Topul obiectivelor gratuite in Londra

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Topul obiectivelor gratuite in Londra


LONDRA

Fara doar si poate, Londra este o capitala costisitoare. Dar orasul londonez are cateva obiective turistice pe care le poti vizita fara sa platesti nici macar o lira. Vei fi surprins sa afli ca printre atractiile gratuite din Londra se numara prestigiosul British Museum. Curios care sunt celelalte?

Incepe turul obiectivelor turistice cu intrare gratuita cu Muzeul National Britanic. Acesta este cel mai vechi din Marea Britanie si unul dintre cele mai mari din lume, asa ca fii sigur ca rezervi pentru vizitarea sa cateva ore bune.

Aici ai cu siguranta ce vedea. Camerele muzeului gazduiesc exponate din toate colturile lumii, reprezentand nu mai putin de doua milioane de ani de istorie culturala. Colectiile sunt impresionante si, printre capodopere, vei putea vedea mostre din pretioasele sculpturi din Parthenon, precum si lucrari ale Rosettei Stone.

Continua apoi turul cu Galeria Nationala (The National Gallery), amplasata in celebra Piata Trafalgar (Trafalgar Square). Si aici vei sta cateva ore, dar nu iti va parea rau. Colectia de peste 2.000 de tablouri, semnate de pictori de renume, despre care ai auzit cu siguranta, este considerata de criticii de arta drept cea mai echilibrata selectie a scolilor de pictura din Evul Mediu, pana in prima jumatate a secolului XX. Exista aici opere de Botticelli, Caravaggio, Leonardo da Vinci, Monet, Raphael, Rembrandt, Titian, Vermeer si Van Gogh.

Galeria Tate (Tate Gallery) formata din Tate Modern si Tate Britanic, figureaza printre primele trei atractii turistice gratuite din Londra. Din acest motiv, ea se numara printre cele mai vizitate galerii de arta moderna din lume. Opere de arta din perioada contemporana vei vedea la Tate Modern, in timp ce piese din istoria britanica a ultimelor cinci secole le vei putea admira la Tate Britain.

Daca stii sa apreciezi arta, cu siguranta ca iti va placea urmatoarea oprire: Galeria Colectiei Wallace (The Wallace Collection Gallery), unde se afla colectii ale pictorilor francezi din secolul al XVIII-lea, piese de mobilier din aceeasi perioada si portelanuri. Aici vei putea studia in voie tablouri realizate de Rembrandt, Titian si Canaletto.

Ca sa nu te plictisesti de prea multa cultura, dupa ce ai vazut atatea tablouri, merita sa schimbi putin decorul si sa te plimbi prin Parcul Sf. James (St. James Park) in jurul caruia strajuiesc trei palate regale.

Cel mai vechi dintre ele este Palatul Westminster, acum cunoscut ca sediu al Parlamentului britanic, Palatul St. James si impozantul Palatul Buckingham.

Continua “bifarea” obiectivelor turistice cu faimosul muzeu V&A (Victoria & Albert Museum). Acesta gazduieste articole vestimentare din secolul al XVII-lea si pana in prezent. Sub acelasi acoperis vei vedea rochii cu crinolina, tinute elegante si haine nonconformiste. Pe langa obiectele de imbracaminte, in muzeu se afla si o colectie accesorii, formata din bijuterii mai mult sau mai putin opulente, manusi din piele si posete din alte timpuri.

Pentru o portie de noutati stiintifice, intra in Muzeul Stiintei, fondat in 1857. Initial, institutia era subordonata Muzeului din Kensington, dar si-a castigat independenta in 1909. Nu te lasa influentat de prejudecati, pentru ca si aici ai ce admira: modelele primelor automobile, ale primelor avioane si primele navete spatiale.
Exponatele muzeului sunt organizate pe sapte etaje, dar cel mai mult iti va placea sectiunea interactiva, care te provoaca sa afli mai mult despre stiinta viitorului si despre solutiile pe care le are omenirea pentru energie, agricultura, transporturile si industria secolului XXII.

Incearca sa te convingi singur daca iti vor placea la fel de mult exponatele din Muzeul National de Istorie (Natural History Museum), clasificate pe mai multe domenii. Pentru copilul din tine, trebuie sa mergi la Muzeul Copilariei (Chidhood Museum). Pe langa colectia impresionanta de jucarii, aici se afla si cateva locuri de joaca, unde iti poti lasa piticii, sau, si mai bine, te poti juca impreuna cu ei.
Poti da o fuga si pe la Observatorul Astronomic Regal (The Royal Observatory). Incearca sa eviti pe cat posibil o vizita aici in weekend. Cel mai bine, du-te in timpul saptamanii, cand este mai putin aglomerat si cand poti face poze cu Meridianul 0.


11277

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Caderea Bastiliei (Ziua Nationala a Frantei)
In data de de 14 iulie francezii sarbatoresc cu mare fast Caderea Bastiliei sau Fete nationale.14 iu..
Belgia  |  Franta  |  Austria  |  Irlanda  |  Olanda  |  Romania  | 
Stiai ca?
Dumitru Brumarescu este inventatorul aeroplanului cu decolare verticala, a salvatorului de pe submarine, a cuplajului automat la vagoanele de cale ferata si a masinii de taiat stuful. ... China este cea mai mare tara aflata in intregime in Asia. (Rusia este mai mare decat China, dar se intinde pe doua continente, Europa si Asia). China are o suprafata de 9.640.011 km2, ceea ce reprezi...
Dictionar turistic
Double room - Camera dubla - Camera cu doua locuri, pentru doua persoane; are doua paturi individuale (twin), un pat matrimonial (queen) sau un pat dublu (king).
7 recomandari