TurisMALL
powered by

Vacante pentru persoane singure


In 2010 se lanseaza in Romania primul proiect turistic, adresat in exclusivitate persoanelor care nu formeaza un cuplu. Adresabilitatea este foarte clar definita de cei care au gandit si creat conceptul Singles Camp: „doar pentru persoane single”.

Se doreste a fi o posibilitate, o ocazie de intalnire, o punte de legatura, a persoanelor singure de un anumit profil. Proiectul este adresat un anume tipar de persoana, acela de om cu educatie peste medie, deschis, comunicativ, tolerant, care intelege care sunt cerintele si regulile unui grup. Exista un proces (auto)filtrant prin care cei care inteleg ca nu se potrivesc, nu sunt compatibili cu profilul tinta, nu se inscriu sau renunta, sau sunt exclusi. Atmosfera care caracterizeaza grupurile de excursii este una relaxanta, destinsa, la fel cum exista intre prieteni.

Exista inscrisi in acest moment in grupul Singles Camp in jur de 15.000 de membri, din care in jur de 4.000 sunt activi, adica participa la actiunile propuse. Diferenta o constituie persoane indecise, care urmaresc, care se indeamna sau se retrag, care fac un pas in fata si altul in spate. Isi fac probleme cu cine merg, daca li se potriveste, daca este chiar asa cum se descrie. O parte din ei pana la urma se decid si raman in continuare activi, altii raman inactivi, multumindu-se sa citeasca forumul si sa urmareasca de la distanta ce se intampla in grup.

Cadrul de interactiune este unul turistic, oamenii inscrisi in grup alegandu-si ce actiuni li se par potrivite si accesibile ca perioada si buget. Exista o gama larga de evenimente Singles Camp, incepand de la simple petreceri si socializare, drumetii montane, excursii culturale in tara, pana la vacante complexe, unele dintre ele exotice, in tari cum ar fi Japonia, Tailanda, Vietnam, Cambodgia, Cuba, Jamaica, MexIc, Peru etc. Sunt in jur de 80 – 90 excursii in fiecare an, impartite si difuzate pe toate lunile anului, fiind atinse chiar si sarbatorile. In fiecare an se organizeaza Revelionul, in ultima vreme la acest eveniment inscriindu-se si participand cate 200 de persoane.

S-a scris in presa pe larg despre acest proiect turistic au fost de asemenea emisiuni TV, astfel ca lumea a luat contact cu aceasta forma de socializare si petrecere a vacantelor in grup. Sunt tot mai multi inscrisi, fiecare dintre cei activi recomandand mai departe la alti single ceea ce au experimentat, ceea ce au vazut. Exista oameni care participa deja de 8-9 ani, sunt altii mai noi care aleg sa mearga intr-un an de 8-10 ori. Asta demonstreaza ca proiectul era necesar, este dorit, este util si ca modul in care se organizeaza si se desfasoara actiunile este unul apreciat.

Cei care participa apreciaza in primul rand calitatea serviciilor turistice, sinceritatea, implicarea, profesionalismul celor care fac parte din echipa Singles Camp. Unii dintre cei care acum sunt insotitori de grup au inceput prin a fi doar membrii activi, dupa care au facut scoli acreditate de ghizi si s-au dedicat acestui proiect. Ei cunosc cel mai bine mentalitatea, ceea ce se cere, ceea ce se doreste, ceea ce se asteapta. Nu se comporta doar ca niste simplii ghizi, ei se pozitioneaza in interiorul grupului, find totodata si participanti. Implicarea si interactiunea lor apropiata si repetata cu participantii, face ca atmosfera din grupurile Singles Camp sa fie una de prietenie, calda, nu una rigida si pragmatica.


156

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Festival de Otono (Festivalul anual de toamna de la Madrid)
In octombrie, timp de o luna intreaga, Madridul gazduieste Festivalul de Otono (Festivalul anual de ..
Malaysia  |  Austria  |  Ungaria  |  Belgia  |  Franta  |  Germania  | 
Stiai ca?
Prajiturile cu ravas nu sunt traditionale din China? Ele au fost inventate in 1920, de un lucrator al fabricii Key Heong Noodle din San Francisco? ... 72% dintre cetatenii din Mali castiga mai putin de 1 dolar american pe zi?...
Dictionar turistic
Bagaj de mana - Bagaj pe care calatorul il poate pastra cu sine in timpul transportului si asupra caruia este responsabil (termenul se utilizeaza in transportul aerian si in transportul cu autocarul). Bagajul trebuie sa se incadreze intr-o marime standard, care difera in functie de compania aeriana.
7 recomandari