TurisMALL
powered by

Balurile vieneze

Eveniment Cultural
Perioada: 31/12/2023 - 01/03/2024
Locatia: Austria / Viena
Balurile vieneze reprezinta cele mai vechi si renumite evenimente care au loc in capitala Austriei. Acestea se desfasoara anual in timpul Fasching-ului (intre Craciun si Postul Pastelui). In aceasta perioada aici domneste o atmosfera de basm si eleganta.

Unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen este Opernball (Balul Operei) care are ca loc de desfasurare Opera de Stat din Viena (Staatsoper). Aici participa crema societatii austriece. Primul bal de acest gen a fost organizat in 1956. Opernball se desfasoara in fiecare an ultima joi a Fasching-ului.

Cunoscutul Bal Johann Strauss are loc anual in luna februarie. Evenimentul, care incearca sa reinvie atmosfera acelei perioade, are loc in vestitul Kursalon din Stadtpark. Aici Johann Strauss a avut succese rasunatoare pe vremea cand conducea orchestra vieneza.
Daca unul dintre valsurile tale preferate este „Dunarea Albastra”, „Valsul Fluturilor” sau poate „Sange vienez”, nu rata acest eveniment.

Kaiserball (Balul Imperial) are loc in data de 31 decembrie la impunatorul Palat Imperial Hofburg, unde se desfasoara de asemenea si Juristenball (Balul Juristilor), unul dintre balurile inaltei societati si Gala der Wiener Wirtschaft (Gala Industriei Vieneze).

Ball der Wiener Philharmoniker (Balul Filarmonicii Vieneze) reprezinta un eveniment caracterizat printr-o eleganta aparte, desfasurat in cladirea Musikverein.
Oferte pentru acest eveniment:
Nu este nici o oferta de sejur pentru acest eveniment.
Poti face o cerere de oferta si vei primi in cel mai scurt timp ofertele agentiilor.

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Trooping the Colour (Parada organizata de ziua Reginei Marii Britanii)
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii isi serbeaza oficial ziua de nastere pe 11 iunie. Eveniment..
Cehia  |  Germania  |  Ungaria  |  Spania  |  Olanda  |  Belgia  | 
Stiai ca?
Stiati ca posta de pe meleagurile noastre a fost pentru prima data amintita in Evul Mediu? A fost înfiintată pentru a transmite poruncile domnului in teritoriul stapanit. “Postasii” de atunci fo... Pleoapele crocodilului sunt transparente, astfel incat atunci cand se scufunda, poate vedea prin apa?...
Dictionar turistic
Vilegiatura - Sejur scurt de vacanta sau de repaus la tara, la munte sau la mare.
7 recomandari