CROAZIERĂ de PAȘTE ÎN INSULELE GRECEȘTI ! GRUP ORGANIZAT CU PLECARE DIN BUCURESTI !

2 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea

Servicii incluse

  • transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Atena – Bucureşti cu compania Tarom
  • taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale din program (pot suferi modificări)
  • taxele de port (se pot modifica de către autoritatea portuară)
  • transferuri aeroport – port – aeroport
  • 1 noapte de cazare cu mic dejun în Atena la hotel de 4*
  • 7 nopţi cazare cu pensiune completă pe vasul de croazieră Celestyal Journey al Companiei Celestyal (pensiunea completă cuprinde meniuri variate dea lungul zilei: ceai și cafea pe punte pentru cei matinali, mic dejun, dejun, ceaiul de dupăamiază, snackuri, cină & surpriza de la miezul nopții)
  • tur panoramic cu ghid local în Atena
  • excursie de o jumatate de zi „Efesul Antic dea lungul timpului Helenistic și Roman” (Kusadasi)
  • excursie de o jumatate de zi „Palatul Knossos Prima Civilizație Europeană (Heraklion)
  • taxe pentru servicii la bord
  • petrecerea de bun venit oferită de căpitan și seară de gală cu o cină specială
  • meniu special conceput pentru copii
  • acces la piscine, saună & jacuzzi
  • acces la teatru, loungeuri elegante, club și bibliotecă
  • programul zilnic cu evenimentele la bord și un sumar al știrilor principale
  • conducător român de grup
  • asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

Servicii neincluse

  • taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
  • alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
  • bacșisuri: 20 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pentru bagajiști pentru serviciile la sol (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacșișurile nu se referă și la excursiile opționale
  • excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
  • IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurări MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid19. Asigurările MEDICALE și STORNO de călătorie se pot încheia la orice companie de asigurări care asigură acest serviciu; suma platită pentru asigurare nu este returnabilă. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.
  • NOTĂ:
  • alocarea cabinelor se va face în ordinea efectuării înscrierilor şi în limita disponibilităţii de către compania de croaziere
  • pentru mai multe informaţii legate de flota Celestyal, descrierea cabinelor, facilitaţilor, etc., vă rugăm să consultaţi siteul oficial al companiei

Descriere oferta

Atena – Pireu – Salonic – Kusadasi – Heraklion – Santorini – Mykonos – Milos

Perioada: 03.05 – 11.05.2024

Ziua 1 / 03.05.2024: Bucureşti – Atena
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 13:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Atena cu compania Tarom, zbor RO 273 (16:40 / 18:20). După sosire transfer pentru cazare la Poseidon Hotel Athens 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 04.05.2024: Atena – Pireu – îmbarcare pe vasul de croazieră Celestyal Journey
Mic dejun. Timp liber pentru a vă bucura de facilitățile hotelului până la ora transferului în portul Pireu pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră Celestyal Journey, al companiei Celestyal, care va pleca din port la ora 17:00, navigând spre Salonic. Vom porni într-o fascinantă croazieră în care, timp de o săptămână, vom avea ocazia să sărbătorim Paștele ortodox și să admirăm frumuseţile câtorva orașe-port din Grecia și Turcia. Ne vom lăsa captivaţi de priveliştea deosebită oferită de apele și țărmurile Mediteranei de Est şi ne vom lăsa răsfăţaţi la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Cazare cu pensiune completă și pachet de băuturi All Inclusive la bordul vasului.
Ziua 3 / 05.05.2024: Salonic
Paște Fericit! Vasul va ancora la ora 10:00 la Salonic, oraș-port din nordul Greciei. Vă recomandăm un tur al orașului, pentru admira monumente din diverse perioade istorice: Biserica Sfânta Sofia cu moaștele Sfântului Vasile cel Nou, Rotonda și Arcul lui Galerius din perioada romană, biserica bizantină cu Hramul Sfântul Dimitrie, patronul orașului, Turnul Alb, simbolul orașului, parte a sistemului de apărare din perioada otomană, Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia, Catedrala Mitropolitană Grigorie Palama din Salonic și multe altele. Vasul va părăsi portul în jurul orei 19:00, navigând spre Kusadasi. Cazare cu pensiune completă și pachet de băuturi All Inclusive la bordul vasului.
Ziua 4 / 06.05.2024: Kusadasi (Turcia)
La ora 13:00 vasul va ancora la Kusadasi sau Insula Păsării cum mai este denumit, situat pe coasta vestică a Turciei, în apropierea căreia se află numeroase perle ale antichității, precum Efes, vestigii religioase, precum Casa Fecioarei Maria și minuni ale naturii, precum Pamukkale. De-a lungul timpului, Kusadasi a înflorit sub diverse civilizații, precum cea greacă, romană și otomană, bucurându-se întotdeauna de prosperitate economică. În timpul acestei escale vom face o excursie de o jumătate de zi numită „Efesul Antic de-a lungul timpului - Helenistic și Roman”, o incursiune prin epoca de aur în care s-a format Efesul, centru important de comerț și spiritualitate al lumii antice. Construit cu 3000 de ani în urmă, Efesul a modelat istoria civilizațiilor grecești, turcești și creștine din locația sa privilegiată, aleasă conform legendei de oracolul de la Delphi. Loc de pelerinaj datorită apropierii sale de Templul lui Artemis, una din cele 7 minuni ale lumii și de prezența unor mari personalități creștine precum apostolii Pavel și Ioan dar și Fecioara Maria, Efesul este în prezent unul dintre cele mai mari situri arheologice romane din zona mării Mediterane. Splendoarea epocii de aur este vizibilă de-a lungul străzilor sale și a ruinelor excelent conservate. Pe masură ce vom explora acest sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, vom avea ocazia să ne conectăm la vremurile de efervescență culturală, vizibile în Agora Efesului, Odeon, Casele Patricienilor, frumosul Templu al lui Hadrian dar și în uimitoarea Bibliotecă a lui Celsus. Întoarcere la vas care va părăsi portul la ora 19:00, navigând spre Heraklion. Cazare cu pensiune completă și pachet de băuturi All Inclusive la bordul vasului.
Ziua 5 / 07.05.2024: Heraklion (Insula Creta)
Vasul va ajunge la ora 08:00 în Heraklion, capitala insulei Creta, unde va rămâne până la ora 19:00. Legenda spune că Insula Creta este „casa natală” a lui Zeus, născut din Rea și Cronos, locul unde Zeus l-a învins pe tatăl său Cronos, devenind cel mai puternic zeu, iar Heraklion este cea mai populată regiune din Creta, practic inima Cretei și un magnet pentru turiști din toate colțurile lumii. Capitala regiunii Heraklion este orașul natal al lui El Greco și Nikos Kazantzakis, dar și locul unde vom descoperi numeroase obiective turistice interesante precum fortăreața venețiană Koules, biserici bizantine, fântâni turcești și vile ce amintesc de arhitectura romantică a clădirilor din Veneția. În timpul acestei escale, vom face o excursie intitulată, „Palatul Knossos, capitala civilizației minoice”. Vom putea explora Curtea Centrală mare, minunata Sală a Tronului și vom vedea fresca „Prințului Crinilor”. În timp ce ne vom plimba prin apartamentele palatului și vom vedea descoperirile arheologice, vom fi uimiți de bogata moștenire culturală a civilizației minoice. Vom auzi, fără îndoială, legenda cretană a Minotaurului, jumătate om, jumătate taur, care a trăit în Labirint și a fost ucis de Tezeu. Explorând cameră cu cameră, vom retrăi timpul în Sala Gărzii Regale și Camera Regelui, auzind povești despre domnia extraordinară a Regelui Minos. Întoarcere la vas care va părăsi portul la ora 19:00, navigând spre Santorini. Cazare cu pensiune completă și pachet de băuturi All Inclusive la bordul vasului.
Ziua 6 / 08.05.2024: Santorini
Vasul va ancora la ora 07:00 în Insula Santorini, unde va rămâne până în următoarea zi, către miezul nopții. Numită în antichitate Thira, insula vulcanică Santorini aparține arhipelagului Cicladelor situându-se în sudul Mării Egee. Insula este una dintre cele mai cunoscute din Grecia, combinând într-un mod spectaculos plaje frumoase cu nisip alb, roșu sau negru, priveliști absolut uimitoare asupra vulcanului, cel mai fotografiat apus de soare, vestigii antice, dar și hoteluri, restaurante şi magazine de un mare rafinament. Santorini atrage turiștii și datorită faimei că în această regiune s-ar fi găsit legendara Atlantida, distrusă însă de cea mai mare erupție vulcanică cunoscută vreodată. Paradoxal, cataclismul care a distrus insula a creat şi cea mai mare atracţie prezentă a insulei, respectiv caldera vulcanului, inundată de apele Mării Egee, care formează o lagună adâncă, înconjurată pe trei laturi de stâncile înalte ale insulei principale şi despărţită de Marea Egee de mica insulă Theresia. Se spune că Santorini este locul în care „sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai mulți măgari decât bărbați”, şi nu rămâne decât să vă convingeți că totul este perfect adevărat. Experții de pe vas ne vor propune excursii opționale ce ne vor permite să admirăm peisajele spectaculoase și tradițiile păstrate intacte în satele de pe coastă sau de pe marginea calderei. Cazare cu pensiune completă și pachet de băuturi All Inclusive la bordul vasului. După miezul nopții vasul va părăsi portul navigând spre Mykonos.
Ziua 7 / 09.05.2024: Mykonos
Vasul va sosi în jurul orei 08:00 în Insula Mykonos, supranumită și „Insula Vântului”, care face parte din grupul insulelor Ciclade din mijlocul mării Egee. Există o mulțime de legende care vorbesc despre acest loc deosebit de popular. Una dintre acestea susține că aici s-a desfășurat lupta dintre Zeus și Titani, iar insula a căpătat numele în cinstea lui Mykons, fiul lui Anios, ai cărui părinți au fost Apollo și nimfa Rio. Faimoasă pentru animata viață de noapte, hotelurile și cluburile de lux, aceasta a devenit una dintre cele mai exclusiviste destinații din Grecia. Mykonos, principala așezare de pe Insula Mykonos este un oraș încântător, cu case albe și nenumărate biserici și mori de vânt, o aglomerare pitorească de străduțe înguste și coridoare cu case și trepte văruite în alb, nenumărate biserici micuțe și capele, piațete și fântâni arteziene, precum și o multitudine de magazine colorate. Vă sugerăm să decoperiți Mica Veneție, o zonă pitorească a orașului Mykonos, faimoasă pentru construcțiile medievale și casele cu balcoane din lemn viu colorate. Zona devine cu precădere romantică mai ales spre seară, când apusul creează o atmosferă deosebită. Nu uitați să capturați imaginea perfectă cu faimoasele mori de vânt așezate în vârful crestei care domină orașul. Mykonos este locul unde fiecare plajă și fiecare oraș are propria sa personalitate, unde omul și natura și-au îmbinat forțele armonios creând monumente unice din punct de vedere arhitectural și unde vechile tradiții se respectă și astăzi. Iubitorii de istorie și arheologie pot opta pentru o excursie în Insula Delos, considerată locul unde s-au născut zeii Apolo si Artemis, important sit arheologic din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vasul va pune la dispoziția pasagerilor un shuttle bus, care va asigura legătura între port și orașul vechi Mykonos, unul dintre cele mai bine păstrate și mai frumoase din Insulele Ciclade, cu balcoane din lemn încărcate cu flori și cu capele cu bolte roșii. Vasul va părăsi portul după miezul nopții. Cazare cu pensiune completă și pachet de băuturi All Inclusive la bordul vasului.
Ziua 8 / 10.05.2024: Milos
La ora 09:00 vasul va ancora în portul din Insula Milos, ultima escală de pe traseul croazierei. Milos este paradisul geologilor, unde șuvoaie șerpuitoare de lavă au dat naștere unor formațiuni ciudate de rocă vulcanică, o regiune a mineritului, în trecut al obsidianului, în prezent al bentonitei, perlitei și caolinului, printre altele. Veți putea alege un tur al insulei care vă va dezvălui capitala insulei, Plaka, cu un muzeu de arheologie și un muzeu de folclor și istorie, veți ajunge în Valea Klima, pe al cărei povârniș marin și-au zidit cetatea anticii milieni, unde veți vedea placa de marmură care marchează locul unde un fermier a dezgropat-o pe Afrodita din Milos (Venus din Milo) în anul 1820, veți descoperi Klima, unul dintre cele mai frumoase sate din insula cu locuințele sale lacustre, frumos colorate, aliniate la țărm, după care pe drumul spre Adamas, veți întâlni singurele catacombe creștine din întreaga Grecie, care constituie una dintre dovezile creștinismului timpuriu de aici. Vasul va părăsi portul în jurul orei 19:00. Cazare cu pensiune completă și pachet de băuturi All Inclusive la bordul vasului.
Ziua 9 / 11.05.2024: Pireu – Atena – București
Vasul va sosi în portul din Pireu în jurul orei 07:00. După formalitățile de debarcare, ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur panoramic al Atenei care va include Piața Omonia, Universitatea, Biblioteca Națională și Academia, Piața Sintagma, cu Parlamentul Elen și Monumentul Soldatului Necunoscut, Stadionul Panathenaic și Arcul lui Hadrian. După tur vom avea prilejul de a face ultimele cumpărături până la ora transferului la aeroportul din Atena pentru plecarea spre București cu compania Tarom, zbor RO 274 (19:10 / 20:45).

Oferta actualizata in data de: 16.04.2024

Agentia de turism Lala Travel Expert

Telefon: 07xx xxx xxx

Telefon 2: 07xx xxx xxx

Telefon Fix: 02xx xxx xxx

Adresa: STR NEATARNARII NR 14 SEC [...]

Email: office@l [...]

Website: www.lala [...]

Arata datele de contact

Detalii & rezervare

  • Durata: 2 zile
  • Destinatia: Europa / Grecia
  • Data plecarii: 03.05.2024
  • Transport: Avion din Bucuresti
  • Masa: Pensiune completa
  • Locuri disponibile: 2 (in momentul postarii ofertei)
  • 2080 Euro
  • 1920 Euro /persoana