Top 3 destinatii mai putin cunoscute in Grecia

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 3 destinatii mai putin cunoscute in Grecia


GRECIA

Care este primul lucru care iti vine in minte cand te gandesti la Grecia? Plaja, Marea Mediterana, ritmurile de sirtaki sau fructele de mare absolut delicioase si proaspete? Desigur, Grecia este cunoscuta pentru toate acestea, dar statul elen are si destinatii mai putin cunoscute, cum ar fi, de exemplu, Gortyn, un veritabil sit arheologic, un taram de legenda, ca Mani, sau un paradis necunoscut al scufundarilor, ca Insula Alonissos.

Gortyn, un oras amplasat pe insula Creta, te va incanta si iti va trezi pasiuni necunoscute pentru arheologie.Cum reuseste Gortynul sa faca acest lucru? Ei bine, localitatea greceasca, una dintre destinatiile mai putin cunoscute din statul elen este plina de ruine si artefacte. Unele au fost dezgropate, amenajate si puse la dispozita turistilor.
De exemplu, iti vor placea templele antice de aici. Din marmura roasa de timp, cu aceleasi coloane rupte de intemperii, lacasele religioase din Gortyn au, parca, alt aspect. Putin mai rudimentar, mai organizat si poate chiar mai autentic in comparatie cu alte ruine din Grecia. Posibil si din cauza faptului ca localitatea nu este atat de vizitata de turisti si, deci, nu se supune „tratamentelor” pe care le aplica vizitatorii inconstienti atractiilor aflate in aer liber.

Iti va placea cu siguranta templul egiptean, unde vei putea studia un nilometru, un instrument sculptat in piatra masiva care ajuta la masurarea volumului Nilului. Mai poti vedea o biserica ridicata intr-un stil bizantin, perfect conservata, unde se afla o icoana care o infatiseaza pe Maica Domnului cu pielea neagra si Phaistos, situl arheologic al fostului Palat Minoan.

Privelistea este marcata de maslini, care cresc nestingheriti printre bucatile de marmura.
Pe de alta parte, tot ce ai vazut pana acum nu reprezinta decat varful icebergului, pentru ca majoritatea artefactelor nu a fost inca descoperita si zace inca sub mormanele de pamant. Dintre atractiile care au fost dezgropate, dar inca nu sunt incluse in circuitul turistic, fiind protejate de garduri, se pot aminti cea mai veche biserica crestina din Creta si sediul fostului guvernator roman al insulei, Praetorium, un ansamblu complex si luxos. De asemenea, merita sa vezi si celebrul copac din legenda cu Europa si Zeus.

Mani are un aer aparte, poate cea mai pura atmosfera medievala pe care o vei putea descoperi in toata Grecia.Un alt loc plin de legende, mai putin explorat si in mod clar mai putin cunoscut din Grecia este Mani, o localitate in Peloponez, care se desfasoara pe suprafata cuprinsa intre Gythio si Cape Tainaro. Daca nu stiai pana acum ca acesta este poarta de intrare in “lumea subterana”, regatul lui Hades, nu iti face probleme, nu esti singurul.
Desi un tinut salbatic, Mani are un aer aparte, poate cea mai pura atmosfera medievala pe care o vei putea descoperi in toata Grecia. Este considerat, de cei care au fost acolo, o ruptura de civilizatie, fie ea moderna sau antica.

In plus, Mani este imbogatit si de sumedenia de plaje acoperite cu nisip fin si pietricele, transformandu-l intr-o destinatie potrivita pentru o vacanta de vara, cand vrei sa te bucuri de Grecia, fara sa suporti si aglomeratia specifica, noteaza gogreece.com. Merita sa te plimbi pe stradutele din Mani si sa admiri casele turn, caracteristice pentru aceasta localitate, monumentele bizantine si bisericile.

Casele inalte, tip turn, au fost construite special pentru a fi locuite de familii a caror unic scop era sa protejeze localitatea. Insasi Imperiul Otoman a trebuit sa se declare invins de vigilenta si pustile maniotilor. Iar daca esti curios si vrei sa te amuzi un pic, intreaba de prezicatori. Cu putin noroc, localnicii iti vor indica un asemenea medium care iti va spune viitorul si iti va da o binecuvantare aparte.


Insula Alonissos se transforma intr-o destinatie foarte apreciata si recomandata
Si asta multumita Parcului Acvatic Sporades, o rezervatie naturala plina de vietuitoare marine. Cea mai importanta dintre acestea este insa foca-calugar.
Focile vin sa se odihneasca pe litoral, motiv pentru care o parte din plaje sunt interzise. In schimb, cele mai multe grote marine au accesul liber si reprezinta o atractie principala pentru amatorii de scufundari.
Chiar daca nu te arunca in apa sa explorezi stalactitile subacvatice, valurile ca turcoazul si nisipul ca pulberea de diamant vor fi cu siguranta pe placul tau.
Comunitatea Europeana a inclus Alonissos in topul celor mai eco insule din Europa, iar prezenta Parcului Marin face ca apele ce scalda malurile sa fie incredibil de limpezi si nepoluate.7450

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Saptamana culturii - Roma
In fiecare an orasul Roma organizeaza asa-numita "Saptamana a culturii" sau Settimana della Cultura,..
Stiai ca?
Youtube a fost infiintat in februarie 2005? Fondatorii sunt trei angajati PayPal: Steve Chen, Chad Hurley si Jawed Karim. A fost cumparat de Google in octombrie 2006? Compania a fost cumparata pentru... Antarctica este continentul cu cea mai mare altitudine medie – 2.165 m....
Dictionar turistic
Agroturism - Forma de turism practicata in mediul rural prin care se asigura turistilor servicii de cazare, masa si agrement si se contribuie la ridicarea nivelului de trai al populatiei rurale.
7 recomandari