Vrei sa traiesti periculos? Fa-ti drum pe Camino del Rey

Infoturism.ro > TurisMALL > Atractii turistice >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Vrei sa traiesti periculos? Fa-ti drum pe Camino del Rey


MALAGA

Pentru cei dependeti de adrenalina, pentru cei care cred in “living la vida loca”, pentru neastamparatii care cauta locuri interzise dar si pentru curiosii care vor sa descopere atractiile lumii, va propunem o escapada virtuala pe cea mai periculoasa trecatoare din lume – Camino del Rey.Cum crezi ca te-ai simti sa pasesti pe o cararuie lata de 1 metru si groasa de 0,3 metri, aflata deasupra unui abis? Cararea Regelui, aflata in apropiere de Malaga, Spania, este renumita pentru senzatiile tari pe care le ofera temerarilor care se incumeta sa o infrunte. Daca te aventurezi sa o traversezi, dincolo de adrenalina care iti va pulsa in vene, vei avea parte si de un peisaj ametitor de frumos.Pentru a ajunge aici va trebui sa iei trenul din Alora, oras care se afla la aproximativ 13 kilometri distanta de El Chorro, destinatia ta finala. Daca nu vrei sa astepti trenul, dat fiind ca programul nu se respecta intocmai, poti alege si un taxi. Desi este mai scump, te scuteste de asteptare.

Odata ajuns in El Chorro indicatoarele catre El Caminito del Rey sunt vizibile si usor de urmarit. Daca te razgandesti intre timp, te poti rezuma la escaladarea Cheilor El Chorro, considerate a fi cele mai bune din Europa pentru alpinism.

Inaugurarea cararii a fost facuta in 1921, cand Regele Alfonso XIII a trecut pe acolo, moment in care a si fost botezata Drumul Regelui.Scopul pentru care aceasta carare a fost creata in 1905, a fost acela de punct de legatura pentru muncitorii care vroiau sa traverseze cheile El Chorro pentru a ajunge la statiile hidroelectrice. Pentru ca de atunci nu s-a mai ocupat nimeni de ea, cararea se afla in stare avansata de deteriorare, in unele locuri lipsind portiuni intregi.In 2000 trecatoarea a fost inchisa dupa ce 4 oameni au murit incercand sa o traverseze. Departe de a speria turistii, aceasta istorie a ei a pus paie pe foc, aventurierii fiind si mai dornici sa-si incerce sangele rece. Desi exista placute de atentionare si de interzicere a intrarii turistilor, acestia reusesc sa se strecoare an de an.

De-a lungul zidului se intinde o coarda de siguranta de care trecatorii se prind pentru sprijin, insa aceasta nu a fost creata pentru sustinerea unei greutati prea mari asa ca nu va bazati pe ea. Lungimea totala a drumului este de 3 kilometri si are de-a lungul sau podete si tuneluri sapate in piatra, care o fac si mai aventuroasa.Daca vrei sa traiesti acest gen de aventura este indicat sa mergi cu mai multi prieteni si sa ai experienta in alpinism. Ai grija ca odata ce ajungi pe carare, distanta dintre tine si restul sa fie una moderata pentru a echilibra greutatea si a evita surparea cararii.

Intrucat locul a reprezentat si continua sa fie un punct turistic de mare interes, in 2011 s-a aprobat un plan de resturcturare a cararii, setat a fi terminat in 2015.


4832

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Piata de Craciun - Praga
Daca optati pentru o vizita in capitala Cehiei in perioada Sarbatorilor de Iarna, nu veti regreta. O..
Franta  |  Germania  |  Romania  |  Cehia  |  Italia  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Cel mai tanar laureat al premiului Nobel avea 25 de ani, iar cel mai batran 90 de ani, cand au primit premiile. SUA au cel mai mare numar de laureati ai premiului Nobel – 260, iar Franta detine cel ... Greutatea tuturor furnicilor de pe Terra este mai mare decat greutatea tuturor oamenilor. Furnicile traiesc pe Pamant de peste 100 de milioane de ani, fiind considerata specia care a evoluat si s-a...
Dictionar turistic
Cursa in gol - Avion sau alt vehicul care calatoreste fara pasageri sau marfa; angajat al unei companiei aviatice, maritime care calatoreste gratis.
7 recomandari