Top 7 motive pentru a vizita Singapore

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top 7 motive pentru a vizita Singapore


Singapore este una dintre cele mai cunoscute și apreciate destinații de vacanță din lume. Orașul este format din circa 63 de insule, care încântă prin amestecul de tradiții vechi, facilități turistice, muzee superbe și o moștenire culturală excepțională.

Contrastul dintre nou și vechi, dintre natură și arhitectura ultramodernă, situează Singapore pe lista destinațiilor de vacanță pe care merită să le străbați măcar o dată în viață. Cea mai mică țară din Asia de Sud-Est a devenit în ultimii ani foarte căutată pentru atracțiile turistice deosebite.  

Iată un top cu 7 motive principale pentru a vizita Singapore:

1. Piscina Marina Bay Sands
Toți cei care vizitează Singapore pot admira Marina Bay Sands, iar hotelul se mândrește cu cea mai lungă piscină infinită din lume. Dacă visezi la fotografia perfectă pentru Instagram, atunci cele trei turnuri care alcătuiesc hotelul Marina Bay Sands și orizontul uimitor din Singapore pe fundal, îți oferă cadrul ideal. Cea mai mare piscină suspendată din lume are lățimea de 146 de metri și înmagazinează un volum de aproape 1,5 milioane de litri de apă.

2. Cazinourile din Singapore
Industria jocurilor din Singapore este încă în stadiu incipient, întrucât a fost legalizată în insule în urmă cu doar cu câțiva ani. Din fericire, jocurile de noroc sunt în plină dezvoltare, odată cu deschiderea cazinourilor Marina Bay Sands și Resorts World Sentosa.

Aici pe lângă sălile de jocuri de noroc, poți alege să te cazezi în hoteluri uriașe cu 2.500 de camere, poți vizita un parc tematic „Universal” și te poți bucura de un teren de agrement de 3 hectare numit ”Sky Park” ,ce găzduiește cluburi de noapte, grădini, piscine și alte activități distractive. Cele două cazinouri din Singapore aduc anual venituri de peste 1,3 milioane dolari singaporezi.

Conform arhitectului canadian Moshe Safdie, proiectantul principal al clădirii, Marina Bay Sands a fost inspirată de forma unor seturi de cărți de joc. Dacă vrei o experiență deosebită de cazino, într-o atmosfera cu adevărat luxoasă, atunci merită să joci la mesele celor două cazinouri din Singapore.

3. Baruri exclusiviste
Singapore deține un record unic pentru cele mai exclusiviste baruri din Asia. Când lista celor mai bune 50 de baruri din lume a fost dată publicității anul trecut, Singapore a fost clasat pe primul loc din Asia, cu trei baruri celebre pe listă.

Cocktail-ul special Speakeasy 28 HKS a obținut primul loc pe lista celor mai savurate băuturi din Asia, iar localurile Manhattan Bar, Operation Dagger și Jigger & Pony s-au situat asemenea în top 10 al celor mai bune baruri și cluburi de pe continent.

4. Restaurantele și gastronomia din Singapore
Pentru o insulă atât de mică, Singapore te va uimi cu o gamă largă de restaurante care oferă cele mai gustoase preparate din bucătării internaționale, la prețuri foarte variate. Ghidul Michelin a evaluat Singapore anul trecut, ceea ce este un indice de calitate. Fiecare cultură a insulei: malaeziană, chineză, indoneziană, indiană dar și cea occidentală, a influențat decisiv gastronomia din Singapore, oferind o diversitate extraordinară a preparatelor.

5. Diversitatea culturală
Singapore este un amestec de națiuni din punct de vedere cultural și religios, ceea ce o face cu totul diferită de țările vecine. Insula are patru limbi oficiale vorbite pe teritoriul ei : engleză, tamila, malaeziana și chineză - mandarină iar locuitorii ei celebrează sărbătorile multor religii diferite. Vizitatorii se pot bucura de experiențe culturale din diferite țări, și au ocazia de a vizita numeroase lăcașuri de cult : temple budiste, moschei, biserici.

6. Insula Sentosa
Într-un oraș înghesuit cum este Singapore, micuța insulă este locul ideal în care te poți destinde fără să ai în jur zgârie-nori. Aici se află singurele plaje din oraș, parcuri de distracții diverse (inclusiv Universal Studios), magazine, restaurante, baruri.

Pe Sentosa poți să ajungi pe șosea sau folosind telecabina pentru a admira peisaje spectaculoase. Dacă adori să stai la plajă, aici găsești nisip alb și curat, poți juca volei sau te poți distra practicând sporturi nautice. Lumea subacvatică te așteaptă cu un acvariu uriaș, unde poți înota cu delfinii. Dacă vrei o amintire de neuitat, trebuie să te pozezi cu Merlion, faimoasa statuie cu cap de leu și corp de peste.

7. Roata Singapore Flyer
Singapore Flyer este o roată gigantă, cu o înălțime de 165 metri, fiind cea mai mare și cea mai înaltă roată Ferris din lume. Roata este situată în partea de sud a orașului, fiind construită pe o clădire cu trei etaje, ce are de asemenea o serie de magazine, baruri și restaurante.

Poți admira panorama splendidă într- o rotație de 35-40 minute, roata oferind o călătorie completă pentru circa 700 de pasageri. Din vârful Singapore Flyer poți vedea în larg, o panorama de 45 de km, poți observa Aeroportul Changi, Insula Sentosa şi chiar zone din Malaezia şi Indonezia.


27

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Craciunul - Valetta
Maltezii sunt un popor foarte credincios, astfel incat Sarbatoarea Nasterii Domnului ocupa un loc ex..
Franta  |  Cehia  |  Grecia  |  Austria  |  Marea Britanie  |  Malta  | 
Stiai ca?
Mongolia a fost denumita si "Tara cerului senin".... Cel mai activ vulcan din istorie este Stromboli din Italia: Erupțiile slabe, dar continue ale lui Stromboli, situat pe insulele Eoliene, au fost consemnate inca de pe vremea romanilor, acestia boteza...
Dictionar turistic
Brosura turistica - Material publicitar tiparit in diverse forme care promoveaza anumite zone de atractie turistica, unitati de cazare, programe turistice oferind turistilor detalii informative (pret, localizare, durata promotiei, orar).
7 recomandari