TOP 3 avantaje ale anvelopelor all season

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

TOP 3 avantaje ale anvelopelor all season


Achiziționarea anvelopelor pentru mașina ta poate părea o sarcină ușoară, până la proba contrarie. Între atâtea oferte și o piață a accesoriilor auto bine dezvoltată, cumpărarea unui set nou de cauciucuri se poate dovedi a fi o activitate care îți poate da bătăi de cap. În funcție de calificările tipurilor benzilor de rulare, calificările de viteză sau recomandările de temperatură și dimensiuni, e greu de stabilit care anvelopă este cea mai potrivită pentru un anumit vehicul, mai ales dacă luăm în considerare nevoile șoferilor în funcție de regiunile geografice în care aceștia locuiesc.

Ne-am propus să îți prezentăm în acest material toate informațiile de care ai putea avea nevoie pentru a afla care sunt avantajele anvelopelor all season. Iată ce trebuie să știi despre acestea.

Cum au apărut anvelopele all season?

Până la sfârșitul anilor 1970, șoferii din multe părți ale lumii s-au confruntat cu povara schimbării anvelopelor la trecerea dintre anotimpuri. În 1977, pentru a ușura inconvenientul de a comuta între anvelopele de vară și cele pentru zăpadă, GoodYear Tire & Rubber Company a lansat prima anvelopă all season. Pentru prima dată în istorie, șoferii aveau posibilitatea de a monta și folosi pe mașina lor anvelope potrivite pentru tot anul, în condiții echilibrate de temperatură și condiții meteorologice. Asta înseamnă că nici atunci, nici astăzi, anvelopele all season nu se pretează ninsorilor abundente sau gheții de pe suprafața carosabilului din simplul motiv că aderența acestora nu va fi una strălucită. În schimb, anvelopele all season sunt perfecte pentru mașina ta dacă obișnuiești să o folosești exclusiv pentru a te deplasa prin oraș, unde deszăpezirea se face cu conștiinciozitate.

Care sunt caracteristicile unei anvelope all season?

Anvelopele all season au modele de rulare și compuși din cauciuc care le fac potrivite pentru utilizare în condiții umede și o gamă largă de temperaturi calde și reci. Acest tip de anvelope sunt proiectate pentru a rezista la zăpadă slabă, ceea ce înseamnă că șoferii le pot folosi pe tot parcursul anului. Cauciucurile utilizate în producția de anvelopele all season sunt concepute pentru a rămâne flexibile chiar și la temperaturi care se situează în jurul valorii de îngheț.

Chiar dacă termenul „all season” denumește un produs potrivit pentru toate anotimpurile, nu este cazul. Acestea sunt proiectate pentru a avea flexibilitate pe tot parcursul anului, dar anvelopele all season nu sunt o soluție adecvată pentru anvelopele dedicate de iarnă, așa cum nici în zilele fierbinți nu vor oferi o aderență perfectă pe carosabilul încins. Producătorii de anvelope sacrifică aderența maximă pe timp cald pentru a crea o anvelopă de durată mai lungă. Asta înseamnă, de asemenea, că o anvelopă dedicată de iarnă este ideală într-un climat mai rece.

Când e recomandat să utilizezi anvelopele all season?

Anvelopele all season sunt potrivite pentru o climă de „mijloc”. Asta presupune o temperatură încadrată între 0 și 27 de grade, precipitații moderate și lipsa zăpezii abundente. Dacă vrei să te bucuri de performanță la volan indiferent de vreme, cel mai bine ar fi să apelezi la anvelopele dedicate sezonului pe care îl traversezi. Unele dintre cele mai frecvente cauciucuri specializate includ anvelopele de vară, de iarnă și de teren.

Care sunt avantajele anvelopelor all season?

Primul și cel mai important avantaj al anvelopelor all season este acela că vei putea economisi bani, renunțând la rocada dintre cele de vară și cele de iarnă. În plus, vei scăpa și de rândurile interminabile care se formează la fiecare vulcanizare la trecerea dintre anotimpuri. Dacă obișnuiești să îți schimbi singur anvelopele, scapi și de grija mâinilor murdare și de timpul petrecut în frig pentru transferul cauciucurilor. Nu în ultimul rând, utilizarea unor anvelope all season te va scuti de grija că nu ai unde să depozitezi pneurile din extrasezon, o problemă cu care cei mai mulți șoferi se confruntă.

Dacă avantajele acestui tip de cauciucuri te-au convins să le folosești, comandă anvelope all season de la acvila-romania.ro și bucură-te de drumuri bune!

sursa foto: https://unsplash.com/photos/RA1BWcAAe_o


41

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Grecia  |  Marea Britanie  |  Malta  |  Franta  |  Cehia  |  Italia  | 
Stiai ca?
Stiati ca in traditiile antice, ouale simbolizeaza viata sau inceputul vietii. In Europa medievala, ouale erau primul fel de mancare care se consumau dupa post. Ouale au inceput sa fie vopsite, pentru... Carol Davila este inventatorul tincturii Davila, folosita in tratamentul holerei, o solutie orala. ...
Dictionar turistic
All inclusive (AI) - Pachet turistic oferit de hoteluri (in special cele din Turcia) care include toate cele 3 mese ale zilei, gustari si bauturi. Mesele sunt servite pe principiul bufetului suedez, in felul acesta turistii putand sa isi umple farfuria de cate ori doresc. Bauturile oferite de hotelieri sunt: apa plata si minerala, ceai, cafea, suc de fructe natural, sucuri cu acid, apa tonica, cappuccino, espresso, ciocolata calda, ceai, bere, vin local, bauturi alcoolice locale, gin, vodka, coniac, lichior; In pachetele All Inclusive intra si urmatoarele servicii: Internet, sala de fitness, aerobic, sauna, biliard, cinema, volei, baschet, mini fotbal, minigolf, teren de tenis, umbrele, sezlonguri, prosoape de plaja, jocuri de societate, canoe, animatie, mini club, seif. In general nu sunt incluse: bauturi importate, doctor, spalatorie, restaurant a la Carte, masaj, minibar, toate sporturile cu combustibil, scufundari, coafor, solar, jaccuzzi.
7 recomandari