Un week-end în Bulgaria de Nord-Vest - experiență neașteptată

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Un week-end în Bulgaria de Nord-Vest - experiență neașteptată


BULGARIA

Majoritatea turiștilor străini asociază Bulgaria cu marea și condițiile excepționale de sporturi de iarnă în munții săi înalți. Pentru cei dintre noi, care am încercat experiența neașteptată vizitând Bulgaria de Nord-Vest, această părere s-a schimbat. Dacă doriți să savurați pacea și liniștea, atingând simultan monumentele cultural-istorice și numeroase distracții nestandarde, acest articol este pentru dumneavoastră.

Pentru că călătoria să devină într-adevăr una excepțională, vă recomandăm să vizitați regiunea orașelor Montana și Chiprovtsi, precum și satele Chuprene și Ruzhintsi. Cu vederile frumoase spre Predbalkana și Stara planina, veți avea posibilitatea a vedea moștenirea bine păstrată de pe timpurile antice. La muzeul istoric regional din orașul Montana, de exemplu, puteți vedea copie a comorilor medievale găsite în această zonă, icoane valoroase și multe alte exponate unice. Este foarte impresionant și Lapidariumul - „cartea din piatră” – una dintre cele mai mari colecții de monumente epigrafice despre istoria Montanei antice. În regiunea se regăsesc mănăstirile Chprovskia, Lopushanskia manastir și ruinele mănăstirii Gushovskia manastir, care sunt monumente istorice ale culturii de importanță națională și dovada spiritului bulgarilor. Nu în ultimul loc, printr-o plimbare în Nord-Vest vă veți putea atinge de moștenirea unică de pe timpurile Renașterii bulgare. Covoarele din Chiprovtsi și folclorul ”torlac” sunt emblematice pentru această regiune și impresionează turiștii.Cea ce deosebește odihna în Bulgaria de Nord-Vest de cea petrecută în celelalte regiuni din Bulgaria, sunt posibilitățile bogate de turism rural. Puteți face parte din activitățile zilnice ale gazdelor: îngrijirea animalelor, plantarea de flori, fructe și legume, pregătirea mâncărurilor bulgare tradiționale, inclusiv de brânză și cașcaval din produse naturale provenite de la animale. Pentru iubitorii pescuitului, apele curate și rapide ale râurilor Ogosta, Tsibritsa și Lom oferă condiții excelente pentru practicarea acestui sport.Acum gândiți-vă – unde ați dori să vă petreceți week-end-ul liber ? savurații un week-end în Bulgaria de Nord-Vest !


1968

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festivalul Focului (Las Fallas)
In luna martie capitala distractiei se muta in Spania. In perioada 15 - 19 a acestei luni, in Valenc..
Stiai ca?
Cele mai mari zece lacuri sunt: 1. Marea Caspica, Europa-Asia (suprafata 371 000 km2, adancime 1025 m) 2. Lacul Superior, America de Nord (suprafata 82 100 km2, adancime 406 m) 3. Victoria, Afri... Bistrita a mai fost denumit si "Orasul Pasajelor"....
Dictionar turistic
Cura - In sens turistic reprezinta un ansamblu de mijloace, procedee si tehnici utilizate pentru tratamentul unei afectiuni acute sau cronice, intr-o perioada si intr-un loc anume.
7 recomandari