BRETANIABRETANIA - o vacanta de vis

Pornind de la sfera cunoasterii si de la faptul ca suntem cu atat mai nestiutori, cu cat cunoastem mai mult si daca mai amplificam pana la mister?ne dam seama de infinitatea locurilor frumoase, de pe planeta noastra, si de putinul pe care l-am vazut..Eu incerc pe cat se poate sa ma inscriu in teorie si sa merg cel putin o data pe an intr-un loc nou.Dar, in ciuda acestui fapt, de Bretania m-am indragostit si mi-asi dori sa ma reintorc. Are un incant aparte, o clima speciala, o flora si o fauna pe masura.
Componenta geografica cea mai pregnanta a regiunii este coasta sa, iar faptul ca aceasta este foarte sinoasa, exista un numar foarte mare de golfuri, estuare si insule, mai mult este si o mare diferenta intre sud si nord.
Voi relata ceva doar depre Carnac, iar cine a citit Salammbo, a lui Gustave Flaubert, are o idee a locului, cu toate ca la acea vreme ideea lui Flaubert de ?pietre mari? a produs un pic de dilema .

Carnac- omul si legendele, de asemeni loc ideal de a petrece vacante, cu nisip fin, apa clara si linistita. Este situat in sudul Bretaniei, in departamentul Morbihan, protejat de peninsula Quiberon si brazdat de curentii secundari ai Golf Streamului, Carnac se bucura de o clima blanda pe tot parcursul anului.
Carnac este si pamantul celtilor, care te uimeste prin trecut, istorie si mister.Este unic in lume. Se reliefeaza descoperirea celor 3000 de menhirs, cunoscuti potrivit legendei ca ?Armata de piatra?, precum si a altor resturi megalitice ce stau ca marturie a ocuparii antice a Carnacului.
Deasemenea este foarte greu sa descrii aceste monumente, dar cert este ca sunt o comoara mostenita.
2828 vizualizari

Poti vota aceste impresii de vacanta


Nota 4.87 din 24 voturi
Comentarii
29-09-2009
Sunt de acord cu tine.Bretania este un tinut minunat.Am fost anul trecut acolo, unde au avut loc schimbari radicale, nimic nu mi-a mai amintit de Flaubert, poate doar relieful stancos al acesteia si acele pietre -monolit din imaginea postata de tine, care ne amintesc de pietrele de pe Insula Pastelui.
01-10-2009
Megalitii sunt impresionanti.In insula Pastelui nu am fost.Multumesc de aprecieri. Monica
20-02-2012
Iti multumim ca ai impartasit cu noi experienta ta de vacanta! Te mai asteptam si cu alte impresii!

Comentariul tau: