Top 10 obiective turistice in Antwerp

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 10 obiective turistice in Antwerp


ANTWERP

Belgia are o multime de locuri frumoase pentru turisti, iar Antwerp nu reprezinta o exceptie. Multe persoane au tendinta de a vizita doar Bruxelles, capitala tarii, pentru ca este un oras bine promovat, cunoscut si intalnit in ghidurile turistice, insa exista la fel de multe locuri importante de care va puteti bucura si in Antwerp. Chiar daca nu este capitala tarii, orasul ofera o multime de obiective turistice pe care le puteti vizita. Antwerp gazduieste monumente istorice, expozitii si atractii deosebite si poate fi destinatia ideala pentru urmatorul vostru concediu. Cu siguranta, nu va va dezamagi!

1. Muzeul National MaritimMuzeul National Maritim din Antwerp, Belgia, este unul dintre cele mai renumite si mai populare muzee din Europa. Acesta reprezinta o atractie ce trebuie vizitata de oricine ajunge in zona. Daca sunteti un pasionat de barci si nave, nu il puteti rata. Muzeul National Maritim cuprinde peste 9400 de obiecte si artefacte care prezinta istoria Belgiei si a tarilor din jur, inclusiv Olanda si nordul Frantei. Pe langa descoperirile arheologice, aici veti gasi si nave care in trecut au fost folosite de tarile carora muzeul le expune istoria maritima.

2. Market SquarePiata Centrala din Antwerp nu este la fel de mare si de cunoscuta ca Piata Mare din Bruxelles, capitala Belgiei, insa este foarte frumoasa si merita vizitata. Este cunoscuta si sub numele de Grote Markt, reprezinta locul cel mai animat al orasului Antwerp si face parte din Centrul Vechi. Piata este inconjurata de o multime de cladiri cunoscute, precum Primaria sau casele breslelor.

3. PrimariaPrimaria din Antwerp este o cladire din secolul XVI cu influente arhitecturale italiene si flamande. Constructia sa a inceput in anul 1561 si a fost finalizata trei ani mai tarziu, in anul 1564. Stilul arhitectural este gotic si renascentist, cladirea fiind proiectata de Cornelis Floris De Vriendt si echipa sa de arhitecti. In interiorul Primariei exista piese ornamentale de lux si statui. Primaria este deschisa pentru public, deci ar trebui sa se regaseasca pe lista voastra de obiective turistice din Antwerp.

4. Gara din AntwerpGara din Antwerp se afla in topul obiectivelor turistice de vizitat in acest oras. Nu este doar o gara foarte mare, ci si o atractie datorita frumusetii, farmecului si grandorii. In afara de rutele feroviare din Belgia sau internationale, aici se mai organizeaza spectacole, concerte si flashmob-uri.

5. Catedrala Maicii DomnuluiConstructia catedralei a inceput in anul 1352. Ceea ce este neobisnuit si interesant la acest obiectiv turistic ce atrage un numar mare de vizitatori in fiecare an, este faptul ca nu a fost finalizat. Se spune ca proiectul a fost terminat in anul 1521, dar de fapt aceea a fost o prima etapa, nefiind finalizat oficial. Cu toate acestea, Catedrala Maicii Domnului este superba! Nu veti remarca ca aceasta nu este varianta finala. Interiorul este frumos ornamentat cu obiecte mari si statui. Catedrala este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO.

6. Muzeul Plantin-MoretusDaca sunteti fani ai muzeelor, atunci acesta este locul pe care nu trebui sa-l ratati. Muzeul Plantin-Moretus este unul dintre cele mai populare si mai iubite din oras. A fost inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 2005. Muzeul este dedicat celor doi tipografi cunoscuti Jan Moretus si Christophe Plantin care au infiintat o tipografie in secolul XVI. Muzeul este un obiectiv turistic foarte interesant si educativ ce merita vizitat.

7. Statuia istorica a lui RubenStatuia istorica a lui Ruben este situata in Rubens House - un palat ce a servit ca proprietate rezidentiala pentru mai multi pictori care au venit in Antwerp pe parcursul secolului XVII. Fara indoiala, cel mai faimos pictor dintre toti a fost Paul Ruben care a locuit si a murit la Rubens House. Prin urmare aici a fost ridicata o statuie in onoarea vietii, muncii si a capodoperelor sale.

8. Centre comercialeVerso este cel mai bun loc unde puteti face cateva cumparaturi, asa ca nu il ratati atunci cand va aflati in oras. De asemenea, reprezinta cel mai bun centru comercial situat intr-o cladire uimitoare. In interior veti gasi o gama variata de magazine cu brand-uri belgiene, frantuzesti si italienesti. Exista si o cafenea, dar si imbracaminte pentru barbati si femei si produse cosmetice de buna calitate.

9. Gradina Zoologica din AntwerpInfiintata la data de 21 iulie 1843, Gradina Zoologica din Antwerp este cea mai veche din Belgia si una dintre cele mai populare. Aceasta sustine cu tarie studiile botanice si zoologice. In Zoo Antwerp exista in jur de 5000 de animale si mamifere din 950 de specii diferite. Nu este de mirare ca gradina zoologica primeste in jur de 1 milion de vizitatori anual.

10. Portul AntwerpPortul din Antwerp este unul dintre cele mai tranzitate si centrale porturi din Europa. In comparatie cu alte porturi internationale, Antwerp este listat ca fiind intre locul 11 si 20 cand vine vorba de gradul de activitate. Din port pleaca obiecte de valoare in aproximativ 800 de locatii diferite, atat in Europa cat si in alte porturi din lume.

Sursa

Articol tradus si adaptat de Georgiana Velea.


10737

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Targul de Carte de la Madrid (Feria del Libro de Madrid)
Feria del Libro (Targul de Carte de la Madrid) este un eveniment cultural ce are loc anual, la sfar┼..
Spania  |  Germania  |  Ungaria  |  Romania  |  Austria  |  Malta  | 
Stiai ca?
Thailanda se mai numeste si "Tara fericirii".... S-a pictat în Capela Sistină Michelangelo și-a pus semnătura pe Pieta (a fost prima sa capodoperă sculpturală, atât de bună încât nimeni nu credea că ar fi putut să provină de la un arti...
Dictionar turistic
Tichet de bagaje - Chitanta (document) emisa de caraus unui calator pentru bagajele insotit si verificat, stabilind dreptul calatorului la bagaj in cazul pierderii, servind ca dovada pentru stabilirea dreptului la compensare.
7 recomandari