Circuit cu autocarul Venetia- Magia Orasului Lacustru 478 euro /pers -plecare din Bucuresti 20 IUNIE 2024

7 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea

Servicii incluse

  • • transport cu autocar /minibus clasificat;
  • • 6 nopți de cazare la hotel de 34*
  • • 6 mic dejun;
  • • Vizită Ljubljana;
  • • Vizită Zagreb;
  • • Vizită Belgrad;
  • • însoţitor din partea agenţiei pe traseu

Servicii neincluse

  • • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
  • • Excursiile opționale pentru minim 30 de persoane;
  • • Optional ! Asigurare Covid (storno + medicala).

Descriere oferta

Circuit cu autocarul Venetia- Magia Orasului Lacustru 478 euro /pers -plecare din Bucuresti 20 IUNIE 2024

Itinerariu : Graz - Padova – Veneţia - Sirmione - Verona – Ljubljana – Zagreb - Belgrad

Ziua 1. Bucuresti - Budapesta
Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania - Autogara Centrala - Bucuresti, la ora 6:30 dimineata. Verifica lista cu orasele prin care tranzitam tara. Ajungem in cursul serii la Budapesta.
Cazare in Budapesta.

Ziua 2. Budapesta - Graz - Padova
Buna dimineata! Dupa micul dejun pornim motoarele si ne aventuram in calatoria noastra spre Italia. Prima noastra oprire va fi in Austria la Graz, situat la poalele Alpilor si catalogat ca fiind al doilea oras ca marime al tarii. Aici gasim un amestec fericit de stiluri si miscari artistice, de la gotic, renascentist si baroc la contemporan, care s-au succedat de-a lungul celor opt secole de istorie a orasului, Grazul fiind considerat cel mai nordic oras renascentist din Europa, unind atmosfera sudului cu peisajele proaspete si verzi. Nu este de mirare ca intreg centrul vechi se adauga astazi patrimoniului cultural mondial al UNESCO.
O lume pitoreasca a colturilor ascunse si a pasajelor secrete si-a facut loc langa impaduritul Schlossberg. Pe platoul acestuia se ridica vechiul simbol al orasului: turnul cu ceas din Graz, parte a fostei fortarete. Privind de aici, orasul de pe Mur se deschide asemenea unei carti. Domul din Graz, o cladire apartinand goticului tarziu, aduce aminte de zilele in care Grazul era oras imperial. Prefectura se aseamana unui palazzo venetian, in timp ce Muzeul universal Joanneum, fondat de arhiducele Johann, contine mai multe obiecte decat orice alt muzeu regional din Austria.
Dar aceasta este numai o fateta a temperamentalului oras. Acestui fapt ii sta marturie ciuperca imensa, albastrie, a noului monument al orasului Graz: arhitectura incitanta conceputa de Peter Cook pentru Casa de Cultura - Kunsthaus, o cladire cu rezonanta internationala, care a marcat pe malul drept al Murului inceputul unei noi ere. Ea isi are originea, ca si insula Mur in forma de scoica, ce a fost conceputa de artistul american Vito Acconci, in 2003, anul in care Grazul a fost Capitala Culturala.
Moment de ragaz (timp liber):
In Graz aveti ocazia sa admirati un vitraliu celebru si unic in lume. Acesta se gaseste in Biserica Sangele Domnului, aflata pe Herrengasse, vis-a-vis de Muzeul Armelor. In vitraliu, Hitler si Mussolini sunt reprezentati printre chinuitorii lui Cristos. Aici s-a mai pastrat si fostul altar principal cu hramul Adormirea Sfintei Fecioare Maria, care este atribuit pictorului venetian Tintoretto.
Ne continuam drumul spre Padova unde ajungem in cursul serii.
Ne cazam la un hotel din zona Padova si ne pregatim de marea aventura italiana.

Ziua 3. Padova - Venetia
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala Padova si Venetia. Remarcam cu amuzament cat de apropiate sunt limba italiana si cea romana. Chiar daca nu ai facut o ora de italiana la scoala, imposibil sa nu intuiesti, cel putin, sensul unor fraze in italiana. Cu acest sentiment familiar in suflet ne indreptam spre centrul orasului Padova pentru a descoperi Basilica di Sant’Antonio, locul unde este inmormantat Sf. Anton de Padova, unul dintre cei mai venerati sfinti ai Italiei. Tot aici vedem o capodopera a lui Titian care prezinta in fresce viata Sfantului Anton. Ne indreptam apoi spre Venetia, orasul lacustru, care a fost inclus in 1979 in patrimoniul universal UNESCO. Stradutele si canalele sunt animate de veselia tipica a italienilor, iar noi ne indreptam spre Piata San Marco. Desi poate nu ai mai fost aici, suntem siguri ca ai o senzatie puternica de deja-vu. Imaginile cu Piata San Marco, “cel mai frumos salon din Europa” dupa spusele lui Napoleon, sunt emblematice pentru Venetia, dar acum ai sansa sa vezi si sa simti energia incredibila a acestui loc….. muzica, porumbei, arta.
La cativa pasi se afla Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinta, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete si a Curtii de Justitie, dar si a inchisorilor municipale si a multor institutii administrative. Aflandu-se pe lista celor mai frumoase cladiri gotice din lume palatul ne incanta cu arhitectura sa impresionanta care ne duce cu gandul la oamenii puternici care au condus, de aici, orasul. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care si-a primit numele sugestiv de la poetul englez Lord Byron, care a ilustrat perfect proximitatea dintre lux si suferinta. Puntea uneste Palatul de inchisoarea in care erau abandonati detinutii.
Trecem pe intinerariul nostru uimitor si Basilica San Marco, care adaposteste de aproape o mie de ani mormantul Sfantului Marcu si care a servit drept capela particulara a dogilor, sprijin spiritual si simbol fundamental al puterii, autoritatii si continuitatii statului venetian - cea ma longeviva republica din lume. Tot in Piata San Marco zarim silueta inalta si zvelta a Campanilei, cea mai inalta constructie din Venetia, cu cei 98.5 m, ofera cea mai incantatoare priveliste. Cand a fost construita in anul 912, ave trei scopuri diferite: sa fie pe post de clopotnita pentru basilica, sa fie punct de observatie pentru pentru portul situat mai jos si sa serveasca drept far pentru corabii.
Moment de ragaz (timp liber):
Emblema Venetiei, in memoria colectiva dragi prieteni, nu este Palatul Dogilor, ci gondolierul cu bluzon in dungi alb-rosii sau albastre si palaria neagra inconfundabila care cu ambitusul lui Pavarotii canta o serenada celor doi pasageri indragostiti din ambarcatiunea sa. Acum este ocazia sa tocmim un gondolier si sa navigam alene pe canalele orasului, locul perfect sa admiram arhitectura inconfundabila a cladirilor, palatelor, monumentelor si podurilor vechi de secole, sa simtim vibratia acestui oras unic, romantic prin definitie.
Revenind la cele lumesti, trecem de-a lungul Canale Grande. Este cel mai important canal al Venetiei, cu o lungime de patru kilometri si admiram impreuna celebrul vaporetto “autobuzul din laguna“.
Pe lista noastra se mai afla si Podul Rialto. Turistii familiarizati cu Venetia pot merge individual in croaziera pe insula Murano, vestita pentru sticlarii care fac aici adevarate minuni. Plecam dupa ce ne desfatam privirile cu obiectele de arta si bijuteriile cu sticla de Murano. Loc ideal pentru achizitionat primele suveniruri, desigur!
Intoarcere la hotelul din zona Padova pentru cazare.

Ziua 4. Padova - Verona - Sirmione
Mic dejun. Dedicam ziua romantismului, vom face o vizita in orasul celui mai celebru cuplu de indragostiti. Intr-o frumoasa excursie optionala ne asteapta poezia Veronei. Povestea Julietei si a lui Romeo si-a pus amprenta asupra acestui oras pentru totdeauna. Asa ca pornim cu sufletul deschis spre iubire in acest oras adorat de turisti pentru tumultul sau arhitectonic, culinar si pentru posibilitatea de a vedea arta la tot pasul. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo isi declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Aproape uitam ca legenda celor doi indragostiti a luat nastere din condeiul lui William Shakespeare si ne lasam purtati de poveste. In curtea casei cu balconul, se afla o statuie de bronz a Julietei. Se spune ca daca o atingi, vei avea noroc in dragoste. Nu strica sa ne asiguram!
Iesim din atmosfera romantica si ne avantam spre Arena - Amfiteatrul din Verona, al treilea ca marime din Imperiul Roman dupa Capus de langa Neapole, si Colosseum din Roma. Grandoarea sa este azi pusa in slujba artelor (opera, teatru, balet). In trecut, insa, amfiteatrul a fost scena sangeroasa a luptelor intre gladiatori. Plecand de la Arena mergem pe strada pietonala Via Mazzini, una dintre primele din oras care au magazine. Aceasta ne conduce la Piazza delle Erbe, locul unde a fost forumul roman si centrul istoric al orasului. Ne indreptam spre Piazza dei Signori, pe vremuri principala piata publica a Veronei. Aici se inalta Palazzo del Comune, Torre dei Lamberti si Palazzo di Scaligeri sau Prefettura, construit ca palat al familiei Scaligeri, apoi insusit de guvernatorul venetian al orasului.
In Italia se intampla destul de des sa te opresti din drum si sa simti cu adevarat ca ti s-a oprit respiratia. Orasele, monumentele, bisericile, ruinele toate au cumva acest efect asupra calatorilor, Insa la sosirea in oraselul Sirmione, ramai pur si simplu stana de piatra. Situat pe o limba de pamant ce pare sa strapunga Lacul Garda, Sirmione arata ca un colt de rai. Privelistea este absolut incantatore: cladirile vechi, stradutele linistite, Biserica Santa Maria Maggiore (sec XV), Biserica San Petro (sec. VIII), piazettele, magazinele cu aer desuet, totul participa la un tablou ce te farmeca. Nu intamplator marea voce feminina a operei italiene, Maria Calass a ales o vreme sa locuiasca in Sirmione. Casa ei se poate vizita, se afla in Piazza Carducci. Dar atractia principala din Sirmione este Castelul Scaligera din sec. XIII, o fortareata superba cu ziduri inalte si turnuri ce amintesc de piesele de sah, ridicata chiar la malul lacului. De pe zidurile sale ai o panorama superba asupra lacului si crestelor Dolomitilor din departare. Pe stradutele inguste din centrul istoric ne putem opri sa savuram o ceasca de espresso, iar apoi sa vizitam Grota lui Cattulo, unde se presupune ca ar fi locuit poetul Gaio Valerio Catullo in antichitate.
Moment de ragaz (timp liber):
Meritam un scurt popas pentru cel mai cunoscut deliciu local, Gelato Garda Lake. Dupa cum ai ghicit deja, ne vom racori cu o inghetata delicioasa, o combinatie de arome dulci si acrisoare... aste pentru ca ingredientele de baza sunt lamaia si strugurii. Nu va lasati tentati de celelalte variante de arome pentru ca in Sirmione aceasta este "inghetata casei".
Seara cazare la acelasi hotel din zona Padova.

Ziua 5. Padova - Ljubljana - Zagreb
Dupa un mic ne luam la revedere de la Padova si de la Italia si ne indreptam spre Ljubliana. Pornim impreuna sa vedem cu ochii nostri cum se integreaza istoria intr-un prezent vibrant si viu. Caci te uimeste verdeata orasului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasa. Destinatia noastra este Castelul Ljubljana, care se inalta pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta dateaza din secolul al XV-lea si aspectul sau impunator ii tradeaza rolul istoric de fortareata, cazarma si resedinta regala. Verifica bateriile aparatului de fotografiat sau bazeaza-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase si cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa speciala reunesete, de fapt, un grup de trei poduri care leaga orasul modern de centrul medieval. Zona este animata de baruri si restaurante, iar turistii reusesc aici sa faca fotografii demne de pus in rama!
Moment de ragaz (timp liber):
Preparatele traditionale sunt parte din mandria locului, caci in Ljubljana vei manca un strudel uimitor, vei gusta branzeturi rafinate si iti vei stinge setea cu bere locala. Slovenii se lauda cu apicultura si au nenumarate soiuri de miere. Asa ca daca te gandesti sa aduci un suvenir pentru cei dragi, acum este momentul sa te aprovizionezi cu miere parfumata.
Pornim apoi spre Zagreb. Situat in nordul Croatiei, acesta a rezistat eroic atacurilor turcesti (intre secolele XIV si XVIII) dar si cutremurului devastator din 1880. Incercarile traite de-a lungul timpului se vad, azi, in Zagreb, in doua moduri. Bisericile luxuriante si manastirile arata credinta puternica in Dumnezeu. Pe de alta parte, palatele, parcurile si aria comerciala arata ca in Zagreb oamenii stiu sa se bucure de viata! In vizita noastra, vedem ambele pespective: cea spirituala, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domina Piata Kaptol cu turnurile sale ce vegheaza orasul inca din secolul al XIII-lea, dar si partea moderna, vibranta pe care o simti in Piata Centrala Zrinjevac - numita oficial Trg Nikole Subića Zrinskog. Ne indreptam catre hotelul nostru din Zagreb pentru cazare.
Ne odihnim si ne pregatim de o noua aventura pentru urmatoarea zi.

Ziua 6. Zagreb - Belgrad
Dupa micul dejun ne indreptam spre Belgrad, unde incepem asediul prin Poarta Leopold, punctul de acces catre centrul istoric. Belgradul s-a ridicat pe vechea Cetate Singidunum, fondat de un trib celtic si transformat de romani intr-un centru de aparare la granita imperiului. Cetatea se afla in Parcul Kalemegdan, un spatiu ce se intinde pana la malurile Dunarii si ale Raului Sava. In jurul cetatii, la distanta de cativa pasi zarim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fantana Romana, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturala, Monumentul Recunostintei Franceze, Poarta Vidin si Turnul cu Ceas.
Iesim din Kalemegdan si ne indreptam spre Catedrala Ortodoxa Arhanghelul Mihail, construita la ordinele domnitorului Milos Obrenovic, in 1837. In apropiere se afla Palatul Printesei Ljubica. Ne continuam traseul pe artera pietonala Kneaz Mihajlov, faimoasa pentru cafenelele si magazinele en vogue. Aici gasim un oras vibrant, plin de viata si istorie, cu edificii civile in stil neoclasic sau baroc ce poarta amprenta Habsburgica de sec. XIX. Dupa ce ajungem in Piata Republicii, admiram cladirea Muzeului National si a Teatrului si intram in Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris, cu o puzderie de cafenele si carciumi unde odinoara isi faceau veacul scriitori, artisti si actori la sfarsitul secolului XIX. Cateva dintre localuri mai primesc si astazi oaspeti, Dva Jelena, Zlatni Bokal si Tri Sesira. In carciumi, notele muzicale readuc atmosfera de inceput de secol XX, cu chansonete sau folk si jazz autohton si clinchet de pahare, acompaniate de o animatie vesela si voci petrecarete.
Ne continuam vizita cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunatoare catedrala ortodoxa din Balcani, incendiata de catre turci in 1595 si reconstruita in secolul XIX. Ne indreptam spre hotelul nostru din Belgrad pentru cazare.
Moment de ragaz: (program optional)
Seara mai ramine timp sa ne infruptam din preparatele supra-calorice, dar extrem de gustoase ale bucatariei sarbesti, si sa ciocnim paharele pline de sljivovica (slibovita), rakija (rachiu) sau varaintele sale mai fanteziste cu diverse arome precum cea de gutui, caise sau nuc. Ar fi pacat sa nu gustam din pacatoasa medovaca (bautura ursului), o variatiune a rachiului in care mierea este vedeta. Hai sa ciocnim cupele, sa schimbam impresii si sa legam prietenii noi. In definitiv, suntem camarazi de calatorie si nu-i exclus sa mai fim si altadata …)
Seara cazare la hotel in Belgrad.

Ziua 7. Belgrad – Bucuresti
Calatoria noastra se apropie de sfarsit! De la Belgrad ne indreptam spre Bucuresti, unde vom ajunge in cursul serii.

TARIFELE SUNT PER ADULT IN CAMERA DUBLA.POT DIFERI DUPA TIPUL DE CAMERA ALES DAR SI DE STRUCTURA A FAMILIEI.
TARIFELE SUNT VALABILE IN MOMENTUL POSTARII OFERTEI. ACESTEA POT SUFERI MODIFICARI IN FUNCTIE DE DISPONIBILITATEA LOCURILOR LA AVION DAR SI A HOTELULUI.
INFORMATIILE SI FOTOGRAFIILE DIN PREZENTAREA UNITATILOR DE CAZARE AU CARACTER INFORMATIV.PENTRU A VEDEA MAI MULTE DETALII DESPRE HOTEL SI CLASIFICAREA HOTELULUI VA RUGAM SA VERIFICATI SITEUL ACESTUIA.
PENTRU DETALII DESPRE ACCESUL IN TARA DE DESTINATIE CAT SI DESPRE DOCUMENTELE NECESARE VA RUGAM SA VERIFICATI CONSTANT SITE-UL MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE (mae.ro)
DIN CAUZA NUMARULUI MARE DE REZERVARI VA RUGAM SA NE CONTACTATI PENTRU CONFIRMARE.
LA CERERE VA PUTEM OFERI SI ALTE OFERTE PERSONALIZATE. LOCURILE SUNT LIMITATE!!!

COD OFERTA OPT- CHR

Oferta actualizata in data de: 29.04.2024

Agentia de turism Optim Tour

Telefon: 07xx xxx xxx

Adresa: str. M Eminescu nr.35, Pi [...]

Email: office@o [...]

Website: office@o [...]

Arata datele de contact

Detalii & rezervare

  • Durata: 7 zile
  • Destinatia: Europa / Italia
  • Data plecarii: 20.06.2024
  • Transport: Autocar
  • Masa: Mic dejun
  • Locuri disponibile: 7 (in momentul postarii ofertei)