18 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea
CIRCUIT MAROC- MAGIA SAHAREI PLECARE 11.10 DIN BUCURESTI - 897 EURO/PERSOANA , 8 ZILE ,DEMIPENSIUNE
Ziua 1 - Sosire la Marrakech – Intalnire cu Orientul
Aventura noastra in Maroc incepe odata cu aterizarea pe aeroportul din Marrakech, oras legendar cunoscut ca „Perla Sudului”. Suntem intampinati de caldura soarelui african si de zambetul ghidului local, care ne va insoti in aceasta calatorie in inima Maghrebului. Drumul spre hotel e scurt, dar plin de contraste – palmieri si portocali pe marginea bulevardelor, cladiri roz in stil andaluz si minarete care se profileaza pe cerul senin. Ne cazam intr-un hotel confortabil, cu decor traditional marocan – mozaicuri fine, arcade sculptate si gradini interioare umbroase. Avem putin timp liber pentru a ne relaxa dupa zbor, inainte de a lua parte la o prima cina in stil marocan, cu arome orientale si mirodenii parfumate. Atmosfera e deja una speciala: intre culturi, intre lumi, intre prezent si trecut. Un bun inceput pentru ceea ce urmeaza.
Cazare
Cazare la Hotel Imperial Holiday (sau similar), Marrakech ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Ziua 2 - Dincolo de Muntii Atlas – Ait Benhaddou si drum spre portile Saharei
Dimineata devreme, dupa micul dejun, parasim agitatia exotica a Marrakechului si pornim spre sud, inima desertului marocan. Drumul ne poarta peste Muntii Atlas, prin celebrul pas Tizi n''''Tichka, aflat la o altitudine de 2260 metri – o sosea serpuita, cu privelisti dramatice asupra varfurilor stancoase si vaii verzi ce serpuieste dedesubt. Facem o scurta oprire pentru un ceai marocan cu menta sau absint, servit in stil traditional, cu gesturi calme si ospitalitate sincera. Coboram apoi catre peisaje mai aride si ajungem la Ait Benhaddou – un sat fortificat de o frumusete legendara, inclus in patrimoniul UNESCO. Zidurile de lut rosiatic, turnurile crenelate si aleile prafuite au fost scena a nenumarate filme celebre, dar dincolo de asta, locul pastreaza o liniste profunda si o vibratie aparte. Aici, timpul pare sa curga altfel. Continuam calatoria catre sud, traversand platouri desertice si sate izolate, pana ajungem in Zagora, o veritabila poarta catre Sahara. Odata cazati, ne bucuram de o cina linistita, in mijlocul unui peisaj ce prevesteste intinderea nesfarsita a nisipului. Cerul desertic, curat si presarat de stele, inchide ziua intr-o nota de contemplatie si promisiune.
Cazare
Cazare la Hotel Palais Asmaa, Zagora ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Ziua 3 - Drum spre inima desertului – Intre sate berbere si dunele din Merzouga
Incepem dimineata cu un mic dejun relaxat, inainte de a porni catre est, pe un traseu ce serpuieste prin zone aride si asezari traditionale berbere. Trecem prin peisaje din ce in ce mai desertice, punctate de palmieri si acoperisuri joase din lut. Din cand in cand, carute trase de magari sau motociclete trec prin sate prafuite, unde viata curge incet, dupa reguli vechi de generatii. Strabatem muntii Jbel Saghro, cu formatiuni stancoase spectaculoase si dealuri presarate cu fosile – marturii ale unei istorii geologice fascinante. Pe drum, facem cateva opriri pentru fotografii si momente de contemplare. In aer se simte deja apropierea desertului – lumina e mai puternica, umbrele mai aspre, iar caldura capata un ritm ritualic. Spre dupa-amiaza ajungem in Erfoud, o oaza marginita de palmieri si punctul de plecare catre dunele aurii ale Saharei. Dupa check-in si o scurta pauza, cei care doresc pot opta pentru o experienta optionala de neuitat: safari cu jeep 4x4 pana la marginea dunelor Chebbi, urmat de o plimbare cu camila prin desert, chiar la apus. E un moment magic – cand cerul devine violet, nisipul reflecta ultimele raze calde ale zilei, iar linistea e atat de adanca incat simti respiratia pamantului. Ne intoarcem in Erfoud pentru cina si odihna, cu sufletul incarcat de primele semne ale miracolului desertului.
Cazare
Cazare la Palm’s Hotel Club (sau similar), Erfoud ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Ziua 4 - Canionul Todra si Drumul celor 1000 de Kasbahuri
Dupa micul dejun, ne continuam calatoria spre nord-vest, intr-o zi dedicata contrastelor spectaculoase si povestilor sculptate in piatra si lut. Parasim Erfoud si ne indreptam spre Tinghir, o oaza verde asezata intre munti, cu livezi de curmali si gradini ingrijite. In apropiere, descoperim canionul Todra – un defileu stramt, cu pereti verticali care se inalta la peste 300 de metri. Suntem inconjurati de stanci rosii si lumina filtrata, iar sunetul apei care curge prin prundis completeaza peisajul dramatic si sacru. Dupa timp liber pentru explorare si fotografii, urmam valea raului Dades, traversand o regiune cunoscuta sub numele de “Drumul celor 1000 de Kasbahuri”. Aceste fortificatii traditionale din lut, multe dintre ele in ruina, se profileaza pe fundalul desertic ca niste martori ai unei epoci trecute. Satele berbere par incremenite in timp, iar pe marginea drumului zambetele copiilor si femeile imbracate in vesminte viu colorate ne insotesc din priviri. Trecem prin El Kelaa M''''Gouna, patria trandafirului marocan, unde in fiecare primavara are loc un festival al florii Damascena. Aici se produc esente aromate si uleiuri naturale, pe care le regasim in parfumeriile din toata lumea. Ajungem in Ouarzazate – cunoscut drept “Hollywood-ul desertului”. Vizitam platourile de film Atlas Studios, locul unde s-au filmat productii celebre precum Gladiator, Mumia sau Babilon. Seara ne retragem la hotel, unde ne asteapta o cina traditionala si linistea desertului la apus.
Cazare
Cazare la Hotel La Perle du Sud (sau similar), Ouarzazate ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Ziua 5 - Prin muntii Anti-Atlas – De la fortarete berbere la valurile Atlanticului
Dupa micul dejun, parasim Ouarzazate si continuam spre vest, pe un traseu mai putin cunoscut, dar plin de farmec local si peisaje neasteptat de diverse. Prima oprire este in Taznakht, un sat berber faimos pentru covoarele sale lucrate manual, adevarate opere de arta care spun povesti tesute in simboluri stravechi. Aici, daca timpul permite, putem vizita un atelier traditional si afla despre semnificatia motivelor geometrice si despre procesul de vopsire naturala a firelor. Pe masura ce inaintam, peisajul se schimba – muntii devin mai rotunjiti, vegetatia mai rara, iar satele se profileaza pe coamele dealurilor ca niste cetati de lut si piatra. Trecem prin Id Issa, un mic sat unde viata pare neatinsa de graba moderna. Apoi urmeaza Taliouine, capitala sofranului marocan, un condiment rar si valoros, considerat „aurul rosu” al regiunii. In sezonul recoltarii, campurile aurii ofera un spectacol vizual unic. In cursul dupa-amiezii ajungem in Taroudant, numit si „Micul Marrakech”, datorita zidurilor sale impresionante si souk-urilor animate. Este un loc ideal pentru o plimbare printre magazine de mirodenii, uleiuri de argan si obiecte de artizanat autentic. Spre seara, continuam spre tarmul Atlanticului si ajungem in Agadir – statiune moderna, reconstruita dupa marele cutremur din 1960, dar care si-a pastrat sufletul marocan. Ne cazam intr-un hotel elegant, aproape de faleza. Cina se serveste intr-un decor relaxant, cu briza oceanului aproape si atmosfera tihnita.
Cazare
Cazare la Hotel Odyssey (sau similar), Agadir ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Ziua 6 - Agadir – Zile linistite la Ocean si bucurii simple
Dupa atatea zile de drumuri lungi, peisaje dramatice si descoperiri culturale, astazi ne luam ragazul de a respira adanc si a ne bucura de linistea Oceanului Atlantic. Dupa micul dejun, ziua este libera pentru relaxare, plimbari si activitati optionale – fiecare poate alege ce ii aduce mai multa bucurie. Cei care doresc, pot incepe ziua cu o ascensiune usoara cu telecabina (optional) spre partea superioara a orasului, de unde se deschide o priveliste spectaculoasa asupra golfului Agadir, portului si vechii Kasbah – singura parte ramasa din orasul original. Aerul sarat, soarele bland si orizontul nesfarsit creeaza o stare de calm profund. O alta optiune este Croco Parc (optional) – un spatiu amenajat cu grija, unde peste 300 de crocodili de Nil traiesc printre gradini exotice si zone educationale, ideale atat pentru adulti, cat si pentru cei mici. Iar pentru cei care prefera marea, se organizeaza croaziere de agrement de-a lungul coastei – o ocazie ideala de a privi orasul din larg si, cu putin noroc, chiar de a zari delfini. Dupa-amiaza poate fi dedicata plajei, unei sesiuni de cumparaturi in coloratul Souk El Had sau pur si simplu unei cafele lente, pe o terasa de pe promenada, privind oamenii si ascultand valurile. Seara, ne intoarcem la hotel pentru o cina relaxanta, sub lumina calda a lampilor marocane. Este o zi de respiro, dar si de reconectare cu simplitatea si frumusetea vietii.
Cazare
Cazare la Hotel Odyssey (sau similar), Agadir ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Ziua 7 - Intoarcere la Marrakech – In inima orasului rosu
Dimineata devreme, dupa micul dejun, ne imbarcam pentru ultima etapa a circuitului – intoarcerea spre Marrakech, orasul care ne-a intampinat la inceput si care acum ne cheama sa-l cunoastem mai in profunzime. Drumul dureaza cateva ore, dar peisajele se schimba din nou: muntii se retrag in zare, campiile se deschid larg, iar agitatia specifica orasului se simte tot mai aproape. Ajunsi in Marrakech, incepem explorarea unora dintre cele mai frumoase monumente ale patrimoniului islamic marocan. Ne plimbam prin medina veche, un labirint de alei inguste, pline de culoare, mirosuri si viata. Vizitam Gradina Secreta – un loc ascuns intre ziduri, unde fantanile, pavilioanele si gradinile geometrice evoca eleganta gradinilor andaluze si spiritualitatea sufista. Apoi ne oprim la Moscheea Koutoubia, cel mai mare lacas de cult din oras, al carui minaret se inalta semet peste acoperisurile rosiatice. Desi accesul este permis doar credinciosilor musulmani, ne bucuram de perspectiva monumentala si de istoria care o insoteste. Continuam catre Palatul Bahia – un adevarat palat al rafinamentului oriental, construit in secolul XIX pentru una dintre sotiile vizirului marocan. Mozaicuri fine, tavane din lemn sculptat, sali largi si curti interioare – toate exprima un echilibru intre putere si frumusete. Spre seara, revenim la hotel pentru cina de ramas bun. Este momentul in care revedem, mental, toate locurile vizitate: muntii, canioanele, oazele, satele si oamenii – si le asezam, fiecare, ca intr-un mozaic interior al calatoriei.
Cazare
Cazare la Hotel Imperial Holiday (sau similar), Marrakech ( ♥ ♥ ♥ ♥ )
Ziua 8 - Marrakech – Timp pentru reflectie si ramas bun
Ultima dimineata in Maroc incepe lin, cu un mic dejun servit in atmosfera tihnita a hotelului. Avem ceva timp liber inainte de plecare – un moment ideal pentru o ultima plimbare prin medina, pentru o cafea marocana aromata sau pentru a achizitiona cateva suveniruri: un bol ceramic pictat manual, o sticluta cu ulei de argan, cateva condimente care sa aduca acasa gustul desertului. Pentru unii, poate fi momentul perfect pentru liniste si reculegere – Marrakech este, in esenta lui, un oras care te provoaca sa te pierzi si sa te regasesti. Strazile rasuna de pasi, de apeluri la rugaciune si de viata, dar daca te opresti o clipa, vei descoperi in toata aceasta agitatie un centru de echilibru. In functie de ora zborului, are loc transferul catre aeroport. Ne luam ramas bun de la acest pamant al contrastelor si armoniei, cu sufletul plin de imagini, culori si emotii – si poate, cu o dorinta tacuta de a reveni.
TARIFELE SUNT PER ADULT IN CAMERA DUBLA.POT DIFERI DUPA TIPUL DE CAMERA ALES DAR SI DE STRUCTURA A FAMILIEI.
TARIFELE SUNT VALABILE IN MOMENTUL POSTARII OFERTEI. ACESTEA POT SUFERI MODIFICARI IN FUNCTIE DE DISPONIBILITATEA LOCURILOR LA AVION DAR SI A HOTELULUI.
INFORMATIILE SI FOTOGRAFIILE DIN PREZENTAREA UNITATILOR DE CAZARE AU CARACTER INFORMATIV.PENTRU A VEDEA MAI MULTE DETALII DESPRE HOTEL SI CLASIFICAREA HOTELULUI VA RUGAM SA VERIFICATI SITEUL ACESTUIA.
PENTRU DETALII DESPRE ACCESUL IN TARA DE DESTINATIE CAT SI DESPRE DOCUMENTELE NECESARE VA RUGAM SA VERIFICATI CONSTANT SITE-UL MINISTERULUI AFACERILOR EXTERNE (mae.ro)
DIN CAUZA NUMARULUI MARE DE REZERVARI VA RUGAM SA NE CONTACTATI PENTRU CONFIRMARE.
LA CERERE VA PUTEM OFERI SI ALTE OFERTE PERSONALIZATE. LOCURILE SUNT LIMITATE!!!
COD OFERTA OPT- 2
Oferta actualizata in data de: 10.07.2025
Telefon: 07xx xxx xxx
Telefon 2: 07xx xxx xxx
Adresa: str. M Eminescu nr.35, Pi [...]
Email: office@o [...]
Website: https:// [...]
Detalii & rezervare