Vacanta la schi in Zillertal, locul unde se schiaza tot anul

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Vacanta la schi in Zillertal, locul unde se schiaza tot anul


ZILLERTAL

Calendarul ne arata ca mai avem patru saptamani de iarna, dar asta nu inseamna ca trebuie sa se termine si sezonul de schi. Cu atat mai putin in Austria, unde se schiaza pe toata durata anului, iar abonamentele pentru acest sezon expira in luna mai.

Asa se intampla si in Zillertal, cea mai mare regiune pentru schi si snowboard din Tirol si cea mai cautata din Alpii austrieci datorita celor 600 de kilometri de partii de schi impecabile.

Principalele statiuni de schi din regiunea Zillertal sunt Aschau, Finkenberg, Fugen, Fugenberg / Hochfugen, Gerlos, Hippach, Ramsau, Schwendau, Kaltenbach, Mayrhofen, Ried, Schlitters, Strass, Stumm, Stummerberg / Gattererberg, Tux, Uderns si Zell am Ziller. In apropiere se afla si ghetarul Hintertux care are 42 de kilometri de partii pe care se poate schi pe toata durata anului.

Cei pasionati de sporturi de iarna pot incerca fiecare kilometru de partie din valea Ziller cu ajutorul abonamentul Zillertal Superskipass, ce le ofera turistilor acces la orice partie vor.

Cea mai importanta zona de agrement din regiune este Zillertal Arena cu 3.000 de rute, astfel legate intre ele incat schiorul sa aiba posibilitatea de a parcurge o distanta cat mai mare. Zillertal Arena are 166 de kilometri de partii, dintre care 114 au dificultate medie. Alti 10 kilometri sunt rezervati avansatilor, iar 42 de kilometri sunt pentru incepatori. Schiorii au la dispozitie 49 de instalatii de transport pe cablu care pot duce pe munte 82.690 de persoane in fiecare ora.

Arena contine, de asemenea, 200 de kilometri de piste pentru schi fond, un patinoar cu gheaţă artificială, piste de snowboard Halfpipe, sapte kilometri de partii nocturne pentru sanius, dar si opt scoli de schi si snowboard care transforma Zillertal Arena in paradisul copiilor.

Abonamentul pentru o saptamana costa 224 de euro

Abonamentele care se vand aici pentru adulti pornesc de la 22 de euro si ajung la 608 euro. Cartelele pentru o zi de schi, începând cu ora 08.30, costa 41 de euro, dar pretul scade la 22 de euro daca schiorul vine la partie abia la 13.30. Pentru copii, preturile pentru o zi de schiat variaza intre 9,9 si 18,5 euro.

Abonamentele pentru mai multe zile pornesc de la 80,5 euro si urca pana la 409 euro in cazul celor valabile timp de 15 zile. Pentru copii, aceleasi abonamente costa intre 36 si 184 de euro. Abonamentele sunt valabile pentru toate instalaţiile zonei Zillertal.

Schiorii au posibilitatea sa ia si pauze fara sa piarda zilele de pe abonament. Astfel, un abonament de sase zile cu doar patru petrecute pe pista costa 158 de euro pentru adulti si 71 de euro pentru copii. In cazul celor care vor sa schieze 10 zile intr-o vacanta de 14 zile, pretul este de 320 de euro, respectiv 144 de euro.

Cei care vor sa se intoarca de mai multe ori pot incerca abonamente pentru intregul sezon, care costa 575 de euro, sau chiar cele pentru intregul Tirol. Acesta din urma costa 608 euro, dar ofera acces la 3.584 de kilometri de partii in 81 de statiuni. Perioada de valabilitate este de la 1 octombrie pana la 15 mai.

Daca nu v-ati adus echipamentul, cele mai ieftine schiuri pot fi inchiriate pentru o zi cu 12 euro, iar cele mai scumpe cu 25 de euro. Claparii costa 6 euro pe zi, iar betele inca 3 euro. Pentru mai mult de patru zile poate fi inchiriat un set complet care costa intre 40 si 99 de euro. Pentru o saptamana, pretul variaza intre 62 si 155 de euro.

Un echipament complet pentru cei care practica snowboard-ul porneste de la 24 de euro pentru o zi si ajunge la 127 de euro pentru sapte zile.

Copiii pot fi lasati la gradinita cu 10 euro pe ora

Parintii care vin pentru prima oara cu copiii la schi, ii pot lasa cu incredere pe mana instructorilor. O lectie dureaza patru ore, iar preturile pornesc de la 55 de euro pentru o zi si ajung la 190 de euro pentru sase zile de cursuri de schi.

De asemenea, scolile de schi au si gradinita unde pot fi lasati copiii daca sunt prea mici pentru a sta pe partie. Cei mici se pot juca inauntru sau afara, in zapada, daca vremea este frumoasa. Fiecare ora petrecuta aici costa 10 euro.

Daca toate acestea v-au convins, mai trebuie sa stiti si ca pretul unui sejur in Zillertal porneste de la 390 de euro si ajunge la 828 de euro, fara transport.


3428

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Balurile vieneze
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. ..
Romania  |  Spania  |  Italia  |  Grecia  |  Franta  |  Germania  | 
Stiai ca?
In Cuba se inregistreaza cei mai multi morti loviti de fulgere?... Bucurestiul a fost primul oras din lume iluminat cu petrol lampant, in anul 1857....
Dictionar turistic
teleschi - Instalatie mecanica de transport pe cablu, formata dintr-un cablu cu o miscare continua, de care se prinde schiorul si care ii permite acestuia urcarea fara efort a unei pante inzapezite prin tractare.
7 recomandari