Festivalul Sfantului Patrick (St. Patrick's Festival)

Infoturism.ro > TurisMALL > Evenimente >
Cont turist Cont agentie Cont hotel
TurisMALL
powered by

Festivalul Sfantului Patrick (St. Patrick's Festival)

Eveniment Turistic
Perioada: 16/03/2023 - 19/03/2023
Locatia: Irlanda / Dublin
Festivalul Sfantului Patrick a fost infiintat de Guvernul Irlandei in Noiembrie 1995.
Principalul obiectiv al festivalului, inca de la infiintare, este sa creeze un eveniment anual international in preajama sarbatorii nationale a Sf. Patrick, eveniment cu care “stapanii” de drept - irlandezii - sa se poata mandri. Festivalul isi propune sa puna in evidenta talentele si performantele poporului irlandez, si impactul acestora asupra altor natiuni de-a lungul timpului.
Fiind sarbatoarea nationala cea mai celebrata pe mapamond, Ziua Sf. Patrick este ziua in care toti isi doresc sa fie irlandezi!
Totusi este un fapt ciudat ca serbarea acestui eveniment in Irlanda inainte de 1996 palea in fata celor din afara tarii, mai ales avand in vedere ca este privit ca un eveniment ce reprezinta Irlanda si Dublinul la nivel mondial. Astfel ca irlandezii s-au hotarat sa profite de ocazie pentru a schimba modul in care este perceputa Ziua Sf. Patrick din Dublin la nivel national si modial.

Festivalul de Sf. Patrick a fost inaugurat in noiembrie 1995 de Guvernul Irlandei sub urmatoarele conditii:
- sa fie un festival national care sa rivalizeze cu celelalte sarbatori internationale;
- sa creeze energie si buna dispozitie prin intermediul inovatiilor, creativitatii, includerii traditiilor in cadrul evenimentului
- sa creeze oportunitatea pentru persoanele de origine irlandeza ( si pentru cele care uneori isi doresc sa fie irlandezi!) de a participa la aceasta sarbatoare plina de imaginatie si expresivitate;
- sa proiecteze la nivel international o imagine a Irlandei de tara creativa, profesionala si sofisticata.

Primul Festival de Sf. Patrick a durat doar o zi si o noapte, pe 17 Martie 1996. In 1997, a fost eliminat cuvantul “Ziua” din denumirea festivalului, iar evenimentul a durat 3 zile. Pregatirile pentru Festivalul Sf. Patrick durau numai 5 luni, dar odata cu extinderea evenimentului s-a ajuns la 18 luni.
Panglicile verzi si frunzele de trifoi au fost purtate de sarbatoarea Sf. Patrick inca din secolul 17. Se spune ca Sf. Patrick ar fi folosit trifoiul, planta cu 3 frunze, pentru a explica conceptul de Sf. Treime populatiei precrestine din Irlanda.
Evenimentul principal al acestui festival este Parada din Ziua Sf. Patrick cu muzica, mult trifoi, spiridusi si haine verzi! Toate activitatile inceteaza, exceptand restaurantele si puburile.
Ziua Sf. Partick este sarbatorita in orase din intreaga lume, dar trebuie recunoscut faptul ca nicaieri festivitatile nu se ridica la nivelul celor din Irlanda. In Irlanda , Ziua Sf. Patrick este mai mult o sarbatoare religioasa similara cu Pastele si Craciunul. Multi crestini incep ziua cu slujba de la biserica, pentru a putea urmari ulterior parada din orasul lor si a perticipa la petreceri, evenimente caritabile.
Oferte pentru acest eveniment:
Nu este nici o oferta de sejur pentru acest eveniment.
Poti face o cerere de oferta si vei primi in cel mai scurt timp ofertele agentiilor.

Ghiduri turistice
Evenimente
foto Nochevieja - Madrid
Ajunul Anului Nou este denumit in Spania "Nochevieja” („Noaptea veche"). In noaptea de 31 decemb..
Stiai ca?
Romania este a sasea tara din lume care a organizat concursuri automobilistice.... Nicaragua se mai numeste si "Tara lacurilor și a vulcanilor"....
Dictionar turistic
Destinatie - Punctul terminus al calatoriei.
7 recomandari