcabile monumente antice din Giza, Egipt si din lume.

Sursa


24682

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Saptamana culturii - Roma
In fiecare an orasul Roma organizeaza asa-numita "Saptamana a culturii" sau Settimana della Cultura,..
Spania  |  Grecia  |  Ungaria  |  Italia  |  Cehia  |  Germania  | 
Stiai ca?
In Alaska, este legal sa impusti ursii polari. Insa este interzis sa trezesti un urs pentru a-i face o poza?... In statul american Kansas este ilegal sa prinzi un peste cu mainile goale?...
Dictionar turistic
Vagon bar - Vagon sau parte dintr-un vagon unde se afla un bar si cateva mese. Aici, calatorii pot servi gustari si bauturi racoritoare sau alcoolice.
7 recomandari