Top 3 city break-uri in Europa la inceputul anului 2019

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 3 city break-uri in Europa la inceputul anului 2019


Un city break in Europa iti ofera prilejul de a descoperi istoria, cultura si arta unor orase noi intr-un timp scurt. Cele mai reprezentative monumente si atractii iti vor oferi sansa de a pleca din vacanta cu amintiri de neuitat. La inceputul anului 2019, iti prezentam trei mari orase ale continentului pe care merita sa le vizitezi. Daca atractiile turistice din Berlin, Paris sau Milano te-au convins, gasesti oferte city break pe tui-travelcenter.ro.

Vacanta in Berlin
Capitala Germaniei este un sanctuar al istoriei recente. Impartirea orasului intre Orient si Occident dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, a condus la aparitia celebrului Zid al Berlinului, a carui cadere din 1989 a influentat reunificarea tarii si a contribuit decisiv la caderea Cortinei de Fier. La aproape trei decenii de la acest eveniment, Berlinul se prezinta ca un oras tanar, dinamic si cosmopolit din inima Europei, care se reinventeaza in mod constant.

Varietatea obiectivelor de vizitat il transforma intr-o destinatie potrivita pentru cele mai diverse gusturi. Poti incepe ziua prin a vizita monumentele incarcate de istorie, te poti odihni intr-una dintre oazele verzi ale orasului (Tiergarten, Tempelhofer, Freiheit, Görlitzer Park, Grunewald), iar seara poti descoperi Zeitgeist-ul, spiritul cotidianului berlinez.

Vizitatorii din intreaga lume sunt fascinati de amestecul de istorie si contemporaneitate, de oferta generoasa de arta, cultura, muzica si divertisment, de facilitatile de cumparaturi, de diversitatea locurilor de cazare si a gastronomiei unei metropole cu stil de viata inconfundabil.  Anual, Berlinul este un must-have pe listele de concerte ale trupelor de renume international. Macar o data in viata trebuie sa intri in pielea lui John F. Kennedy si sa repeti celebra sa remarca din 1963: Ich bin ein Berliner!

Sejur in Paris
O destinatie romantica eterna, Paris este un oras minunat pe care il descoperi si redescoperi la infinit. Inscrisa intre legendarele capitale ale lumii, aceasta metropola are puterea de a se reinventa in fiecare zi, pentru a te surprinde, atunci cand revii, cu ceva nou. Reprezentand un amestec armonios de trecut si viitor, Parisul de astazi este opera unor arhitecti si conducatori vizionari care l-au transformat intr-o destinatie de vis.

Capitala Frantei a lansat atractii turistice copiate rapid de alte orase din intreaga lume. Paris Plages, Nuit Blanche si Nuits des Musées sunt doar trei exemple. Monumentele pe care le ofera orasul de pe malul Senei nu au nevoie de nici un fel de prezentare: Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Biserica Sacré-Coeur, Muzeul Luvru, Arcul de Triumf, Hôtel des Invalides, Plimbarile pe faleza, Pont des Arts, Galeriile Lafayette, Moulin Rouge, Cartierul Montmartre, Gradinile Versailles si Gradinile Luxemburg, catacombele, Centrul Pompidou, Atelierul lui Constantin Brancusi, cimitirele Montparnasse si Pére-Lachaise fac din capitala Frantei o destinatie ideala pentru orice tip de vacanta.

O destinatie a indragostitilor prin excelenta, Paris este un oras potrivit pentru orice city break. Unul dintre cele mai frumoase orase din lume ascunde, in spatele palatelor si bulevardelor sale grandioase, curti si gradini intime, cu apartamente, locuri de joaca, piete alimentare si cafenele. Vinul, preparatele de patiserie si branzeturile frantuzesti au facut din capitala Frantei o atractie de rasfat culinar.

City Break in Milano
Fiind una dintre cele patru capitale mondiale ale modei, orasul Milano ofera o viziune internationala cosmopolita in care edificiile istorice troneaza in jurul unor zgarie-nori moderni. Capitala jumatatii vestice a Imperiului Roman pastreaza amintirile unor perioade infloritoare de-a lungul intregului Ev Mediu.

Gazda uneia dintre cele mai spectaculoase curti din Italia in timpul Renasterii, Milano a fost orasul lui Leonardo da Vinci in mai multe randuri. Cina cea de Taina, capodopera recunoscuta drept cea mai renumita lucrare a artistului, a fost pictata in sala de mese a Manastirii Santa Maria della Grazie din Milano in 1490. Dintr-un itinerar al orasului nu ar trebui sa lipseasca Domul din Milano cu esplanada si piata din jur, Galeria Vittorio Emanuele II, Castelul Sforzesco, Parcul Sempione, centrul medieval, Portile Medievale, canalele Navigli, Turnurile gemene Bosco Verticale.

Alaturi de monumentele istorice si zonele de promenada, orasul este renumit si pentru opera (La Scala), gastronomie, cumparaturi, competitii sportive si viata de noapte. Magazinele cu tinute ale celor mai renumiti designeri, cartierul Quadrilatero D Oro, magazinele stradale si buticurile i-au creat orasului italian renumele de Shopping City.

La inceput de an poti planui o escapada scurta in una dintre aceste trei metropole ale Europei, aflate fiecare la o distanta de cel mult 3 ore cu avionul. Consulta cele mai potrivite oferte city break de pe tui-travelcenter.ro pentru a gasi cazare in functie de bugetul tau si pentru a beneficia de sfaturi utile despre atractiile turistice pe care vrei sa le vizitezi.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/berlin-reichstag-government-51058/


71

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Luna fotografiei - Paris
Arta fotografica ocupa un loc de cinste in Paris, fiind apreciata probabil mai mult decat in oricare..
Cehia  |  Romania  |  Grecia  |  Malaysia  |  Spania  |  Ungaria  | 
Stiai ca?
Pestera cu cea mai inalta coloana (61,5 m) este Them Sao Hin din Thailanda.... Cea mai grea insecta din lume este Gandacul Goliat din Africa. El cantareste cca. 100 gr....
Dictionar turistic
Talasoterapie - Tratament terapeutic care consta in bai de mare asociate cu aer marin, folosit in boli ca reumatismul cronic, sinuzita etc.
7 recomandari