Top 5 atractii turistice de vizitat in Florenta

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 5 atractii turistice de vizitat in Florenta


FLORENTA

Capitala regiunii Toscana din Italia, Florenta, este un oras apreciat pe plan international pentru concentratia mare de arta si arhitectura renascentista. A servit ca un centru important pentru comertul medieval, orasul dand nastere miscarii Renasterii italiene. Simuland un muzeu enorm de arta in aer liber, orasul Florenta atrage milioane de turisti in fiecare an.

5.Palazzo VecchioUna dintre cele mai importante cladiri din Florenta este Palazzo Vecchio, un palat imens ce vegheaza asupra Piazza de la Signoria. Construit in secolul 12, Pallazo Vecchio a gazduit puternica familie Medici precum si organismele de conducere timp de sase secole. Din 1872 o parte serveste ca muzeu, iar cealalta ca primarie a orasului. Acest impresionant palat aduna o multitudine de artefacte, opere de arta, fresce minunate, sculpturi complicate, tavane pictate si tapiterii ce prezinta evenimente istorice si biblice.

4.Piazza de la SignoriaA servit de-a lungul timpului ca un important centru politic, fiind un loc unde s-au petrecut importante evenimente istorice. Este o piata minunata ce se afla printre principalele atractii ale Florentei. Aici puteti vizita locuri precum: Palazzo Vecchio, Muzeul Uffizi, Palazzo Uguccioni, Loggia de Langi si podul Ponte Vecchio. Aceasta piata este de asemenea un loc plin de sculpturi: Statuia lui David de Michelangelo, Fantana lui Neptun, Hercule, Cacus, precum si Perseu cu Capul Meduzei.

3.Galeria UffiziConsiderata in zilele noastre ca unul dintre cele mai mari muzee din lume, Galeria Uffizi se afla in Piazza della Signoria. Acest fost palat a fost construit in 1560 pentru a gazdui magistratii orasului. Dupa ce dinastia Medici a renuntat la putere, palatul s-a transformat intr-o galerie de arta si si-a expus impresionanta colectie de comori renascentiste. Este deschisa publicului inca din 1765. La Galeria Uffizi veti admira opere de arta ale unor artisti precum Michelangelo, Botticelli, Leonardo Da Vinci si Titian.

2.Ponte VecchioSe intinde peste raul Arno si este unul dintre cele mai fotografiate poduri din Florenta. Remarcat pentru cele 3 arcuri segmentate, podul a fost construit de catre etrusci si reconstruit in secolul 14. Caracteristica cea mai izbitoare a sa este linia de magazine de bijuterii ce se afla la capetele acestuia. Multi turisti vin aici pentru a face cumparaturi si fotografii. Pe timpul noptii puteti vedea un peisaj superb cand lumina podului se reflecta in apa.

1.Santa Maria del FioreDominand peisajul din Florenta, Santa Maria del Fiore este o catedrala adesea numita si Domul (Duomo). Cunoscuta astazi ca fiind cea mai mare constructie cu dom, aceasta catedrala regala dateaza de peste 600 de ani si are o arhitectura aparte. Incepand cu fatada gotica din marmura rosie, verde si alba si terminand cu interiorul din vitralii, mozaicuri, fresce si statui din bronz, acest complex include si structuri ale clopotnitei lui Giotto si Baptisery. O plimbare pana in varf va recompensa turistii cu o priveliste incredibila asupra Florentei si a imprejurimilor.

Sursa articol


7628

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Paradele Garzilor (In Guardia Parade) - Valetta
Din ianuarie pana in iulie/ Din septembrie pana in decembrie Fort. St. Elmo (Valletta) Paradele ..
Stiai ca?
Lui Walt Disney ii era frica de soareci?... In statul american Kansas este ilegal sa prinzi un peste cu mainile goale?...
Dictionar turistic
Telecabina - Instalatie mecanica de transport pe cablu intre 2 locatii intre care exista o diferenta de nivel, avand o cabina inchisa, cu o capacitate cuprinsa intre 10-200 persoane.
7 recomandari