SARBATORI PASCALE IN INSULA CORFU, AUTOCAR DIN BUCURESTI, LA HOTEL DE 3*, LA TARIFUL DE 495 EURO/PERSOANA!

10 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea

Servicii incluse

  • • transport cu autocar/minibus clasificat,
  • • 5 cazări la hoteluri de 2 3*;
  • • 5 mic dejun;
  • • 2 cine la hotelul din Corfu;
  • • Gustare traditionala in seara de Inviere
  • • Pranz de Paste
  • • Tur de Salonic si vizita la Biserica Sf. Dumitru;
  • • Vizita Corfu Town;
  • • Vizta Complexul de la Meteora;
  • • însoţitor din partea agenţiei pe traseu;

Servicii neincluse

  • • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi
  • locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
  • • Excursiile opționale pentru grup minim de 30 de persoane;
  • • Bilet feribot IgoumenitsaCorfu si retur (30 euro/persoană poate suferi modificari); se achita la ghidul insotitor.SERVICII OPŢIONALE:
  • · NOU! Premium Seats – 35€/pers. (se rezerva la cerere, locuri in autocar pe prima bancheta); Atentie! Locuri limitate.
  • · Locuri preferentiale 25€/pers. (se rezerva cronologic, locuri in autocar pe banchetele a doua si a treia); Atentie! Locuri limitate.
  • · NOU! Discount Seats Reducere 15€/pers. (se rezerva la cerere, locuri pe ultima bancheta din autocar); Atentie! Locuri limitate.
  • · 1. Turul insulei Corfu cu pranz inclus la taverna 50 €/pers;
  • · 2. Seara greceasca 50 €/pers (plata se face la inscriere, locuri limitate)
  • · NOU! 10 % Discount la achitarea din ţară a excursiior opţionale

Descriere oferta

Ziua 1 (02.05) Bucuresti-Velico Tarnovo-Serres
Calatoria noastra incepe din cea mai moderna autogara din Romania Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzităm Bulgaria. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgărești care domină peisajele când ajungem la Veliko Târnovo “Orasul Ţarilor”, fosta capitală a Bulgariei Medievale. Orașul pare desprins din cărțile de povești, așa că, decidem să îi explorăm farmecul. Fosta Capitală Bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel. Și evident, impozanta Cetate Tsarevets. Timpul însă ne obligă să fim mai expeditivi, așa că facem un tur frugal, sperând să mai avem drum pe aici ca să revedem orașul în tihnă. Ne întoarcem la autocar, și continuăm periplul Balcanic. Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare în zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2. (03.05) Salonic – Insula Corfu Astăzi ne continuăm drumul prin Grecia și mai întâi vizităm Salonic, o metropolă deosebită aflată pe malul Mării Egee. Pentru că atunci este Vinerea Mare (Megali Paraskevi), prima oprire va fi la cea mai mare biserică din întreaga țară, Biserica Sf. Dumitru. A fost ridicată chiar pe locul în care Sfântul Dumitru a fost ucis pentru că a refuzat să renunțe la religia sa. Pe lângă vizita la impunătoarea biserică, vom lua parte la procesiunea epitafului, împodobit cu flori și purtat pe străzile din Salonic. Vom merge apoi într-un tur pietonal către cel mai fotografiat monument din oraș, Turnul Alb. Clădirea oferă o panoramă a țărmului și găzduiește Muzeul Bizantin, unde se află numeroase mozaicuri, bijuterii și icoane de valoare inestimabilă. Moment de ragaz : Frappe răcoritor Încearcă produsele de patiserie elene și, neapărat, un caffe frappe, perfect pentru zilele toride de vară. Originar din Grecia, frappe-ul a căpătat popularitate după cel de-Al Doilea Război Mondial, atunci când oamenii au început să iasă în oraș pentru a bea o cafea. Se prepară foarte repede, cu ajutorul unui shaker sau al unui mixer, din cafea instant îndulcită ușor, gheață și lapte! Cu greu ne despărțim de încântătorul Salonic și ne indreptam spre portul din Igoumenitsa pentru a lua feribotul cu destinația Insula Corfu, pretuita înca din antichitate pentru frumusetea sa paradisiaca și așezarea strategica. Debarcăm în Corfu si ne indreptam spre hotelul nostru pentru cina si cazare.

Ziua 3. (04.05) Corfu Town Dupa micul dejun ne indreptam spre capitala insulei – Corfu Town. Desi are taverne grecesti pe stradutele dosnice, desi sarbatoreste Pastele cu inca si mai multa exuberanta decat restul Greciei, orasul vadeste influente foarte puternice in privinta arhitecturii, influente ce amintesc de britanici, de francezi si de italieni. Plini de mandrie, populatia orasului Corfu se considera mai sofisticata decat locuitorii altor capitale din insulele grecesti. Acest amestec cosmopolit se vede cel mai bine in centrul orasului, in jurul Esplanadei. Combinatia de parc si piata centrala despre care vorbim se concentreaza in jurul unui teren de crichet cu alura extrem de britanica, aflat pe locul in care exista in trecut campul de trageri al venetienilor.La capatul sau indepartat, pe un promontoriu care inainteaza in Marea Ionica, se ridica Vechea Fortareata venetiana, terminata in 1559 pe un loc despre care se crede ca a fost fortificat inca din secolul al VII-lea. In partea de nord a terenului de crichet se ridica Palatul Sfantului Mihail si Sfantului Gheorghe, construit intre anii 1819 si 1824 pentru a servi drept locuinta a Inaltului Comisar Britanic, in prezent adaposteste birouri administrative, o biblioteca, oficiul turistic si intr-una dintre aripi, Muzeul de Arta Asiatica. La capatul vestic se afla Liston, un sir de cafenele si de magazine care nu ar putea fi decat frantuzesti. A fost construit de un francez in 1807 la cererea lui Napoleon, care dorea ca sirurile de colonade de aici sa rivalizeze cu cele de pe Rue de Rivoli din Paris. Moment de ragaz (timp liber): O cafea pe Liston Cafenelele insirate de-a lungul Listonului sunt locurile unde toata lumea vine sa socializeze. Cafeaua de aici te va costa mai mult decat in orice alta parte din Corfu, dar este vorba despre locul cel mai in voga cu putinta. Ne continuam periplul nostru prin capitala insulei si ne indreptam spre Biserica Sfantul Spiridon, considerat protectorul insulei. Moastele acestuia se afla intr-o racla de argint din biserica si sunt purtate in procesiune prin oras de patru ori pe an, pentru a sarbatori momentele in care se spune ca sfantul a venit in ajutorul locuitorilor insulei, in perioada de razboaie si de molima. Fervoarea religioasa se potriveste de minune cu cheful de petreceri, asa ca aceste momente sunt unele in care te poti bucura ca te afli in orasul Corfu: Duminica Floriilor, Sambata Pastelui, 11 August si prima duminica din noiembrie. Este Sambata Pastelui si admiram aceasta frumoasa procesiune prin oras. Spre seară, ajungem la hotel, cinăm și ne pregătim pentru cel mai important moment al călătoriei noastre, Sfânta Noapte de Înviere. La miezul nopții participăm la Slujba de Înviere. La întoarcerea în hotel vom fi primiți cu Mageiritsa, o supă delicioasă care se mănâncă în Noaptea de Înviere, cu Tsoureki (un fel de cozonac) și, desigur, ouă roșii.

î Ziua 4. (05.05) Hristos Anesti! - Turul insulei Corfu Hristos a înviat! Program liber sau va propunem un program optional : turul insulei Corfu. Începem ziua cu un tur de explorare a insulei, trecand prin cateva dintre așezarile din apropierea orașului Corfu. Vizitam apoi Manastirea din Paleokastritsa, ridicata în 1228, un frumos exemplu de arhitectura monastica greaca. Curtea manastirii este plina cu flori parfumate, printre care lenevesc la umbra pisici prietenoase. De aici plecam spre Palatul Achilleion, un superb monument, construit la cererea Împaratesei Elisabeta „Sissi” a Austro-Ungariei, care a iubit nespus taramurile Greciei. Gradinile Imperiale ne dau pentru un moment iluzia ca traim un vis cu printi și printese, iar fundalul acoperit de marea stralucitoare te vrajește complet. Dupa aceasta plimbare avem timp liber la dispozitie pentru relaxare, plaja și distractie. Moment de ragaz (timp liber): Ziua petrecuta în Corfu este o ocazie minunata de a va izola de agitatie și de a petrece cateva ore în liniște deplina pe malul marii. Chiar daca vremea nu este tocmai calda, o simpla plimbare pe plajele salbatice va va umple de energie și buna dispozitie. Plaja Rovinia, situata la numai 20km de Corfu Town, va surprinde cu cadrul sau salbatic și intim, cu apa de smarald și cu zeci de peșteri. Seara cazare si cina la acelasi hotel.

î Ziua 5. (06.05) Igoumenitsa – Meteora – Riviera Olimpului După micul dejun ne indreptam spre Corfu Town de unde ne vom imbarca pe feribotul catre Igoumenitsa. De aici paşii ne poarta spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aici ne vom delecta câteva ore cu peisajul hipnotizant, cu zidurile mănăstirilor așezate chiar pe crestele stâncilor înalte ca niște fortărețe redutabile. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor.. Dintre cele mai cunoscute din centrul monahal, amintim mânăstirile Marele Meteor, Varlaam și Sfânta Treime. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921.Moment de răgaz (timp liber): După ce ne-am încărcat sufleteşte ne oprim la Atelierul de pictat icoane bizantine - Zindros, situat la polelele Meteorelor. Cu ajutorul ghidului avem ocazia de a descoperi câteva dintre tehnicile folosite la pictarea acestor obiecte de cult. La finalul turului puteţi achiziţiona şi dumneavoastră una dintre aceste icoane lucrate manual de către mesterii locali.

În drumul spre Riviera Olimpului facem un scurt popas pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Oamenii cinstesc icoana şi moaştele Sfintei Paraschevi aflate în biserica săpată în stâncă, iar apoi coboară la izvorul sfintei, care este considerat vindecător de boli de ochi.

Drumul continuă spre Riviera Olimpului, trecând pe lângă orașul Larissa, dar și pe lângă castelul bizantin de la Platamonas. Fortificaţia, datând din secolul X, este amplasată la poalele Muntelui Olimp, cu poziţie strategică asupra drumului de legătură dintre Macedonia şi Thessalia şi Grecia de Sud. Ajungem la hotelul nostru și avem timp liber pentru ultimele cumpărături pentru cei dragi de acasă. Cazare hotel pe Riviera Olimpului.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont : cum sună pentru tine “Seară Tradițională Grecească (optional). Ai ocazia să descoperi folclorul autentic, dansurile, ritmurile şi costumele specifice, cu obicieiurile de nuntă, dar şi bucătăria specifică. După această cină ne îndrăgostim definitiv de Elada, de aromele şi gusturile sale, de cel mai bun ulei de masline din lume şi de cele mai proaspete fructe de mare.

î Ziua 6. (07.05) Riviera Olimpului - Bucuresti

Mic dejun. Antio, ta leme sindoma!...! (La revedere, ne revedem curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat şi ne îndreptăm spre ţară, unde ajungem în cursul serii.

Oferta actualizata in data de: 18.04.2024

Agentia de turism TRAMP TRAVEL

Telefon: 07xx xxx xxx

Adresa: Bd Victoriei, nr 29 [...]

Email: rezervar [...]

Website: WWW.TRAM [...]

Arata datele de contact

Detalii & rezervare

  • Durata: 6 zile
  • Destinatia: Europa / Grecia
  • Data plecarii: 02.05.2024
  • Transport: Autocar
  • Masa: Demipensiune
  • Locuri disponibile: 10 (in momentul postarii ofertei)