TurisMALL
powered by

Trei secrete ale unei vacante DIY


Vara este gata să-și intre drepturi, așa că este timpul să te gândești la următoarea destinație de vacanță. Dacă nu ți-ai planificat încă sejurul din acest an, îți propunem o alternativă foarte interesantă: un concediu DIY!

Vacanțele „do it yourself”, după cum le numesc americanii, îți permit o mare libertate în planificarea concediului după bunul plac. În plus, este o modalitate foarte bună de a optimiza costurile, atunci când vrei să te încadrezi într-un buget nu foarte generos.

Dacă te încântă această sugestie, este musai să afli cele trei secrete ale unei vacanțe DIY! Punem pariu că vei repeta această experiență și în anii următori!

Zboruri de legătură din aeroporturi diferite
În cazul în care ți-ai ales o destinație îndepărtată față de țara din care vei pleca, ar trebui să te pregătești pentru un zbor lung. Există și zboruri care ajung să dureze chiar și 30 de ore (în care sunt incluse și escalele), așa că primul secret pentru o vacanță DIY reușită constă în alegerea atentă a zborurilor.

Pe cât posibil, încearcă să eviți zborurile de legătură de pe aeroporturi diferite. Acestea implică mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în calcul. Dacă totuși optezi pentru această variantă, iată care sunt principalele două detalii ce necesită atenția ta:

- Distanța dintre cele două aeroporturi, care poate fi destul de lungă și necesită un timp suplimentar;

- Prețul serviciilor de transport dintre cele două aeroporturi; o alternativă accesibilă, sigură și la îndemână este să apelezi la servicii specializate de transfer aeroport;

Deși zborurile de legătură din aeroporturi diferite te-ar tenta datorită prețurilor scăzute, este bine să iei în considerare aspectele de mai sus.

Cazări în aeroport
Atunci când alegi să mergi într-o vacanță în regim individual există riscul să nu găsești un zbor de legătură care să se potrivească din punct de vedere al orarului cu cel principal. În astfel de situații, ai posibilitatea de a înnopta în aeroport. Trebuie să știi că o noapte de cazare la aeroport se va tarifa întotdeauna în cadrul sumei finale a zborului, deci nu există costuri suplimentare ascunse.

Timp prea scurt între zboruri
Deoarece țara noastră nu reprezintă un nod aerian remarcabil, majoritatea pasionaților de călătorii sunt nevoiți să apeleze la o soluție de compromis: zborurile de legătură.

Ideal este ca între două zboruri să existe o diferență de cel puțin două ore. În acest mod, vei avea suficient timp la dispoziție pentru a te pregăti de îmbarcare, cu atât mai mult în cazul în care ai și bagaj de cală și trebuie să parcurgi verificările necesare.

Vacanțele DYI pot fi experiențe foarte plăcute dacă știi secretele reușitei lor. Dacă alegi o destinație îndepărtată, acordă atenție zborurilor de legătură, mai alex timpului disponibil dintre cele două. Nu uita nici de solicitarea unor servicii profesionale de transfer aeroport, care să te scape de un stres în plus.

Acum că ai aflat cum poți pregăti un concediu „pe cont propriu”, poți începe să împachetezi bagajele!

Sursă foto: Pexels
https://www.pexels.com/photo/beach-couple-holiday-love-874819/


15

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Fete de Saint Nicolas - Bruxelles
Fete de Saint Nicolas sau Sarbatoarea Sfantului Nicolae este un eveniment asteptat cu entuziasm de c..
Malta  |  Germania  |  Romania  |  Belgia  |  Ungaria  |  Austria  | 
Stiai ca?
Atlas, cel mai mare lant muntos (2.500 km) se afla in Africa?... Cea mai mare tara din Africa este Sudan (2.5 milioane de km2), iar cea mai mica este Seychelles (453 km2)?...
Dictionar turistic
Cea mai buna disponibila - Best available - Expresie utilizata in cerintele de rezervare si confirmari, prin care se solicita si respectiv se rezerva cel mai bun tip de camera libera pentru perioada rezervata. Trimiterea cererii de rezervare implica angajamentul clientului de a plati tariful aferent.
7 recomandari