TURCIA, DE LA MEDITERANA PANA LA CAPPADOCIA, AVION DIN BUCURESTI, LA HOTEL DE 4*, LA TARIFUL DE 452 EURO/PERSOANA, DEMIPENSIUNE!

10 locuri - in momentul postarii ofertei. Vezi disponibilitatea

Servicii incluse

  • Bilet avion Antalya si retur
  • Taxe de aeroport
  • Transfer aeroport – hotel aeroport
  • 7 nopţi cazare la hoteluri de 4*
  • Demipensiune
  • 1 bagaj de cala / pers. Max 20 kg

Servicii neincluse

  • Excursiile opţionale pentru un grup minim de 30 de persoane
  • Alte taxe şi cheltuieli personale
  • Alte mese decât cele menţionate
  • Băuturile la mese
  • Transferuri din tara catre aeroport
  • Pachetele extra CULTURA si SAVOARE
  • Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)

Descriere oferta

Mersin • Goreme • Adana • Nevsehir

Aceasta excursie captivanta incepe cu zborul spre Antalya, unde ne vom bucura de cazare la un hotel de 4 stele. In prima zi, ne indreptam spre Mersin, urmand coasta Marii Mediterane, cu opriri la ruinele stravechi ale Anemurium si Castelul Anamur, o fortareata cu o istorie fascinanta. Continuam aventura cu o vizita la Kizkalesi, cunoscut ca ''''''''''''''''Castelul fetei'''''''''''''''', unde legenda si istoria se intrepatrund, oferind oportunitati excelente pentru fotografii. Dupa o zi plina de explorare, ne indreptam spre hotelul din Mersin pentru cazare si cina.

Urmatoarele zile ne vor purta prin Tars, un oras cu o istorie bogata, si Adana, unde vom admira podul roman Tașköprü si Moscheea Sabanci. In Cappadocia, vom explora satul Göreme, faimos pentru casele sale sculptate in roca vulcanica si vom avea ocazia sa ne bucuram de un zbor cu balonul cu aer cald. De asemenea, vom vizita Valea Porumbeilor si vom descoperi traditiile locale in Avanos. Excursia se incheie cu o zi de relaxare in Antalya, unde vom explora atractiile locale si ne vom bucura de peisajele spectaculoase ale cascadei Karpuzkaldiran. Aceasta excursie este o oportunitate unica de a descoperi cultura, istoria si frumusetile naturale ale Turciei.

Itinerariu
Ziua 1 - Zbor spre Antalya
Intalnire in aeroport pentru zborul spre Antalya. Urmeaza formalitatile vamale, imbarcarea, apoi zburam spre Antalya. In aproximativ 2 ore aterizam in Antalya si și avem transfer la hotel. Cazare si cina la hotel 4* in zona Antalya.

Mese
Cina
Ziua 2 - Antalya - Mersin
Mic dejun. Mic dejun. Suntem nerăbdători să pornim la drum și plecăm spre Mersin. Urmam frumoasa coasta de Marii Mediterane si prima oprire va fi în Anamur . La 5 km vest de oraş, pe vârful cel mai sudic al Asiei Mici, dorm liniştite ruinele străvechiului Anemurium (însemnând “ Capul bătut de vânturi”). Întemeiat de către hitiţi prin anul 1200 î.Hr, oraşul a devenit un mare centru comercial şi episcopie bizantină, înflorind până la devastatorul cutremur din 580 d.HR, urmat prea repede de câteva invazii arabe. Ruinele bine conservate ale oraşului, cu toate clădirile civice obişnuite, sunt copleşite de cimitir, o întindere vastă de vreo 350 de morminte, unele cu interioarele pictate. Timp liber iar pentru cei care au achizitionat Pachetul de Cultura sau Pachetul Full Included continuam traseul spre tarm unde găsim Castelul Anamur. Prima fortăreaţă a fost construită aici în secolul al III-lea d.HR, dar a avut multe destinaţii, ca adăpost de piraţi în secolul al X-lea, ca proprietate de regi ai Armeniei între secolele al XII-lea şi al XIII-lea. Magnificul castel a fost construit în 1226 de către marele sultan selgiucid Alâeddin Kezkubat I, apoi au fost adăugat moscheea şi două încăperi orientate spre mare. La sfârşitul secolului al XIV-lea a devenit un important punct de sprijin pentru regii cruciaţi Lusignan ai Ciprului, până în 1469. A rămas în folosinţă până la sfârşitul Primului Război Mondial. Ne intalnim cu restul grupului si ne continuam programul indreptandu-ne spre Kizkalesi - “Castelul fetei” pentru o sedinta foto interesantă. Admirăm impunătoarea constructie ridicată in timpul cruciaţilor pe o insulă situată la 500 de metri distanţă faţă de ţărm. Surprindeţi în obiectivul aparatului foto cele 8 turnuri învaluite în mister. Potrivit legendei, un ghicitor îl informează pe rege că frumoasa lui fiică va fi muşcată de un șarpe şi nici măcar regele nu poate să-i schimbe soarta. Șocat de cuvintele ghicitorului, regele încearcă să o salveze pe prințesă construind un castel pe o insulă în care nu trăiesc șerpi. Își trimite fiica să locuiască la castel. Dar un șarpe se ascunde într-un coș de struguri trimis de pe continent și otrăvește prințesa. Această legendă nu este unică pentru Kızkalesi și alte localități din Turcia împărtășesc aceeași poveste. Ajungem în Mersin unde avem timp liber pentru a servi pranzul (inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Savoare sau Pachetul Full Included ). Ne îndreptăm spre hotelul nostru din Mersin. Cazare si cina la hotel in Mersin.

Mese
Mic dejun + Cina
Imagini

Ziua 3 - Mersin – Tars - Adana - Nevsehir
Mic dejun. Azi ne continuăm drumul spre Tars, unul dintre cele mai vechi oraşe locuite din lume, acesta fiind locul de naştere a Sf Pavel şi cu siguranţă aici l-a întâlnit şi sedus Cleopatra pe Marc Antoniu. Pur şi simplu te înfiori sub greutatea istoriei. Tăind o trecătoare prin munţii de nord către Porţile Ciliciene, inginerii vechiului Tars au creat una dintre cele mai vechi rute montane din toate timpurile, de atunci, comercianţi şi trupe s-au perindat prin trecătoarea îngustă. Au trecut pe aici Xerxes şi Alexandru cel Mare iar trecătoarea temută şi bântuită a fost numită de către cruciaţi “ Porţile lui Iuda”.
Timp liber in Tars iar pentru cei care au achizitionat Pachetul de Cultura sau Pachetul Full Inlcuded aventura in Tars continua. Aflam de la ghidul nostru cateva detalii interesante, si anume ca pe fondul drumului comercial a crescut şi a înflorit unul dintre cele mai vechi şi puternice oraşe ale lumii antice. Câteva decenii mai târziu, un creator local de corturi, un evreu pe nume Saul, a trăit o revelaţie pe drumul către Damasc şi a devenit Sf Pavel. Fântăna Sf Pavel, cu apa sa vindecătoare (a cărei puritate este testată zilnic), stă se pare pe locul casei sale din vechiul oraş şi a fost denumită aşa de către bizantini sau cruciaţi, interesaţi să aplice nume biblice relicvelor şi locurilor de pelerinaj. Poarta Cleopatrei, cunoscută şi ca Poarta Scorpiei, nu avea, cu siguranţă, nimic de -a face cu regina. Pe de altă parte atât fântâna, cât si poarta sunt romane, în timp ce părţi dintr-un drum roman cu coloane sunt adăpostite de bazar, înconjurat de alei înguste şi case otomane poate puţin diferite de cele de acum 2000 de ani.
Timp liber în Adana pentru a servi pranzul (inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare ).
După - amiază ne continuăm vizita în Adana şi admirăm Tașköprü cunoscut ca Ponte Sarus, un pod roman care se întinde pe râul Seyhan din Adana, construit în prima jumătate a secolului al II-lea d.Hr. Podul a fost o legătură cheie în rutele comerciale antice de la Marea Mediterană la Anatolia și Persia. Încheiem ziua cu o scurtă vizită la Moscheea Sabanci, una dintre cele patru moschei cu sase minarete unice din Turcia, cu o inaltime de 99 m. Ridicată pe malul râului Syhan in anul 1998, moscheea a fost inspirată dupa modelul marilor moschei otomane din Istanbul şi Edirne, în special după Moscheea Albastră şi Moscheea Selimiye. Ne îndreptăm spre hotelul nostru din Nevsehir. Cazare si cina la hotel in zona Nevsehir.

Mese
Mic Dejun si Cina
Imagini

Ziua 4 - Goreme
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Împreuna cu cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultură începem periplul nostru de azi si prima oprire va fi Satul Göreme, care a fost votat drept unul dintre cele mai frumoase așezări rurale din lume de câteva reviste de călătorie. Cu fațadele lor de piatră, casele pe jumătate îngropate în rocile vulcanice ascund adevărate labirinturi subterane. Priveliștea selenară ne fură imaginația, mai ales că cerul e pătat de baloane cu aer cald. Majoritatea vizitatorilor aleg să facă un tur cu balonul cald, principala activitate din această regiune care a devenit și un fel de emblemă turistică locală pentru această regiune (program optional). Moment de răgaz: Ia-ți camera foto (și inima în dinți) și urcă într-un balon cu aer cald. Este realemente o experiență pe care n-o vei uita o viață. De la înălțime poți cuprinde văile colorate în nuanțe de roz și galben ale dealurilor unduitoare, satele dăltuite în munte, Valea Dragostei cu ale sale stânci în formă de ciuperci uriașe, văile Devrent Pasabag și Goreme. Merită toți banii, parole! (Pe cheltuiala proprie). Chiar la marginea satului Göreme se află un sit din Patrimoniul UNESCO, Muzeul în aer liber din Göreme. Aici se ascunde în roca vulcanică un întreg complex monahal cu biserici rupestre și chilii ale călugărilor proto-creștini. Pereții așezămintelor adăpostesc fresce fabuloase în stil bizantin. Complexul datează din secolele X-XII, când Cappadocia era un important centru religios bizantin. Aici vom admira pe rând: Capela Mărului cu fresca Înălțării Domnului deasupra intrării; Capela Sf. Barbara cu pereții interiori de un roșu-ocru, Biserica Șarpelui cu frescele reprezentându-i pe Sf. Gheorghe și Sf. Onufrei, uimitoarele și superb restauratele fresce ale Bisericii Întunecate și întortocheata Biserică Tokali, cu a sa boltă acoperită complet de scene biblice. Daca tot ati ajuns in Cappadocia va recomandam un tur optional inedit Valea Pasabag, cunoscută și sub numele de Valea Călugărilor, o destinație unică și uluitoare. Este situat in apropierea orașului Goreme și este una dintre cele mai populare atracții din zonă. Valea este renumită pentru formațiunile sale stâncoase neobișnuite, care au fost modelate de erupții vulcanice și eroziune de-a lungul a mii de ani. Valea Pasabag este o minune geologică, caracterizată prin coșuri falnice de zâne, dintre care unele ajung până la 40 de metri înălțime. Aceste roci înalte, în formă de con, sunt formate din tuf vulcanic moale și au fost erodate de vânt și apă într-o varietate de forme și formațiuni bizare. Valea este o mărturie a puterii remarcabile a naturii și nu este de mirare că a devenit una dintre destinații de vizitat obligatoriu în Cappadocia. Timp liber pentru a servi pranzul (inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare). Ne continuam programul si ne indreptam spre Valea Porumbeilor, una dintre cele mai lungi vai, situate intre Goreme si Uchisar. Aceasta vale și-a câștigat numele de la casele porumbeilor care au fost sculptate în stânci. Din cele mai vechi timpuri, porumbeii au fost folosiți în regiunea Cappadocia pentru fertilizarea solului infertil din zonă. În timp ce porumbeii nu mai joacă un astfel de rol important în zonă, casele lor stâncoase au fost încă întreținute de localnici și pot fi găsite pe stâlpii de stâncă și în interiorul căsuțelor și bisericilor excavate în întreaga regiune, dar sunt deosebit de numeroase în această vale.
La finalul zilei nu ratati spectacolul fascinant, Ceremonia Sema și dansul Dervișilor Rotitori. ( program optional). Revenim la hotelul nostru din Nevsehir pentru cazare si cina.

Mese
Mic dejun si Cina
Imagini

Ziua 5 - Avanos - Uchisar
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale, iar pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultură continuam periplul nostru cu o incursiune in Avanos o mică localitate, faimoasă datorită meșterilor olari, unde vizităm un atelier de ceramică pentru a vedea la lucru unul dintre artizanii locului. Meșterul ne dă ocazia să ne murdărim pe mâini, modelând lutul după pofta inimii.După această experiență telurică, pornim din nou, drumul trecând pe lângă Râul Kizilirmak. Oprim scurt pentru a surprinde cadre perfecte cu „Râul Roșu”. E timpul să ne reîncărcăm bateriile, luăm masa la un restaurant local și ne răcorim cu ceai aromat de fructe sau Salep. (Pranzul este inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare). Moment de răgaz: Regiunea este faimoasă pentru artizanii locali, țesători, meșteri ceramiști, bijutieri. Ne oprim la un magazin de covoare de unde poți cumpăra un covor autentic anatolian lucrat manual, apoi vizităm o fabricuță de onyx, locul ideal pentru achiziția de suveniruri. Cu siguranță, piesele autentice își vor găsi un loc special în casa ta ca obiect de decor. Urmatoarea redută pentru această zi este Uçhisar, cu fortăreața sa dăltuită în stânca masivă, ce domină dealurile dimprejur. Fortăreața era folosită drept refugiu de către protocreștini în perioada romană și bizantină. Ne continuam vizita si admiram unele dintre cele mai impresionante elemente naturale, turnurile cu aspect de hornuri ale caselor din povesti cu zane. Istoria acestor hornuri a inceput acum cateva milioane de ani, o data cu eruptia vulcanului Erciyes care a acoperit intreaga zona in cenusa vulcanica si care ulterior s-a solidificat devenind o roca moala numita tuf vulcanic. Peste acesta s-a depus un strat de bazalt iar prin actiunea factorilor de eroziune, vantul si apa, tuful vulcanic s-a macinat ramanand doar bazaltul de deasupra ca acoperi si strat de protectie, formand hornuri cu inaltimi ce ating 40 de metri. Cele mai cunoscute locuri și formațiuni geologice din Cappadocia sunt: Valea Călugărilor (Pașabag), numită așa deoarece “hornurile” seamănă aici cu niște călugări cu glugă, Hornurile Zânelor, Rocile din Göreme, unde creștinii au săpat orașe subterane in roca vulcanică. În Valea Dervent nu numai hornurile din Cappadocia impresioneză, ci și alte formațiuni geologice, cu forme asemănătoare unor animale cunoscute: cămila, melcul, focile, dar şi prințesele. Ne întoarcem in Nevsehir la acelasi hotel pentru cazare si cina.

Mese
Mic dejun si Cina
Imagini

Ziua 6 - Nevsehir – Konya – Antalya
Mic dejun. Astazi parasim frumoasa Cappadocie dar nu inainte de vizita un oras subteran. Ajungem in Saratli (Kirkgoz), un vechi oras subteran. Explorăm încăperile legate prin tuneluri înguste printre care identificăm încăperile folosite ca magazine, locuințe, un hambar de grâne, chiar și o cramă (pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultura). Întalnire cu cei care nu au participat la programul de Cultură şi cu toţii ne îndreptăm spre Konya dar pana acolo poposim la un vechi Kervansaray (caravanserai). Ajungem in Konya, important centru de pelerinaj religios pentru musulmani, cunoscut în special datorită poetului și filozofului Mevlana Celaleddin Rumi, care a fondat aici secta Sufi a Dervisilor Rotitori în secolul al XIII-lea. Începem vizita la muzeul care îi este dedicat , trecând superba Poartă a Dervisilor (Dervisan Kapsi), intrăm în grădina de trandafiri și găsim la capătul aleii mausoleul poetului. Aflăm de la ghidul nostru detali din viața de zi cu zi a dervișilor sufi. În Konya sunt o sumedenie de medrese, școli teologice ale căror superbe clădiri merită atenția noastră. Timp liber pentru servirea mesei de pranz (inclusa pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Savoare). Ne continuam drumul spre Antalya. Cazare si cina la hotel 4* din zona Antalya.

Mese
Mic Dejun si Cina
Imagini

Ziua 7 - Antalya –Excursie la cascada Karpuzkaldiran şi shopping de voie
După micul dejun, timp liber. Urmeaza o zi fabuloasă condimentată cu de toate : sesiuni de shopping, fenomene naturale, istorie si traditii locale. Trecem pragul unui magazin de bijuterii unde ghidul local ne da cateva explicatii despre cum se fabrica aceste obiecte atat de frumoase si atat de admirate de toata lumea. Apoi ne delectam cu o mica parada a modei organizata de reprezentantii unui producator local de articole de imbracaminte din piele. Apoi ne îndreptăm spre spectaculoasa cascadă Karpuzkaldiran. Merită osteneala pentru că, priveliștea oferită de căderea de apă este un spectacol de o frumusețe rară. Avem ocazia să surprindem cadre fabuloase de trimis acasă prietenilor și celor dragi. De aici revenim în Antalya. Avem toată ziua la dispoziţie să ne oprim la principalele atracții locale, să batem la pas străzile pitorești și să imortalizăm locurile și momentele frumoase ale zilei. Dar nu inainte de a servi un pranz cu preparate locale savuroase (inclus pentru cei care au achizitionat Pachetul Full Included sau Cultură). Facem o scurtă incursiune prin pitorescul cartier Kaleici. De aici ajungem la emblemele orașului, superbul Minaret Yivly, apoi la Turnul cu Ceas de la Kalekapisi. Merită să facem o oprire și la cel mai notabil vestigiu roman din oraș - Poarta lui Hadrian. De aici, popasul următor le este dedicat pasionaților de shopping, vom explora zona Portului Vechi, cu magazine atractive, aromă de cafea și mireasmă de condimente plutind în aer, cu terase și cafenele cochete și o atmosfera vibrantă, cosmopolită. Spre finalul turului, ne putem delecta cu artă autentică în galeriile de artă sau dacă te fascinează ambarcaţiunile, poţi admira zeci de veliere și yachturi moderne. După amiaza, spre amurg, mai rămâne timp de o plimbare de rămas bun și poze pe măsura peisajului pe una din plajele îmbăiate de razele blânde ale soarelui. Ajungem la hotelul nostru pentru cazare si cina .

Mese
Mic Dejun si Cina
Imagini

Ziua 8 - Antalya –Zbor spre tara
Mic dejun. Hoşçakal, görüşürüz...! (La revedere, pe curând...!) Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne îndreptăm spre aeroportul din Antalya pentru zborul spre casă.

Mese
Mic Dejun
Cazări
Cazare - Hotel 4*

Oferta actualizata in data de: 15.07.2025

Agentia de turism TRAMP TRAVEL

Telefon: 07xx xxx xxx

Adresa: Bd Victoriei, nr 29 [...]

Email: rezervar [...]

Website: WWW.TRAM [...]

Arata datele de contact

Detalii & rezervare

  • Durata: 8 zile
  • Destinatia: Europa / Turcia
  • Data plecarii: 08.09.2025
  • Transport: Avion din Bucuresti
  • Masa: Demipensiune
  • Locuri disponibile: 10 (in momentul postarii ofertei)