Top3 destinatii preferate de romani pentru vacanta de Paste

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Top3 destinatii preferate de romani pentru vacanta de Paste


BUCOVINA

Bucovina si Maramuresul sunt destinatiile interne preferate de romani pentru vacanta de Paste si 1 Mai, dupa cum o arata cererile de oferta pe care le primesc agentiile de turism. Nici vacantele in strainatate nu sunt ignorate in aceasta perioada! Ofertele Early Booking au reducere de pana la 70%!

1. Bucovina
Tinutul Bucovinei a fost si ramane una dintre cele mai indragite destinatii de Paste, deoarece aici se pastreaza cu sfintenie traditiile specifice sarbatorii Invierii Domnului.
La majoritatea pensiunilor din Bucovina, poti deprinde arta incondeierii oualor si poti lua parte la obiceiuri traditionale.
In plus, manastirile din Bucovina sunt un refugiu ideal pentru persoanele care isi doresc sa se reculeaga si sa se bucure de frumusetea acestor lacasuri sfinte.
Daca alegi sa-ti petreci Pastele in Bucovina, pentru 3 nopti de cazare la o pensiune de 3 margarete platesti aproximativ 600 de lei de persoana, iar pachetul include demipensiune si masa traditionala de Paste.

2. Maramures

O alta destinatie preferata de romani pentru Paste este Maramuresul, asa ca, daca ti-ai dorit sa ajungi la Cimitirul Vesel ori la Cascada Cailor, acum este momentul sa alegi o vacanta in zona Tarii Oasului. Cazarea la o pensiune de 3 margarete in Maramures costa doar 150 lei de persoana. Multe dintre ofertele pensiunilor includ masa festiva de Paste.

3. Grecia si Bulgaria

In cazul in care iti doresti sa afli ce alte traditii sunt respectate de Paste, poti alege o vacanta in Grecia si Bulgaria! De exemplu, in Bulgaria, ciocnitul oualor are si o alta semnificatie. Ciocnitul de oua simbolizeaza spargerea ghinionului, iar cel al carui ou se crapa mai greu va avea noroc tot anul), ci si de peretele bisericii.

In insulele grecesti se confectioneaza o papusa Kyra-Saracosti, cu 7 picioare, atatea cate saptamani sunt pana la Paste, fara gura ca sa nu manance (fiind in timpul postului) si sa nu-i vorbeasca pe ceilalti, fara nas ca sa nu miroasa mancarurile, cu urechi ca sa auda si cu mainile impreunate pe piept pentru a se ruga. In fiecare vineri cand merg la biserica, rup un picior la papusii, iar ultimul in Vinerea Mare.


1443

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Los Veranos de la Villa
Los Veranos de la Villa reprezinta un eveniment desfasurat anual la Madrid in perioada iunie – inc..
Stiai ca?
Madagascar este cunoscut si sub denumirea de "Tara baobabilor".... Zona Magurii Simleului reprezinta spatiul cu cea mai mare densitate de tezaure dacice descoperite din Romania (in numar de 15), dupa Sarmizegetusa....
Dictionar turistic
Folclor - Folklore - Totalitatea creatiilor artistice, literare, muzicale, plastice, a obiectelor si traditiilor populare ale unei regiuni sau tari.
7 recomandari