Un UPS centrala termica te scapa de grija penelor de curent

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Un UPS centrala termica te scapa de grija penelor de curent


Iarna este anotimpul care ne poate crea mari batai de cap. Temperaturile scazute, precipitatiile abundente si lipsa unei infrastructuri adecvate pot provoca neplaceri locuitorilor marilor orase, dar mai ales a celor aflati in afara acestora. Cei care prefera aerul curat, nepoluat, opteaza pentru o locuinta in afara orasului, insa se confrunta adesea si cu probleme mai putin placute. Una din situatiile nefericite este data de penele de curent dese. Lipsa stalpilor de electricitate sau dimensionarea retelei electrice neconform cu necesitatile zonei cauzeaza disconfort si mai mult decat atat, pagube materiale. Un echipament de real folos intr-o gospodarie este, fara indoiala, un UPS centrala termica.

Orice locuinta ar trebui sa fie dotata cu un UPS centrale termice, intrucat inlocuieste sentimentul de teama si disconfort cu unul de relaxare si siguranta. Acest echipament este in fapt o sursa de alimentare neintreruptibila. Principalul rol este de a asigura functionarea continua a centralei termice pe durata unei pene de curent.

Merita amintite mai multe aspecte. Unul din ele ar fi faptul ca denumirea de UPS centrala a fost data pentru a exprima de la bun inceput destinatia pentru care a fost construit. Insa, aceasta sursa neintreruptibila poate fi folosita in fapt pentru orice tip de consumatori, in special de mari dimensiuni. Centralele termice contin motoare, pompe cu un consum ridicat atat in modul de functionare, cat mai ales la socul de pornire. De aceea, nu orice UPS poate fi folosit pentru o centrala termica sau pentru un frigider sau un aparat de aer conditionat. UPS-urile Strong Euro Power ofera un grad sporit de siguranta, avand parametri potriviti care asigura o buna functionare in orice conditii.

Pe de alta parte, in functie de capacitatea maxima a UPS-ului, acesta va putea suporta unul sau mai multi consumatori, respectand consumul maxim al fiecarui consumator. Alegeti intotdeauna un UPS de o putere cu cel putin 30-40% mai mare decat consumul maxim estimat. In acest fel obtineti si performante sporite, dar protejati si echipamentele de riscul defectarii premature sau iremediabile. De regula, UPS-ul pentru centrala nu este echipat cu acumulator sau baterie. Bateria se achizitioneaza separat si puteti opta pentru orice amperaj, de preferat sa fie cuprins intre 50Ah si 200Ah. Consumul estimat, capacitatea nominala a UPS-ului si capacitatea bateriei vor determina intervalul de back-up pe care il veti obtine. Va intereseaza o perioada mai lunga de back-up? Atunci va fi necesara o baterie cu un amperaj cat mai mare.

Luati in considerare ca unele UPS-uri care depasesc 1000W necesita 2 baterii, functionand la 24V si nu la 12V. UPS-urile sub 1000W functioneaza cu o singura baterie de 12V. Tipul de baterie nu este atat de important, orice model poate functiona, avand in vedere ca ciclurile complete de incarcare-descarcare nu sunt dese. Cu toate acestea, specialistii recomanda folosirea bateriilor AGM, beneficiind de o tehnologie mult mai noua, avand un grad mai mare de fiabilitate.

Penele de curent pot produce pagube majore intr-o gospodarie. Socurile de tensiune ar trebui reduse la minim, astfel incat toata aparatura electrocasnica sa nu aiba de suferit pe termen mediu si lung. Un UPS centrala termica de calitate beneficiaza de unda sinusoidala pura, identica cu cea din reteaua publica. In plus este prevazut cu transformator toroidal care preia socurile de tensiune si asigura continuitatea in operare a tuturor electrocasnicelor conectate la el. Piata abunda in asa-zise UPS centrale termice care, de fapt, nu functioneaza cu sinusoida pura, ci cu sinusoida simulata, total nepotrivita marilor consumatori. Acel tip de UPS-uri poate fi folosit, de pilda, in cazul alimentarii unui calculator.

Magazinul online www.1CCTV.ro va pune la dispozitie o gama variata de modele de UPS centrala termica, avand capacitati diferite, capabile sa sustina orice tip de aplicatie casnica. UPS-urile Strong Euro Power si-au dovedit fiabilitatea in timp, prin calitatea materialelor si a componentelor folosite, dar si prin perfomantele ireprosabile. Apelati cu incredere la reprezentantii magazinului pentru a primi informatii suplimentare referitoare la modelul care se pliaza cel mai bine cerintelor dumneavoastra.


46

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Austria  |  Malta  |  Grecia  |  Germania  |  Belgia  |  Romania  | 
Stiai ca?
Libia este singurul stat al pe carui drapel se gaseste o singura culoare?... Picioarele de broasca sunt considerate o delicatesa in Franta?...
Dictionar turistic
Inregistrarea sosirii - Check-in - Intocmirea formalitatilor la sosirea intr-o unitate cu activitate hoteliera sau inaintea unui zbor.
7 recomandari