Vacanta plina de Nopti Albe, distractia de care ai nevoie

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Vacanta plina de Nopti Albe, distractia de care ai nevoie


ST PETERSBURG

Noptile Albe reprezinta denumirea generica data tuturor festivalurilor organizate dupa lasarea intunericului, in mai multe orase ale lumii. Daca nu poti dormi si vrei sa gusti din viata de noapte, infoturism.ro a adunat cele mai cunoscute locuri unde poti sa te bucuri de o vacanta nocturna.

Primul eveniment de acest gen a avut loc in Sankt Petersburg si a fost precedentul care a creat traditia Noptilor Albe. In acest oras din Rusia, apusurile dureaza mult mai mult ca de obicei, in conditiile in care soarele nu dispare complet de pe cer mai devreme de 10 seara.Festivalul organizat in Sankt Petersburg a devenit faimos pentru focurile de artificii si pentru spectacolul Scarlet Sails, un show care marcheaza sfarsitul anului scolar.

Noptile Albe din Sankt Petersburg, incep in luna mai, cu mai multe manifestatii culturale, precum spectacole de balet, opera si concerte, la Teatrul Mariinskym si se termina la sfarsitul lunii iulie.Pe langa acestea,poti lua parte la serie de carnavaluri, unde protagonistii poarta costume epocale, de pe vremea lui Petru cel Mare si reproduc scene din viata fostului conducator rus. Cel mai mare carnaval are loc in cartierul Peterhof.Inspirati de succesul pe care l-a avut evenimentul din orasul rusesc, autoritatile din mai multe locuri de pe glob au creat festivaluri similare.

Primul oras din afara Rusiei care a gazduit o astfel de manifestatie a fost Parisul. Cu ocazia evenimentelor reunite sub sloganul Nuit Blanche in Paris toate monumentele, muzeele si parcurile raman deschise pe intreaga durata a noptii si atrag sute de turisti. Primarul parizian Bertrand Delanoë a fost, astfel, primul care a mutat traditia Noptilor Albe peste granitele rusesti.A urmat apoi Finlanda. La sfarsitul lunii august, mai multe orase finlandeze organizeaza evenimente cultural-artistice, sub denumirea Noptile Artei. Dupa capitala Parisului si dupa orasele principale ale Finlandei, au urmat, in ordine cronologica, Tel Aviv, Roma si mai multe localitati din Marea Britanie.
Indiferent pe care il alegi ca destinatie pentru vacanta ta, vei avea ce vedea.

Primul festival Layla Lavan (Noaptea Alba) din Tel Aviv s-a tinut in 2003, pentru a marca statutul de Oras Alb, acordat de catre Unesco. Recunoscut international, Tel Aviv are o colectie impresionanta de 4.000 de cladiri in stil Bauhaus.
Reputatia pe care a castigat-o capitala Israelului de oras "petrecaret" a facut din festival un eveniment anual, iar autoritatile au permis institutiilor si obiectivelor turistice majore sa ramana deschise in ultima noapte de joi, din luna iunie.
In 2005, Noaptea Alba a Romei ( Notte Bianca) a fost tinuta la mijlocul lunii septembrie, invitat special fiind nimeni altul decat actorul Roberto Benigni. Initiative similare au avut loc si in alte orase din Italia.
In Napole, prima editie s-a tinuta la sfarsitul lunii octombrie a anului 2005 si a cuprins numeroase concerte (Baglioni, Pino Daniele, 99 Posse, Almamegretta, Stadio) precum si evenimente culturale si teatrale.
Publicul care a participat la Noaptea Alba din Napole a fost de doua ori mai numeros decat intreaga populatie a orasului. Alte orase in care s-au tinut "nopti albe" au fost Genova, Torino, Reggio Calabria si Catanzaro.

Festivalul britanic numit Noaptea luminata a inceput in Leeds, in 2005, ca o parte a lansarii Festivalului Cultural Iluminat. In 2005, aceste evenimente culturale neobisnuite includeau un cvartet de coarde care interpreta partituri clasice din varful Turnului cu ceas al Primariei din Leeds, un tur in jurul unei biserici la lumina tortelor si o vanatoare de comori de la Institutul de Dans Nebunesc, in care "vanatori" au fost 200 de spectatori.In fiecare an, Noptile Albe atrag sute de turisti din toata lumea, bucurosi ca pot vedea mai multe obiective turistice dupa lasarea intunericului. In plus, daca te numeri printre turistii care iau parte la evenimentele cunoscute sub denumirea generica de Nopti Albe, vei avea parte de multa distractie si de manifestatii in aer liber care te vor incanta si te vor face sa te feliciti ca nu ai preferat sa dormi.


4403

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Carnavalul Dunarii
Carnavalul Dunarii se desfasoara in fiecare an in luna iunie. Acest eveniment este dat in cinstea â€..
Stiai ca?
In Estonia, taierea painii cu un cutit este considerata lipsa de respect. Painea trebuie rupta si impartita cu mainile.... Atlas, cel mai mare lant muntos (2.500 km) se afla in Africa?...
Dictionar turistic
Inregistrarea sosirii - Check-in - Intocmirea formalitatilor la sosirea intr-o unitate cu activitate hoteliera sau inaintea unui zbor.
7 recomandari